ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  E-GO  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CARANDRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK
Τρίτη, 2/9/2014
Εργασία
Εργασία 27/8
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση

900 νέες προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς

«Ανάσα» για χιλιάδες οικογένειες αποτελεί η έγκριση των συναρμόδιων υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών των αιτημάτων των δήμων για την κάλυψη 6.055 θέσεων εποχικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) για το έτος 2014-2015.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Σίμο Δανιηλίδη, πρόκειται για τρεις ξεχωριστές αποφάσεις, οι οποίες αφορούν τις ακόλουθες θέσεις:

• 900 νέες θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό,

Η πλειονότητα των θέσεων αφορά βρεφονηπιακόμους, παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, βοηθούς βρεφοκόμων, μάγειρες, τραπεζοκόμους, καθαριστές, γυμναστές και ψυχολόγους
Η πλειονότητα των θέσεων αφορά βρεφονηπιακόμους, παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, βοηθούς βρεφοκόμων, μάγειρες, τραπεζοκόμους, καθαριστές, γυμναστές και ψυχολόγους

• 3.420 θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, και

• 1.735 θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), οι οποίες επίσης λαμβάνουν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν αφορούν Βρεφονηπιοκόμους, Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς, Βοηθούς Βρεφοκόμων, Μάγειρες, Τραπεζοκόμους και Καθαριστές, αλλά και Γυμναστές, Λογοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, εκ των οποίων οι τελευταίοι εντάσσονται στο προσωπικό των ΚΔΑΠμεΑ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε στο «Εθνος-Εργασία» πως οι θέσεις αφορούν απασχόληση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας έντεκα μηνών, ενώ ειδικά για τις θέσεις μέσω ΕΣΠΑ προβλέπεται και η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων.

Επομένως, οι καθαρά νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται σε 900, ενώ για τις υπόλοιπες, οι οποίες θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ, οι δήμοι, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων προηγούμενων συμβασιούχων για την κάλυψη των αναγκών τους.

Η μόνη περίπτωση στην οποία θα προκύψουν νέες προκηρύξεις είναι εφόσον οι θέσεις που εγκρίθηκαν έχουν αυξηθεί σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων του προηγούμενου έτους ή από την αποχώρηση κάποιων από τους ήδη συμβασιούχους.

Ως εκ τούτου, ο εκάστοτε φορέας θα χρειαστεί να προκηρύξει θέσεις ισάριθμες με τον αριθμό των επιπλέον θέσεων που προέκυψαν μετά την αύξηση, προκειμένου να διατηρήσει επαρκές το προσωπικό του.

Διαδικασία
Οι σχετικές αποφάσεις (ΠΥΣ) βρίσκονται ήδη στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος θα υλοποιήσει, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, την κατανομή των θέσεων ανά δήμο, σύμφωνα πάντα με τα αιτήματα που εγκρίθηκαν.

Το επόμενο βήμα για την έκδοση των προκηρύξεων αποτελεί η ενημέρωση των δήμων από τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να συντάξουν τις προκηρύξεις τους και να τις αποστείλουν στο ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση. Η Ανεξάρτητη Αρχή είναι αρμόδια επίσης για την παραλαβή τυχόν ενστάσεων στα προσωρινά αποτελέσματα και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.

24 συμβάσεις σε έξι δήμους

Είκοσι τέσσερις θέσεις εποχικών θα καλύψουν έξι Νομικά Πρόσωπα Δήμων για τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών. Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στην πλειονότητά τους εντεκάμηνης διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης.

ΝΠΔΔ Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη: Θα προσληφθούν οκτώ Βρεφονηπιοκόμοι κατηγορίας ΤΕ, για τους οποίους αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 29 Αυγούστου. Πληροφορίες: 210-4823436.

Δήμος Καρπενησίου: Την 1η Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για έναν Βρεφονηπιοκόμο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Πληροφορίες: 22373-50044.

Κοινωφελής Επιχείρηση Κατερίνης: Τρεις εργάσιμες ημέρες έως τι 29 Αυγούστου θα υποβάλλονται αιτήσεις για τέσσερις θέσεις Βρεφονηπιοκόμων στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κατερίνης. Πληροφορίες: 23510-37000.

Κοινωφελής Επιχείρηση Μαρώνειας-Σαπών: Τρεις θέσεις θα καλύψει η Επιχείρηση για το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων. Πρόκειται για μία θέση Κοινωνικού Λειτουργού ή Κοινωνιολόγου ή Ψυχολόγου ΠΕ, μία Οικονομολόγου ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ΠΕ και μία Διαμεσολαβητή ΥΕ, για τις οποίες η υποβολή αιτήσεων λήγει στις 29 Αυγούστου. Πληροφορίες: 25330-22439.

Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας Θήρας: Τέλος χρόνου την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Αυγούστου, για τρεις θέσεις στον Οργανισμό Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας Θήρας, εκ των οποίων δύο για Βρεφονηπιοκόμους ΤΕ και μία για Βοηθό Βρεφονηπιοκόμο ΔΕ. Πληροφορίες: 22860-31075.

ΟΒΡΕΠΟΜ Θεσσαλονίκης: Την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για πέντε εποχικούς στον Οργανισμό Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας, εκ των οποίων τέσσερις Νηπιαγωγοί ΠΕ και ένας Ιατρός Εργασίας ΠΕ. Πληροφορίες: 2310-989280.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA

  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ