ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK
Πέμπτη, 5/3/2015
Εργασία
Εργασία 25/2
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΕΡΓΑΣΙΑ:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • 100 προσλήψεις επιστημόνων στα προγράμματα ανάπτυξης του ΟΗΕ 28/2

100 προσλήψεις επιστημόνων στα προγράμματα ανάπτυξης του ΟΗΕ

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Πάνω από 100 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό μορφή συμβολαίου. Οι θέσεις αποτελούν «πόλο έλξης» για χιλιάδες επιστήμονες, με εξειδίκευση σε αντίστοιχους κλάδους, αλλά και ανθρωπιστικά ευαισθητοποιημένους στους τομείς της καταπολέμησης της φτώχειας, των ασθενειών, της πείνας, του αναλφαβητισμού, των διακρίσεων, αλλά και της ενίσχυσης των γυναικείων δικαιωμάτων.

100 προσλήψεις επιστημόνων στα προγράμματα ανάπτυξης του ΟΗΕ

Με έδρα τη Νέα Υόρκη, το πρόγραμμα χρονολογείται ήδη από το 1965 και λειτουργεί σε 177 χώρες παγκοσμίως, ενώ κατά το 2013 παρουσίαζε προϋπολογισμό ύψους πέντε δισ. δολαρίων. Η λειτουργία του προγράμματος και, κατ' επέκταση, η επιλογή των συνεργατών του περιλαμβάνει επτά βασικούς πυλώνες, οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:

1. Αναπτυξιακοί ανθρωπιστικοί στόχοι.

2. Δημοκρατική διακυβέρνηση.

3. Μείωση της φτώχειας.

4. Περιβάλλον και ενέργεια.

5. Πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων.

6. Αντιμετώπιση ιού HIV.

7. Ενίσχυση γυναικείου φύλου.

Οι θέσεις αφορούν μία πλειάδα αναπτυσσόμενων χωρών είτε στην Αφρική, την Ασία ή αλλού, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, η Σενεγάλη, το Μπουρούντι, η Ταϊλάνδη, το Λεσότο, η Νότιος Αφρική, το Κουβέιτ, η Ουγκάντα, τα νησιά Φίτζι και Παπούα Νέα Γουινέα, η Μαδαγασκάρη, το Μπαγκλαντές, η Χιλή, η Μαλαισία, η Κίνα, η Καμπότζη, οι Σεϋχέλλες, το Καζακστάν, τα Τατζικιστάν, η Ινδία, το Κιργιστάν, η Μιανμάρ, η Υεμένη, ο Λίβανος, η Τουρκία, η Ρουάντα, η Παραγουάη και το Κονγκό. Επίσης, προσωπικό αναζητείται τόσο για την έδρα του φορέα στη Νέα Υόρκη όσο και για υπηρεσίες του στις Βρυξέλλες και στη Βόννη.

Τομέας ανάπτυξης
Κάποιες από τις ειδικότητες που αντιστοιχούν στον τομέα αναπτυξιακών πρωτοβουλιών είναι οι ακόλουθες: Consultant-Knowledge and Information Management: Gender Equality and Women's Empowerment, Regional Technical Advisors, Executive and Communication Associate, RBM Specialist, Regional Programme Management Specialist, Partnership Development Specialist, Policy Specialist (Intergovernmental Partnerships) και Knowledge Management Analyst.

Δημοκρατική διακυβέρνηση
Προσφέρονται οι ειδικότητες: Regional Technical Advisors, Specialiste national en redevabilite, Risk Management and Social Resilience Specialist, Governance Specialist.

Περιβάλλον και ενέργεια
Ορισμένες από τις ειδικότητες που ζητούνται στον συγκεκριμένο τομέα είναι οι εξής: Σύμβουλος για την Ανάπτυξη μίας Ενιαίας Οικονομικής Στρατηγικής και Επενδυτικού Πλαισίου για την Υποστήριξη ενός Ευθυγραμμισμένου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση της Υποβάθμισης του Εδάφους, Data Analysis Consultant-Biodiversity/Land and Ecosystems Management, Consultant for the Development of Building Energy Modeling Using Open Studio Software, Consultant for the Development of Econometric Model for Developed Energy Efficiency Policies and Regulations και Communications Expert-Biodiversity Finance Initiative and National Biodiversity Strategies and Action Plan Support Projects.

Μείωση της φτώχειας
Θα προσληφθεί ειδικευμένο προσωπικό των εξής ειδικοτήτων: Regional Technical Advisor, Regional Programme Management Specialist και International Project Manager-Urban Partnerships for Poverty Reduction Project.

Αποτροπή και διαχείριση κρίσεων
Θα προσληφθούν ένας Σύμβουλος για την Ανάπτυξη μίας Ενιαίας Οικονομικής Στρατηγικής και Επενδυτικού Πλαισίου για την Υποστήριξη ενός Ευθυγραμμισμένου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση της Υποβάθμισης του Εδάφους, ένας International Consultant Humanitarian Advisor, ένας Governance Specialist, ένας Consultant-Disaster Risk Reduction, Response and Recovery Roster και ένας International Consultant for Independent Evaluation.

Ιός HIV
Τις θέσεις θα καταλάβουν ένας Διεθνής Σύμβουλος για τα Δικαιώματα και τα Κανονιστικά Πλαίσια για Μη-Μεταδοτικές Ασθένειες και τη Στρατηγική Υγείας στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και ένας Σύμβουλος για την Αμεση Εκτίμηση της Διαχείρισης Αποβλήτων Υγείας στη Λευκορωσία και το Κιργιστάν.

Ενίσχυση γυναικών
Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι οι εξής: International Trainer/Consultant on «Gender Aspects of Mediation and Networking», National Programme Officer, Consultancy-Design of Guidance Note on Indigenous Women, Programme Management and Coordination Support Officer, UN Women Finance Associate, Project Manager και Communications for Social Media Outreach.

Διοικητικό προσωπικό σε 10 χώρες

Πολλές θέσεις διοικητικού προσωπικού προσφέρονται σε τουλάχιστον δέκα χώρες του κόσμου, αλλά και στην έδρα του φορέα στη Νέα Υόρκη. Πιό συγκεκριμένα: Policy Specialists, Partnership Development Specialist, Knowledge Management Analyst, Executive and Communication Associate, Local Security Assistant, UN Women Finance Associate, UN Women Programme Specialist, ICT Associate, Compliance Review Consultant και Technical/Geographic Specialists.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις, τα καθήκοντα και τα προσόντα που απαιτούνται μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα: http://jobs.undp.org/cj_view_jobs.cfm

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ
kkyritsi@pegasus.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIA


  • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ