ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 27°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απώλειες για 170 μετοχές

Η κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές και τα κερδοσκοπικά fund έριξε τον δείκτη χαμηλότερα

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:56, 4/4/2008

«Χειρόφρενο» σήκωσε χθες η Σοφοκλέους μετά το ανοδικό ράλι των τελευταίων 6 ημερών. Με το άνοιγμα των συναλλαγών, οι επενδυτές βρέθηκαν στο στρατόπεδο των πωλητών με απώτερο σκοπό την κατοχύρωση κερδών. Ομως η εμφάνιση αγοραστών μετά τις 12 το μεσημέρι οδήγησε τον γενικό δείκτη σε άνοδο, προκαλώντας αναστάτωση στους επενδυτές που βιάστηκαν να ρευστοποιήσουν.

Η ενδοσυνεδριακή άνοδος του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη κράτησε περίπου 90 λεπτά και στη συνέχεια πέρασε εκ νέου σε αρνητικό έδαφος. Μία ώρα πριν ολοκληρωθούν οι συναλλαγές εκδηλώθηκε νέα παρέμβαση από τους αγοραστές, οι οποίοι οδήγησαν σε οριακή άνοδο τον γενικό δείκτη, η οποία όμως διατηρήθηκε για λίγα λεπτά.

Οι αισιόδοξοι πίστεψαν ότι τα χειρότερα πέρασαν και προχώρησαν σε νέες τοποθετήσεις. Ομως οι προβλέψεις τους διαψεύστηκαν, αφού μερίδα διαχειριστών κερδοσκοπικών κεφαλαίων (hedge Fund) άνοιξε ... πυρ κατά των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η μετοχή του ΟΤΕ έχασε τα ημερήσια κέρδη ύψους 2,4% και η κατάληξη ήταν να κλείσει με πτώση κατά 1,32%.

Ο γενικός δείκτης έχασε στα... πέναλτι, αφού οι ξένοι χτύπησαν στο κρίσιμο δεκάλεπτο διαμόρφωσης των τιμών των μετοχών. Εκλεισε στις 4.100,18 μονάδες, σημειώνοντας πτώση κατά 1,49%. Περισσότερες από 170 μετοχές βρέθηκαν στο «κόκκινο», ενώ στο «πράσινο» διατηρήθηκαν μόλις 72 τίτλοι.

Ν. Θεοδωρόπουλος 
ntheo@pegasus.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ