ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Το μήνυμα της βάσης του ΠΑΣΟΚ

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η
  • 13/11

ΕΙΝΑΙ γενική η εκτίμηση ότι η «επόμενη μέρα» αποδεικνύεται για το ΠΑΣΟΚ εντυπωσιακά καλύτερη απ όσο πολλοί εκτιμούσαν ή και φοβούνταν. Και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το κόμμα προερχόταν από μια μεγάλη εκλογική ήττα και από μια δίμηνη περίπου εσωκομματική προεκλογική αντιπαράθεση, η οποία, όπως πολλοί υπολόγιζαν, ενδεχομένως και ν απέτρεπε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν μαζικά στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου αρχηγού.

Ο ΦΟΒΟΣ αυτός διαψεύστηκε. Η προσέλευση των μελών και των φίλων του Κινήματος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και εκτιμάται από μόνη της ως σημαντικό κέρδος, γιατί κατέδειξε ότι η λαϊκή βάση της δημοκρατικής παράταξης δεν παρακολουθεί απαθώς και μοιρολατρικά τις εξελίξεις, αλλά ενεργοποιείται όταν της δίνεται ρόλος και αποδεικνύει ότι είναι και θέλει να είναι ανά πάσα στιγμή παρούσα.

ΚΙ ΑΥΤΗ ακριβώς η λαϊκή βάση και η μαζική κινητοποίησή της είναι που επιβάλλει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δυνατή αξιοποίηση της προχθεσινής εσωκομματικής διαδικασίας και των ευνοϊκών για την παράταξη συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Και το γεγονός πως όλες οι πληροφορίες φέρουν τον Γ. Παπανδρέου να ξεκινά τη νέα προεδρική θητεία του με άμεσες παρεμβάσεις στο οργανωτικό και πολιτικό πεδίο σημαίνει ότι το μήνυμα έχει ληφθεί και επιχειρείται ν αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΚΑΙ ΠΡΟΣ αυτή την κατεύθυνση είναι που οφείλουν οι πάντες μέσα στο ΠΑΣΟΚ, και με πρώτο φυσικά τον Γ. Παπανδρέου, να κινηθούν, διότι εκείνο που ο τόπος και ο λαός χρειάζονται είναι ένα ανανεωμένο και αναγεννημένο Κίνημα, ικανό ν ανταποκριθεί σήμερα στον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε ν αποτελέσει αύριο μια αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση.

ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ το βράδυ το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει σε μια νέα περίοδο της 33χρονης ζωής του. Κι αυτή τη φορά δεν δικαιούται ν αποτύχει.