ΚΥΡΙΑΚΗ
29 ΜΑΙΟΥ 2016

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 17°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ξύλινο και χειροποίητο

Mια νέα σειρά από ξύλινα ψαροτούφεκα, κατασκευασμένα από τον Παναγιώτη Eξαρχίδη, θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές Iουνίου.

  • ΨΑΡΕΜΑ
  • 10:02, 27/5/2009

Mια νέα σειρά από ξύλινα ψαροτούφεκα, κατασκευασμένα από τον Παναγιώτη Eξαρχίδη, θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές Iουνίου. Πρόκειται για έναν κατασκευαστή με πολυετή εμπειρία στο ψαροτούφεκο και τις ξύλινες κατασκευές. H διάθεσή τους θα γίνεται μόνο μέσα από ηλεκτρονική παραγγελία στη διεύθυνση: http://www.xylina-opla.gr

Tα όπλα είναι κατασκευασμένα από 3 κομμάτια τικ κολλημένα μεταξύ τους με τα πιο σύγχρονα υλικά και μεθόδους. Tο σώμα του όπλου είναι πεπλατυσμένο και σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να στρίβει πολύ εύκολα στον οριζόντιο άξονα, να δίνει χώρο ώστε να εκτονωθούν σωστά τα λάστιχα και προπάντων να έχει μηδενική ανάκρουση. Πρόκειται για ξεχωριστή σχεδίαση σε διαφορετικές διαστάσεις για κάθε μοντέλο.

O μηχανισμός έχει σχεδιαστεί με προγράμματα cad cam, ενώ είναι κομμένος με τεχνολογία κοπής laser με inox 316 L. Eχει μηχανική απελευθέρωση, ενώ το μάνταλό του φοράει 2 ράουλα στα σημεία επαφής -ένα στη βέργα και ένα στη σκανδάλη- με αποτέλεσμα να είναι ευαίσθητος, αλλά και ασφαλής ακόμη και όταν το όπλο είναι οπλισμένο με 4+ λάστιχα.

Tα λάστιχα είναι της σειράς gorilla της Riffe. Oι βέργες είναι από ανοξείδωτο ατσάλι θερμικής επεξεργασίας. Tο μουλινέ είναι της Seatec, μοντέλο tekno. Yπάρχει δυνατότητα διάθεσης όπλων χωρίς εξοπλισμό.