ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τι περιμένουν οι πολίτες από το ΠΑΣΟΚ

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η
  • 3/11

ΚΟΙΝΗ είναι η πεποίθηση ότι δεν αξιοποιήθηκε στον βαθμό και στην έκταση που θα έπρεπε το διάστημα από τη 17η Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα, έτσι ώστε να ενημερωθούν τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ για τις σκέψεις, τις ιδέες και τα οράματα των τριών υποψήφιων για την αρχηγία. Κοινή είναι, άλλωστε, και η διαπίστωση ότι σε προσωπικές κυρίως επιθέσεις και αντιπαραθέσεις αναλώθηκε ο ενάμισης αυτός μήνας.

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ αυτή την πραγματικότητα, η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται αύριο, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ν αποκτήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, η παρατεταμένη αυτή προεκλογική περίοδος ουσιαστικό περιεχόμενο και να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να ενημερωθεί ουσιαστικά και σε βάθος για την πρόταση, την οποία καταθέτει ο κάθε υποψήφιος και το ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξεί να διαμορφώσει.

ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα είναι εύκολο να γίνει μέσα σ' ένα τριήμερο ό,τι δεν έγινε μέσα σε ενάμιση μήνα. Μπορούν, όμως, να γίνουν πολλά. Και θα γίνουν αν όλοι οι μετέχοντες στη Συνδιάσκεψη συναισθανθούν τις ευθύνες τους και επιδείξουν την υπευθυνότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Αν συνειδητοποιήσουν και αποδείξουν ότι η κομματική διαδικασία στην οποία μετέχουν αποτελεί ευκαιρία ειλικρινούς διαλόγου και όχι νέων αντιπαραθέσεων και εύκολων και μεγαλόστομων αφορισμών.

ΑΛΛΩΣΤΕ, τα όσα θα ειπωθούν στο τριήμερο αυτό δεν απευθύνονται μόνο σ' όσους μετέχουν στη συνδιάσκεψη. Κυρίως, αν όχι και αποκλειστικά, απευθύνονται στο μεγάλο εκείνο κομμάτι της κοινής γνώμης που έχει αποφασίσει ή προτίθεται να μετάσχει στη διαδικασία της εκλογής του νέου αρχηγού.

ΚΙ ΑΥΤΟ το κομμάτι δεν θέλει κραυγές και στείρες αντιπαραθέσεις. Θέλει ουσιαστικά επιχειρήματα, σαφείς θέσεις και ελπιδοφόρα οράματα. Που δεν θα τα δώσουν μόνο οι τρεις διεκδικητές με όσα πουν, αλλά και οι σύνεδροι με τη στάση που θα τηρήσουν και την υπευθυνότητα που θα επιδείξουν.