ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  LIFE  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CAR&DRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK  |  TRAVELBOOK
Τετάρτη, 25/11/2015

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΝΘΕΤΑ > ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ > ΘΕΜΑΤΑ

Συντάξεις
Συντάξεις 19/11
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση
ΕΝΘΕΤΟ «ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ»

10 κατηγορίες που καίει το Ασφαλιστικό

Αντιμέτωποι με σημαντικές ανατροπές βρίσκονται 10 κατηγορίες ασφαλισμένων από τις ήδη ψηφισθείσες ή προωθούμενες ρυθμίσεις. Οι ομάδες που απειλούνται είναι: Συνταξιούχοι με υψηλές επικουρικές, «νεαροί» συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι αγρότες, συνταξιούχοι με υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης, ασφαλισμένοι που αποχωρούν πριν από τα 67 με μειωμένη, πολυσυνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι που σχεδίαζαν να αποχωρήσουν με 35 έτη ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας, μητέρες ανηλίκων, δικαιούχοι ΕΚΑΣ και νέοι συνταξιούχοι που αποχωρούν με λίγα έτη ασφάλισης

Αντιμέτωποι με σημαντικές ανατροπές βρίσκονται 10 κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων από ρυθμίσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί ή έρχονται άμεσα. Πρόκειται για ασφαλισμένους που βρίσκονται μπροστά σε αλλαγές του συνταξιοδοτικού τους καθεστώτος και συνταξιούχους που είτε αποχώρησαν πρόωρα είτε εξασφάλισαν υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης και βλέπουν τώρα τον κλοιό να σφίγγει.

<p>Αυξήσεις εισφορών από 100% στα χαμηλά εισοδήματα έως και 130% στα υψηλότερα έρχονται για τους 620.000 ασφαλισμένους αγρότες του ΟΓΑ</p>

Αυξήσεις εισφορών από 100% στα χαμηλά εισοδήματα έως και 130% στα υψηλότερα έρχονται για τους 620.000 ασφαλισμένους αγρότες του ΟΓΑ

Συγκεκριμένες ομάδες -όπως οι μητέρες ανηλίκων, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι των «ειδικών Ταμείων», όσοι αποχώρησαν νωρίς με προγράμματα εθελουσίας εξόδου από ΔΕΚΟ - Τράπεζες, όσοι παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ, οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ - θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι των αλλαγών.

Νέος γύρος ανατροπών έρχεται και για όσους εισπράττουν πάνω από δύο συντάξεις, καθώς αυστηροποιείται το πλαφόν.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι να κλείσει η «μαύρη τρύπα» των Ταμείων και να εξασφαλισθούν τουλάχιστον 700-900 εκατομμύρια από τη δημοσιονομική προσαρμογή του 2016 (1,8 δις. ευρώ συνολικά). Το ποσό αυτό είναι δύσκολο να καλυφθεί μόνο από μειώσεις συντάξεων και για τον σκοπό αυτόν εξετάζονται και εναλλακτικά σενάρια (όπως η αύξηση εισφορών, μέτρο πάντως που αντιμετωπίζεται αρνητικά από το κουαρτέτο).

Μία σειρά διατάξεων στο Ασφαλιστικό έχουν ήδη ψηφιστεί (π.χ. οι αλλαγές στα όρια ηλικίας), ενώ θα υπάρξει και δεύτερος γύρος που θα αφορά στα ποσά των καταβαλλόμενων συντάξεων. Αναλυτικά οι ομάδες που απειλούνται από τις ανατροπές είναι οι εξής:

1. Συνταξιούχοι με υψηλές επικουρικές. Από κόσκινο περνάνε 22.000 επικουρικές συντάξεις που υπερβαίνουν τα 300 €. Το σχέδιο για ενοποίηση κύριας και επικουρικής σύνταξης φαίνεται πως εγκαταλείπεται μετά το μπαράζ αντιδράσεων στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και αναζητείται εναλλακτική. Το νέο σενάριο προβλέπει περικοπή των λεγόμενων «υψηλών» επικουρικών συντάξεων, με τον πήχη πιθανότερα να μπαίνει στα 300 ευρώ (ή χαμηλότερα, ενδεχομένως και κάτω από 200 ευρώ).

Η μεσοσταθμική μείωση σε αυτή την περίπτωση θα είναι 6%. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε συνταξιούχους που έφυγαν με ποσοστά αναπλήρωσης άνω του 20%. Στην πρώτη γραμμή του πυρός αναμένεται να βρεθούν συνταξιούχοι από επικουρικά Ταμεία Τραπεζών, πρώην υπάλληλοι ναυτιλιακών πρακτορείων, συνταξιούχοι από ΔΕΚΟ, από εμπορικά καταστήματα κ.ά.

Ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως τα νούμερα δεν βγαίνουν και θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα. Αρκεί να αναφερθεί πως η «μαύρη τρύπα» φέτος στα επικουρικά ταμεία είναι 360 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση ο... λογαριασμός θα πάει για μία ακόμα φορά στους ασφαλισμένους. Ετσι εξετάζεται η αύξηση των εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα, με την επιβάρυνση να είναι ίδια για εργοδότες και εργαζόμενους (δηλαδή, από μισή μονάδα). Για παράδειγμα, σε μισθό 1.000 ευρώ ο εργοδότης και ο εργαζόμενος θα καταβάλλουν αντίστοιχα από 70 ευρώ παραπάνω το χρόνο σε εισφορές (δηλαδή το ταμείο θα εισπράξει παραπάνω 140 ευρώ).

2. Πενηντάρηδες συνταξιούχοι. Οσοι έσπευσαν να βγουν στη σύνταξη δεν θα έχουν τον ίδιο βαθμό «προστασίας» με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Δηλαδή ακόμα και αν η σύνταξή τους πέσει μετά τον επανυπολογισμό κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο -για παράδειγμα τα 1.000 ευρώ- δεν θα υπάρχει το ίδιο «δίχτυ ασφαλείας» που αναμένεται να προβλεφθεί για τους υπόλοιπους.

Σε ζώνη υψηλού κινδύνου βρίσκονται 50.000 συνταξιούχοι που έχουν αποχωρήσει την τελευταία 15ετία με προγράμματα εθελουσίας εξόδου από ΔΕΚΟ και Τράπεζες, ιδίως όσοι κατάφεραν να βγουν στη σύνταξη με υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης. Κάποιοι βρέθηκαν συνταξιούχοι ακόμη και σε ηλικίες 45-50 ετών.

Μεγάλοι χαμένοι είναι επίσης συνταξιούχοι του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που αξιοποίησαν μια σειρά διατάξεων για να επιταχύνουν την έξοδο στη σύνταξη. Κυρίως απειλούνται μητέρες ανηλίκων, αλλά και άντρες με ανήλικα στο Δημόσιο που θεμελίωσαν δικαίωμα τη διετία 2011- 2012. Συνολικά 227.000 συνταξιούχοι γήρατος είναι αυτήν τη στιγμή κάτω από 60 ετών. Είναι αυτοί που απειλούνται με μεγαλύτερο «πέναλτι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιπλέον 29.520 νέοι συνταξιούχοι, από τους οποίους οι 16.191 (ποσοστό 54,84%) κάτω των 62, πήραν σύνταξη το τρίμηνο Μαΐου- Ιουλίου 2015. Στα λεγόμενα ειδικά ταμεία οι συνταξιοδοτούμενοι σε ηλικίες κάτω των 62 ετών φτάνουν έως και το 80%.

3. Αγρότες. Αυξήσεις εισφορών από 100% στα χαμηλά εισοδήματα έως και 130% στα υψηλότερα έρχονται για τους 620.000 ασφαλισμένους αγρότες του ΟΓΑ. Οι αυξήσεις θα γίνουν κλιμακωτά σε διάστημα τριών ως πέντε ετών. Το σχέδιο που προωθείται προβλέπει πως οι εισφορές των αγροτών θα πρέπει να φτάσουν σταδιακά στο 20%. Μέχρι τώρα πληρώνουν το 7% της ασφαλιστικής κλάσης στην οποία ανήκουν και το 14% καταβάλλει το Δημόσιο.

Ουσιαστικά προωθείται μοντέλο ΙΚΑ και στο Ταμείο των αγροτών και σύνδεση των εισφορών με το πραγματικό εισόδημα. Μια κατώτερη κλίμακα θα μπει για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα των κατ’ επάγγελμα αγροτών (π.χ. στα 300 ευρώ τον μήνα)

4. Συνταξιούχοι με υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης. Το σχέδιο για κλιμακωτά ποσοστά αναπλήρωσης, που θα είναι αντιστρόφως ανάλογα με τις συντάξιμες αποδοχές φέρνει ανατροπές. Με βάση το κυρίαρχο σενάριο οι μειώσεις θα αφορούν κυρίως όσους παίρνουν συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ και έχουν εξασφαλίσει ποσοστό αναπλήρωσης (κύρια και επικουρική) άνω του 80%.

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης για τους υψηλόμισθους και μεγαλύτερα για τους χαμηλόμισθους. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσοστό κοντά στο 75%-80% για τους χαμηλόμισθους (πχ. των 700 ευρώ) που θα μειώνεται όσο αυξάνεται ο μισθός.

Στους χαμένους θα είναι οι συνταξιούχοι των λεγόμενων «ευγενών» Ταμείων (ΔΕΚΟ - Τράπεζες), οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και όσοι καλύπτονται από το ΕΤΑΑ (δηλαδή γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι). Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε Ταμεία τραπεζών το ποσοστό αναπλήρωσης για τους παλαιούς ασφαλισμένους έφτανε έως και το 116%. Στο Δημόσιο και στο ΙΚΑ προσέγγιζε περίπου το 100%. Χαμένοι θα είναι και 200.000 συνταξιούχοι του πρώην ΤΕΒΕ που εισπράτουν σήμερα το έξτρα ποσό των 220 ευρώ, πέρα από τη σύνταξη που δικαιούνται βάσει των εισφορών τους.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος στην πρώην Αγροτική είχε ποσοστό αναπλήρωσης 116% και με μισθό 2.500 έβγαλε σύνταξη 2.900 ευρώ. Με τις περικοπές των τελευταίων ετών παίρνει 1.780 ευρώ, δηλαδή ποσοστό αναπλήρωσης 71%. Σε περίπτωση που το ποσοστό αναπλήρωσης πέσει στο 60%, θα δει το ποσό της σύνταξης να περιορίζεται στα 1.500 ευρώ.

5. Ασφαλισμένοι που αποχωρούν πριν από τα 67 με μειωμένη. Με διάταξη που έχει ήδη ψηφιστεί όσοι φεύγουν με μειωμένη - πρόωρη σύνταξη έχουν ένα επιπλέον πέναλτι 10%.

Για παράδειγμα, εργαζόμενος με μισθό 1.200 ευρώ θα έπαιρνε πλήρη σύνταξη στα 67 συνολικά 840 ευρώ με 35 έτη ασφάλισης. Η μειωμένη με το παλαιό σύστημα -στα 62- θα ήταν 588 ευρώ. Τώρα αν αποχωρήσει στα 62 θα δικαιούται 529 € μέχρι τα 67 και 588 ευρώ από τα 67 και μετά.

6. Πολυσυνταξιούχοι. Στους μεγάλους χαμένους είναι όσοι εισπράττουν πολλές συντάξεις και όσοι έχουν εισόδημα άνω των 2.000 ευρώ. Το νέο πακέτο αλλαγών φέρνει νέο πλαφόν για το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων στα 2.500 ή και ακόμη στα 2.000 ευρώ. Με βάση τα στοιχεία σήμερα 48.791 άτομα έχουν πάνω από 2.000 εισόδημα από συντάξεις, ενώ υπάρχουν και 11.427 που παίρνουν πάνω από 2.500 ευρώ. Σήμερα το πλαφόν για όσους παίρνουν πάνω από μία σύνταξη διαμορφώνεται κοντά στα 3.600 ευρώ, ποσό που ωστόσο μειώνεται από μια σειρά διατάξεων που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια.

7. Δημόσιοι υπάλληλοι, που σχεδίαζαν να αποχωρήσουν με 35 έτη ασφάλισης χωρίς όριο. Πρόκειται για 15.000 παλαιούς ασφαλισμένους -μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1983- που δεν έχουν προλάβει να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης. Με τον νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί «παγιδεύονται» αν δεν συμπλήρωσαν 35ετία μέχρι 18 Αυγούστου.

Στην περίπτωση αυτή η έξοδός τους θα συνδεθεί με όριο ηλικίας με την επιβάρυνση να είναι από 6 μήνες έως και 9 έτη. Το όριο τη στιγμή ψήφισης του νόμου διαμορφώνεται στα 58 για 35ετία και στα 55 για όσους θέλουν να βγουν με 37 έτη ασφάλισης. Το όριο αυτό αυξάνεται σταδιακά μέχρι να φτάσει το 62ο έτος. Για παράδειγμα, παλαιός ασφαλισμένος που συμπλήρωσε 32 έτη και είναι 52 ετών. Με το παλαιό καθεστώς έφευγε μόλις έφτανε την 35ετία. Πλέον αποχωρεί σε ηλικία 61 ετών και 6 μηνών με συνολικό χρόνο ασφάλισης 41 έτη και 6 μήνες.

8. Μητέρες ανηλίκων. Περίπου 150.000 ασφαλισμένες, με τον νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί θα κληθούν να δουλέψουν από 12 μήνες έως και 17 έτη παραπάνω πριν να βγουν στη σύνταξη. Πρόκειται για γυναίκες που είχαν «πιάσει» τα έτη ασφάλισης και είχαν ανήλικο τέκνο μέχρι το τέλος του 2012, αλλά δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν το όριο ηλικίας. Για παράδειγμα, μητέρα στο ΤΑΠ - ΟΤΕ είχε συμπληρώσει μέχρι το 2010 τα απαιτούμενα 25 έτη για να αποχωρήσει με πλήρη σύνταξη στα 50 (πλην όμως σήμερα είναι 48). Με το νέο σύστημα η συγκεκριμένη υπάλληλος θα μπορεί να αποχωρήσει στα 58 έτη και 6 μήνες (επιβαρυνόμενη με 8 έτη και 6 μήνες στην επιλογή της πλήρους).

9. Δικαιούχοι ΕΚΑΣ. Με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις το 2016 ο αριθμός της δαπάνης θα μειωθεί κατά 20%. Το επίδομα κυμαίνεται από 30 έως 230 ευρώ τον μήνα. Ουσιαστικά θα μπουν αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια για να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων. Στόχος είναι μέχρι το 2019 να έχει καταργηθεί το επίδομα, με το επικρατέστερο σενάριο να προβλέπει την αντικατάστασή του από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

10. Νέοι συνταξιούχοι που αποχωρούν με λίγα έτη ασφάλισης. Με διάταξη που έχει ψηφιστεί το κατώτερο όριο της σύνταξης από τα μέσα Αυγούστου διαμορφώνεται στα 392 ευρώ (από τα 486 ευρώ που είναι για τους παλαιούς συνταξιούχους).

 

Eισόδημα συνταξιούχων (συντάξεις γήρατος)
Εύρος ποσού Πλήθος Μ.Ο. (€) *
0-300 70.561 125,47
300-400 156.291 368,45
400-500 207.462 453,08
500-600 180.483 546,93
600-700 141.933 649,48
700-800 177.86 751,52
800-900 169.085 846,09
900-1.000 98.614 955,12
1.000-1.500 477.211 1.272,96
1.500-2.000 299.636 1.688,32
2.000-2.500 37.364 2.168,17
2.500-3.000 8.947 2.666,05
3.000-3.500 1.463 3.212,421
3.500-4.000 774 3.698,56
*4.000 243 4.636,06
ΣΥΝΟΛΟ   2.027.927
Hλικία συνταξιούχων (συντάξεις γήρατος)
Ηλικία Πλήθος Μ.Ο. (€) *
25 0 0,00
26-50 19.971 1.258,36
51-55 62.016 1.147,89
56-60 145.068 1.235,91
61-65 263.707 1.239,24
66-70 369.99 1.054,85
71-75 334.446 907,63
76-80 352.532 832,18
81-85 280.669 767,13
86-90 148.63 727,32
91-95 41.466 719,47
**95 8.894 670,21
Απροσδιόριστη 538 619,81
ΣΥΝΟΛΟ 2.027.927  

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ


ΚΩΣΤΑΣ
Τρίτη
23:36
03
Α! Ρε Ελλάδα. . . . . Οι ξένοι έπρεπε να μας κυβερνούν εδώ και 40 χρόνια για να ήμασταν κράτος. Τώρα είναι αργά! ΚΑΛΗ ΨΥΧΗ!
ΚΩΣΤΑΣ
Δευτέρα
8:23
413
ΕΒΓΗΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ 30/12/2014 ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. ΛΑΜΒΑΝΩ 1028ΕΥΡΩ ΕΙΧΑ ΤΑ27 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟ ΙΚΑ. ΠΟΣΟ ΘΙΓΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ?
EΦΗ
Δευτέρα
8:13
28
ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΙΚΑ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ 20ΕΤΙΑ. ΜΕ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ?
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Κυριακή
2:27
312
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΓΙΑΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!!!!!!!!!
aris
Σάββατο
21:27
08
αντε. . . . χασου. . . . . . . συριζα
Πάρης
Σάββατο
7:57
45
Γεννήθηκα 16/04/1960, Είμαι ασφαλισμένος μόνο στο ΙΚΑ και έχω κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης το 2011 (10. 500 με τα 7. 500 βαρέα και ανθυγιεινά) με εξαγορά 4 πλασματικών ετών. Έχω υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης 16/04/2015 μειωμένη, Παράλληλα συνεχίζω να εργάζομαι. Με ποιόν νόμο, θα υπολογιστεί η σύνταξή μου Με συμφέρει 16/01/2016 να υποβάλλω ξανά αίτηση για πλήρη σύνταξη ακυρώνοντας την υπάρχουσα. Επιθυμία μου είναι να συνεχίσω να εργάζομαι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
E.X.
Παρασκευή
9:58
1311
37 χρονια δουλευα στη Γερμανια. Τελευταια ειχα μικτα 2200 ευρω. Στα 65 και 4 μηνες πηρα συνταξη 890 Ευρω. Ελληνες καλως ηλθατε στην Ευρωπη.
Αθανασιος
Παρασκευή
7:33
418
ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΗΜΕΝΟΣ 10/10/1958 ΕΧΩ ΕΝΣΗΜΑ ΙΚΑ ΤΕΒΕ ΙΚΑ ΤΟ 2011 ΕΧΩ 10000 ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ 800 ΕΩΣ ΤΟ 2014 ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΟΣΩ 10500 ΜΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ 2011. ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
ΙΣΑΑΚ ΡΙΖΟΣ
Παρασκευή
6:09
715
Διορίστηκα στα Δικαστήρια στις 8-11-1984. Έχω γεννηθεί στις 12-2-1954. Το 2010 είχα 26 χρόνια υπηρεσία και πέντε (5) ενήλικα τέκνα. Δικαιούμαι να βγω στην σύνταξη και πότε; Ισχύουν οι διατάξεις περί τριτέκνων η έχουν θιγεί με τις νέες διατάξεις;
ΠΕΡΙΚΛΗΣ
Πέμπτη
21:09
1215
Είμαι δάσκαλος. Διορίστηκα 21-8-1987. Εργάστηκα ως αναπληρωτής 18 μήνες από 11-9-1985. έχω δύο ανήλικα παιδιά γεννημένα 2001 και 2006. Πότε μπορώ να πάρω σύνταξη;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΟΣ
Πέμπτη
19:35
1115
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΕΝΣΗΜΟ ΕΙΝΑΙ 1979. ΕΧΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ 28 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΤΟ 1964. ΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΜΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ανώνυμος
Πέμπτη
18:48
36
καθε φορα οπως τους βολευει
μαρια
Πέμπτη
18:31
410
ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ 300!!!!!!!!!!!!!
μαρια
Πέμπτη
18:29
522
ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΙΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΛΕΟΣ ΑΛΗΤΕΣ
Ανώνυμος
Πέμπτη
18:07
416
Εδω ειναι το παραλογο του παταλογου. Ο κουτρουμανης εβαλε την εφεδρεια για 35 χρονια και 55 χρονων, μας αναγκασαν να φυγουμε με συνταξη βαζοντας και πλασματικα χρονια και τωρα ερχονται οι αλλοι και μας τιμωρουν οτι ταχα συνταξιοδοτηθηκαμε μικροι. Το οτι μας αναγκασαν γιατι εσεις κυριοι δεν το προβαλλετε, διοτι εμεις δεν εχουμε φωνη.
Σωτήρης
Πέμπτη
13:47
1522
Είναι "φανταστικό" να ακούς ότι στην Ελλάδα μπορείς να πας στη συνταξη με 35 χρόνια στα 59 σου!! Εγώ είμαι 58 χρόνων με 35 χρόνια υπηρεσίας, στην Ιταλία (είμαι ιατρός), και θα πάω σε συνταξη στα 66 και 7 μήνες με 43 χρόνια υπηρεσίας (υπηρεσία που προβλέπει νύχτες, Κυριακές, γιορτές κλπ κλπ)!!!! Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα.
ΕΥΘΥΜΗΣ
Πέμπτη
13:42
1618
ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 1981 ΤΟ ΜΑΤΤΙΟ 2016 ΚΛΕΙΝΩ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑΒΓΩ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΕΝΗΘΗΚΑ ΤΟ 1962.
ΑΝΝΑ
Πέμπτη
10:57
1728
ΕΙΜΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ 1983. ΤΟ 2010 ΕΙΧΑ 25 ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΛΑΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ?EΙΜΑΙ ΕΓΓΑΜΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΤΟ 1962. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
εφεδρος
Πέμπτη
10:04
99
θα πάρεις σύνταξη μόλις κλείσεις 35ετία στα 64 σου δηλ. αλλά αν είχα τέτοιο μισθό δεν ρωτούσα "πότε συνταξιοδοτούμαι"και μάλιστα στο Δημόσιο μιας και το ποσό της σύνταξης που ρωτάς θα γίνει μικρό επίδομα. . .
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ
Πέμπτη
9:25
1425
ΤΟ 2010 ΥΠΕΒΑΛΛΑ ΑΊΤΗΣΗ ΓΟΑ ΑΞΑΓΟΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΎ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΣΗ ΟΣΗ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ 59 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΣΟ, ΘΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΙΣΘΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 1944 ΕΥΡΩ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 2000. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ
1 από 2επόμενη σελίδα »

'Ονομα:E-mail:
Μήνυμα:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκτηση παλαιότερων τευχών, φύλλων & προσφορών chrisoulam@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην έντυπη έκδοση mdiamantaki@pegasus.gr
Αποστολή βιογραφικών emavroudi@pegasus.gr Πληροφορίες για διαφήμιση στην ηλεκτρονική έκδοση advertising@pegasusinteractive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΔΙΕΘΝΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - OIKONOMIAΠΡΟΤΑΣΕΙΣ