ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 28°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διαγωνισμοί για 293 θέσεις σε ΕΔΙΣΥ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το «πράσινο φως» του ΑΣΕΠ απέσπασαν οι δύο προκηρύξεις των θυγατρικών του ΟΣΕ (ΕΔΙΣΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) για την πρόσληψη 293 συνολικά υπαλλήλων

  • ΕΘΝΟΣ
  • 11:52, 24/10/2007

Το «πράσινο φως» του ΑΣΕΠ απέσπασαν οι δύο προκηρύξεις των θυγατρικών του ΟΣΕ (ΕΔΙΣΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ) για την πρόσληψη 293 συνολικά υπαλλήλων. Τελευταίος σταθμός πριν από την έκδοση των σχετικών διαγωνισμών είναι η αποστολή τους στο Εθνικό Τυπογραφείο, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Η προκήρυξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Μεταφορές και Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών & Φορτίου) για 93 προσλήψεις, αφορά τις εξής ειδικότητες: Διπλωματούχους Μηχανικούς 5, Πτυχιούχους Μηχανικούς ΤΕ 2, Διοικητικούς-Οικονομικούς Υπαλλήλους 5, Προσωπικό Αμαξοστοιχιών 22, Προσωπικό Ελξης (Μηχανοδηγοί) 50, Προσωπικό Αποθηκών Σταθμών 4 και Οδηγούς Αυτοκινήτων 5. Οι 27 θέσεις θα καλυφθούν από πολύτεκνους και τρίτεκνους, ενώ 13 από τις θέσεις αφορούν εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα και την Πάτρα.

Υπενθυμίζεται πως το προσωπικό που θα προσληφθεί, θα συνάψει με τον Οργανισμό σύβαση εξαρτημένης εργασίας για δοκιμαστική περίοδο διάρκειας έως επτά μηνών και στη συνέχεια η σύμβασή του θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΙΣΥ

Ο πρώτος διαγωνισμός για την ΕΔΙΣΥ (Εθνικός Διαχειριστής Σιδηροδρομικής Υποδομής) αφορά την πρόσληψη 200 ατόμων σε 22 ειδικότητες, στις εξής: ΠΕ Διπλωματούχων Μηχανικών 11, ΠΕ Διπλωματούχων Μηχανικών-Τεχνικών Ασφαλείας μία θέση, ΠΕ Ιατρών Εργασίας 2, ΠΕ Χημικών μία θέση, ΠΕ Σταθμαρχών 16, ΤΕ Πτυχιούχων Μηχανικών 3, ΤΕ Πτυχιούχων Μηχανικών τεχνικών Ασφαλείας μία θέση, ΤΕ Σταθμαρχών 7, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας 3, ΔΕ Σταθμαρχών 7, ΔΕ Προσωπικού Ελιγμών 25, ΔΕ Τεχνιτών Μηχανοστασίων - Εργοστασίων 35, ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών 19, ΔΕ Εργατών Μηχανοστασίων - Εργοστασίων και Αποθηκών Υλικού 3, ΔΕ Τεχνιτών γραμμής 20, ΔΕ Προσωπικό Συντήρησης γραμμής 5, ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Γραμμής και Εργων 5, ΔΕ Διαχειριστών Υλικού 2, ΥΕ Φυλάκων Εγκαταστάσεων 2, ΥΕ Εργατών Μηχανοστασίων - Εργοστασίων και Αποθηκών Υλικού 7, ΥΕ Προσωπικό Συντήρησης γραμμής 20, ΥΕ Προσωπικού Ελιγμών 5. Για όλες τις θέσεις απαιτείται εμπειρία, ενώ 49 θέσεις διαφόρων εκπαιδευτικών κατηγοριών και ειδικοτήτων θα καλυφθούν από τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ομογενείς, παλιννοστούντες). Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των θέσεων αφορά τους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, όμως υπάρχουν άλλες 56 θέσεις σε σταθμούς του ΟΣΕ στην Τρίπολη, την Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα, τη Λαμία, τον Βόλο, την Καλαμάτα, τη Λάρισα, την Εδεσσα, το Αμύνταιο και τις Σέρρες, που θα καλυφθούν από υποψηφίους με κριτήριο, εκτός των άλλων, και την εντοπιότητα.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ