ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Σάββατο, 20/12/2014
Εργασία
Εργασία 17/12
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση

30 μόνιμοι υπάλληλοι στην ΕΛΣΤΑΤ

Θέμα ημερών αποτελεί η έκδοση της προκήρυξης 6Κ/2014 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 30 μονίμων υπαλλήλων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Το κείμενο της προκήρυξης έχει ήδη αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και αφορά αποκλειστικά πτυχιούχους Πανεπιστημίου στις ειδικότητες Στατιστικής, στην οποία αντιστοιχούν 28 θέσεις, και Πληροφορικής, όπου θα καλυφθούν δύο θέσεις. Ειδικότερα, οι θέσεις κατανέμονται σε 15 υπηρεσίες της ΕΛΣΤΑΤ σε επτά περιφερειακές ενότητες της χώρας. Αναλυτικά, η κατανομή των θέσεων ανά περιοχή ως εξής:

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 30 υπαλλήλων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και συγκεκριμένα 28 πτυχιούχων στην ειδικότητα της Στατιστικής και 2 σε αυτήν της Πληροφορικής. Το
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 30 υπαλλήλων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή και συγκεκριμένα 28 πτυχιούχων στην ειδικότητα της Στατιστικής και 2 σε αυτήν της Πληροφορικής. Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί σε 15 υπηρεσίες της ΕΛΣΤΑΤ σε επτά περιφερειακές ενότητες της χώρας

Πειραιάς
Θα καλυφθούν 24 θέσεις, εκ των οποίων δύο ΠΕ Πληροφορικής για την αντίστοιχη Διεύθυνση Πληροφορικής, ενώ για τις υπόλοιπες 22 θέσεις ζητούνται Στατιστικολόγοι (ΠΕ Στατιστικής), οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις εξής Διευθύνσεις: Εθνικών Λογαριασμών (τέσσερις θέσεις), Οργάνωσης, Μεθοδολογίας και Διεθνών Σχέσεων, Στατιστικών Δευτερογενούς Τομέα, Στατιστικών Πρωτογενούς Τομέα, Στατιστικών Τομέα Εμπορίου και Υπηρεσιών (από τρεις θέσεις), Κοινωνικών Στατιστικών, Οικονομικών και Βραχυχρόνιων Δεικτών, και Στατιστικών Πληθυσμού και Αγοράς Εργασίας (από δύο θέσεις).

Aλλες Υπηρεσίες
Οι λοιπές έξι θέσεις Στατιστικής που θα προκηρυχθούν κατανέμονται στις εξής ισάριθμες Υπηρεσίες Στατιστικής στους Νομούς: Aρτας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Πιερίας, Ροδόπης και Σάμου.

Προσόντα
Οι κατάλληλοι υποψήφιοι της ειδικότητας ΠΕ Στατιστικής θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο η δίπλωμα Στατιστικής, ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, ή Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης σχολής ΑΕΙ του εσωτερικού ή ισότιμο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών του εξωτερικού, ενώ τους αντίστοιχους τίτλους της ειδικότητά τους θα πρέπει να διαθέτουν και οι υποψήφιοι ΠΕ Πληροφορικής.

Επίσης, για την πρόσληψη θα «μετρήσει» και η εμπειρία στο αντικείμενο των θέσεων, η οποία απαιτείται για τη στελέχωση 20 γενικών θέσεων και για οκτώ ειδικές θέσεις από τις οποίες πέντε αφορούν πολυτέκνους και τρεις τριτέκνους ή τέκνα τους.

Εξαιρούνται δύο θέσεις Στατιστικολόγων, μία στη Διεύθυνση Οικονομικών και Βραχυχρόνιων Δεικτών και μία στη Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών, για τις οποίες η επαγγελματική εμπειρία δεν αποτελεί προαπαιτούμενο.

Ας σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας είχε σε προηγούμενο χρόνο καθορίσει και τις τρεις επιπλέον θέσεις για άτομα ειδικών κατηγοριών που προστατεύονται από τον Νόμο 2643/1998. Πρόκειται για τρεις θέσεις, οι οποίες κατανέμονται στις εξής ισάριθμες κατηγορίες: ΑμΕΑ, Πολυτέκνων και τέκνων τους και Τριτέκνων και τέκνων τους.

Κατερίνα Κυρίτση
kkyritsi@pegasus.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA


  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ