ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αεροσυνοδούς από Ελλάδα ζητούν στα Εμιράτα

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής και πώς θα γίνει η αξιολόγηση των υποψηφίων

  • ΕΘΝΟΣ
  • 11:53, 2/12/2009

Kavita Maria Mukundan
Η κ. Kavita Maria Mukundan, υπεύθυνη για την επιλογή προσωπικού, μιλάει στο «Εργασία» για την «Εmirates Αirlines» και τα πλεονεκτήματά της

Συνέντευξη στην Κατερίνα Κυρίτση

Καριέρα στους... αιθέρες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δεκάδες υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να «πετάξουν» με την αεροπορική εταιρεία Emirates Airlines με έδρα το Ντουμπάι. Ανθρωποι θετικοί, με φιλική προσωπικότητα, αυτοπεποίθηση, ευελιξία, ωριμότητα και κυρίως πάθος για παροχή υψηλών υπηρεσιών βρίσκονται στο στόχαστρο της εταιρείας, η οποία διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, Ημέρα καριέρας με τίτλο «Εmirates Cabin Crew Open Day».

Η υπεύθυνη για την επιλογή προσωπικού της Emirates, κυρία Kavita Maria Mukundan, απαντά στα ερωτήματα του «Εργασία» για την εταιρεία, τη σταδιοδρομία των υποψηφίων και τις απαιτήσεις που συνεπάγεται η συνεργασία με την Emirates.

Σκοπός της Emirates Airlines είναι η επιλογή προσωπικού από την ελληνική αγορά εργασίας για τη στελέχωση των αεροσκαφών της. Ποιες ακριβώς είναι οι ειδικότητες που θα επιλεγούν και ποια τα ιδιαίτερα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο κατάλληλος υποψήφιος;

Αναζητούμε ανθρώπους με δυναμική προσωπικότητα, επαγγελματίες, εξωστρεφείς, που είναι ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις. Η Emirates είναι υπερήφανη για το πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό της επίπεδο. Χρειαζόμαστε άτομα που μπορούν να προσφέρουν άριστες υπηρεσίες ως μέρος μιας ομάδας ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα. Βασική προϋπόθεση είναι να γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που πετάμε είμαστε στην ουσία οι πρεσβευτές της αεροπορικής εταιρείας και η συμπεριφορά μας θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στο αν ένας επιβάτης θα ταξιδέψει μαζί μας και πάλι. Τα ειδικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

- Η ελάχιστη ηλικία των 21 ετών. - Σχετικό ύψος ώστε όταν κανείς στέκεται στις μύτες των ποδιών, να μπορεί να φτάσει τον εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης σε όλους τους τύπους αεροσκαφών. - Ανώτερη εκπαίδευση. - Επαρκή σωματική ικανότητα για να ανταποκρίνεται κανείς στις απαιτήσεις της θέσης του πληρώματος. - Αριστη γνώση Αγγλικών γραπτά και προφορικά. - Προηγούμενη εμπειρία στον κλάδο της φιλοξενίας συνεκτιμάται.

Ποια είναι τα οφέλη που αποκομίζει ο εργαζόμενος στην Emirates Airlines και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της εταιρείας που την κάνουν να ξεχωρίζει από αντίστοιχες του είδους της;

Ως μέλος πληρώματος καμπίνας, ο τυχερός υποψήφιος θα ενταχθεί σε μια αεροπορική εταιρεία που έχει κερδίσει περισσότερα από 400 διεθνή βραβεία για τη σημαντική της απόδοση. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό και, για τον λόγο αυτόν, αρχίζουμε από την επιλογή των καλύτερων ατόμων. Για να το καταφέρουμε αυτό η ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού της Emirates ταξιδεύει σε περισσότερες από 60 χώρες σε αναζήτηση του νέου προσωπικού. Τα πληρώματά μας προέρχονται από περισσότερες από 120 χώρες και μιλούν περισσότερες από 80 γλώσσες.

Τα μέλη του πληρώματος απολαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια για τους ίδιους και την οικογένειά τους, υψηλού επιπέδου διαμερίσματα, πλήρη ιατρική φροντίδα και σύγχρονες εγκαταστάσεις στην εκπαίδευση και στην απασχόληση. Ενας από τους λόγους για την επιτυχία της Emirates είναι το όραμά μας και η καινοτόμος προσέγγιση. Αυτό είναι κάτι που περιμένουμε να δούμε και στο προσωπικό μας, καθώς θα βοηθήσει να οδηγήσει τον όμιλο στη σωστή κατεύθυνση.

Ποια είναι η διαδικασία επιλογής προσωπικού; Τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος πριν υποβάλει το βιογραφικό του και σε πόσο διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία;

Οι υποψήφιοι καταχωρίζονται και ξεκινά η αρχική αξιολόγηση. Πολλοί στη συνέχεια θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ασκήσεις αξιολόγησης. Τέλος, αυτοί που θα έχει διαπιστωθεί ότι έχουν όλες τις δυνατότητες θα κληθούν σε συνέντευξη. Ολα τα νεοπροσλαμβανόμενα μέλη πληρώματος πρέπει να περάσουν από μια αρχική εκπαίδευση πέντε εβδομάδων στο Ντουμπάι, που διεξάγονται στην αγγλική γλώσσα, στο ειδικά κατασκευασμένο εκπαιδευτικό κέντρο για τον σκοπό αυτόν Emirates Aviation College. Η κατάρτιση περιλαμβάνει τις θεωρητικές και πρακτικές πτυχές σε θέματα ασφάλειας και πρώτων βοηθειών και τις υπηρεσίες εν πτήσει που παρέχονται από την Emirates στους διάφορους τύπους αεροσκαφών.

Τι συνεπάγεται η επιλογή της Emirates Airlines ως χώρου εργασίας στη ζωή των εργαζομένων της;

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο επάγγελμα. Θα μπορούσες να προσφέρεις βοήθεια για να καθησυχάσεις έναν επιβάτη στα 40.000 πόδια πάνω από τον Ατλαντικό, να σερβίρεις τα καλύτερα κρασιά στους επιβάτες μας που απολαμβάνουν τις ιδιωτικές σουίτες στην Πρώτη Θέση ή ακόμα και να βοηθήσεις σε μια προωθητική ενέργεια ανάμεσα στους αστέρες του σινεμά στο Dubai International Film Festival. Είναι ίσως ένας από τις πιο διαφορετικούς και συναρπαστικούς «χώρους εργασίας» στον κόσμο - ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία όμως ότι πρόκειται για έναν απαιτητικό ρόλο και χρειάζεται σκληρή δουλειά, δέσμευση και αφοσίωση για να αντεπεξέλθεις στα αιτούμενα καθήκοντα.

Εχει πραγματοποιηθεί ξανά στην Ελλάδα Ημέρα Καριέρας από την Emirates Airlines και ποια ήταν τα αποτελέσματα της επιλογής προσωπικού σε βάθος χρόνου;

Η ομάδα προσλήψεων της Emirates έχει επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές στο παρελθόν. Εχουμε πάντα εντυπωσιαστεί από τον αριθμό των υποψηφίων που εμφανίζονται στην Ημέρα Καριέρας και, φυσικά, είναι μεγάλη τιμή που λαμβάνουμε αυτό το ενδιαφέρον. Εχουμε περίπου 40 Ελληνες σε θέση πληρώματος καμπίνας, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να προσλαμβάνουμε επαγγελματίες που είναι προσανατολισμένοι στην παροχή υπηρεσιών και που μπορούν να προσαρμόζονται γρήγορα. Με νέους προορισμούς, την αύξηση των συχνοτήτων των δρομολογίων και τα νέα αεροσκάφη που παραλαμβάνουμε σχεδόν κάθε μήνα, οι ανάγκες πρόσληψης προσωπικού πρέπει να συμβαδίζουν με τη γενικότερη επέκταση του προγράμματος μας.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ