ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 23°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ραντεβού 23 Απριλίου για εργασία σε 8 χώρες

Συναντήσεις στην Αθήνα με ειδικούς συμβούλους

  • Εργασία
  • 12:05, 21/4/2012
Η συντονίστρια του δικτύου Eures στην Ελλάδα, Κατερίνα Φλάκα, θα είναι η οικοδέσποινα της εκδήλωσης στο ξενοδοχείο «Αμαλία»
Η συντονίστρια του δικτύου Eures στην Ελλάδα, Κατερίνα Φλάκα, θα είναι η οικοδέσποινα της εκδήλωσης στο ξενοδοχείο «Αμαλία»

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά... οκτώ εκπρόσωποι ευρωπαϊκών χωρών που μετέχουν στο δίκτυο απασχόλησης Eures θα παραστούν στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Εργασίας», που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ μαζί με την ελληνική υπηρεσία Eures στις 23 Απριλίου στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για θέσεις εργασίας καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης σε οχτώ ευρωπαϊκές χώρες: την Αυστρία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αγγλία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Κύπρο.

«Οι ευρωπαϊκές αγορές δίνουν ευκαιρίες εργασίας σε Ελληνες», τονίζει η οικοδέσποινα της επερχόμενης εκδήλωσης και συντονίστρια του δικτύου Eures του ΟΑΕΔ, Κατερίνα Φλάκα.

«Σκοπός της εκδήλωσης», προσθέτει η ίδια, «είναι η ενημέρωση του κοινού από τους καθ’ ύλην αρμόδιους συμβούλους Eures για τη μορφολογία της αγοράς εργασίας και για τις «ανοιχτές» θέσεις εργασίας των χωρών τους.

Επιπλέον, θα δοθούν οδηγίες στους συμμετέχοντες για τη σωστή συμπλήρωση βιογραφικών, ενώ θα υποδειχθούν τα κατάλληλα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν στην πρώτη τους επαφή με τους ξένους εργοδότες».

Παρότι οι κενές θέσεις εργασίας που επιζητούν να καλύψουν οι οχτώ χώρες καλύπτουν όλο το εργασιακό φάσμα, η κ. Φλάκα επικεντρώνεται σε ορισμένες ειδικότητες που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση σε κάθε χώρα. Αναλυτικά ζητούνται:

  • Γερμανία: μηχανολόγοι μηχανικοί, γιατροί, νοσηλευτές, τουριστικά επαγγέλματα.
  • Αυστρία: τουριστικός τομέας
  • Σουηδία: γιατροί, νοσηλευτές, προγραμματιστές-ειδικοί πληροφορικής, μηχανικοί
  • Αγγλία: κοινωνικοί λειτουργοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, προγραμματιστές-ειδικοί πληροφορικής
  • Δανία: μηχανικοί, προγραμματιστές-ειδικοί πληροφορικής
  • Κύπρος: μάγειρες, τουριστικός τομέας
  • Ιταλία: υπεύθυνοι ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων (animateur) σε ξενοδοχεία
  • Τσεχία: διάφορα επαγγέλματα. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι τριών ακόμα ευρωπαϊκών δικτύων: του Euroguide, του Europass και του Euroguidance, για να συνεισφέρουν το δικό τους λιθαράκι στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα σχετικά με την απασχόληση στην Ευρώπη και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Αμαλίας, στο Σύνταγμα, από τις 10:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα.

Τονίζεται ότι η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ στο www.oaed.gr στο χώρο «Θέσεις Εργασίας στην Ευρώπη», στο http://eures.europa.eu και στο Facebook στην σελίδα «Eures Greece», καθώς και στο e-mail: gr01ea23@oaed.gr.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ