ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

AΡΘΡΟ ΤΟΥ Ι. ΣΑΛΑΜΟΥΡΗ*

Η κρίση αναβάλλει το ταξίδι για την επαγγελματική «Ιθάκη»

Ικανοποίηση, αναγνώριση και προσωπική ανάπτυξη, είναι το τρίπτυχο της επαγγελματικής επιτυχίας όπως το όρισαν οι συμμετέχοντες σε πανευρωπαϊκή έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.  

  • Εργασία
  • 12:05, 8/3/2014
Η κρίση αναβάλλει το ταξίδι για την επαγγελματική «Ιθάκη»

Πρόκειται όμως για... όνειρο ή πραγματικότητα; Εκτός από τις εργασιακές συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία έτη, οι εργαζόμενοι οφείλουν να διαθέτουν τεράστια ψυχικά αποθέματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ατομικές τους ανασφάλειες και, παράλληλα, να παραμείνουν ενθουσιώδεις και δημιουργικοί στην εργασία τους. O κ. Ιωάννης Σαλαμούρης, πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. knowl και Assistant Professor του Hellenic American College, αναφέρει σχετικά:

«Η ανακάλυψη της επαγγελματικής "Ιθάκης" μπορεί να γίνει μόνο ψάχνοντας ουσιαστικά και δυναμικά, εκμεταλλευόμενοι όσες επαγγελματικές ευκαιρίες μας παρουσιαστούν. Αυτοί που έχουν βρει τι είναι αυτό που τους ικανοποιεί, αλλά αδυνατούν λόγω συνθηκών να το ασκήσουν, θα πρέπει να μην απογοητευτούν και να μην απομακρυνθούν από τον στόχο τους. Η όποια καθυστέρηση μπορεί να είναι προσωρινή, και να μη συνιστά ακύρωση του στόχου. Ο στόχος παραμένει ένας, αλλά οι τρόποι επίτευξής του είναι περισσότεροι, συνεπώς η αξιολόγηση και η ιεράρχηση των αναγκών θα συντελέσουν στην ομαλότερη προσέγγισή του. Απαιτείται δέσμευση, πάθος, εργατικότητα, επιμονή, ακόμα και τύχη. Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι δύσκολος, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν υπολείπονται τόσο κινήτρων ή αποδοτικότητας, ακόμα και στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Συνεπώς, δεν θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι αποτελεί εύκολο στόχο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι εφικτός στόχος. Λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες συνθήκες, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, καθώς αυτό είναι το μόνο που θα μπορούσε να κρατήσει τον εργαζόμενο ψυχολογικά και πνευματικά σταθερό».

*Πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. knowl και Assistant Professor του Hellenic American College

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ