ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 24°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με εξετάσεις οι μεταφραστές Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών σε μεταπτυχιακό

Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις εισιτήριες εξετάσεις του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Μετάφραση-Μεταφρασεολογία», που οργανώνουν τα Τμήματα Γαλλικής, Αγγλικής και Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012.

  • Εργασία
  • 12:01, 7/9/2011

Μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις εισιτήριες εξετάσεις του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Μετάφραση-Μεταφρασεολογία», που οργανώνουν τα Τμήματα Γαλλικής, Αγγλικής και Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012. Στο ΠΜΣ θα γίνουν δεκτοί πτυχιούχοι των τμημάτων Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών, καθώς και του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας της ημεδαπής ή ομότιμων αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Η επιλογή των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στο ΠΜΣ θα γίνει ύστερα από τη διενέργεια εξετάσεων στη μετάφραση προς την ελληνική γλώσσα αποσπάσματος 20-25 στίχων γραπτού, αυθεντικού λόγου ξένης γλώσσας.

15 θέσεις
Ο αριθμός των εισακτέων ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε πέντε άτομα για κάθε κατεύθυνση (συνολικά 15).

Η φοίτηση στο ΠΜΣ διαρκεί τέσσερα εξάμηνα και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησης απονέμεται μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Μετάφραση-Μεταφρασεολογία στην Αγγλική, Γαλλική ή Γερμανική γλώσσα.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Γραμματεία του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, Αθήνα, γραφείο 410, τηλ. 210 7277451).

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ