Συμβουλές και tips - Πώς θα ασπρίσετε τα αμύγδαλα που προορίζονται για γλυκό
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Τα αμύγδαλα που προορίζονται για γλυκό, τόσο κάποιες παραδοσιακές συνταγές όπως η Μπακλαβού της Μυτιλήνης όσο και πολλές νεότερες όπως το Γλύκισμα Αμυγδάλου, ζητούν να είναι λευκά, δηλαδή να είναι ασπρισμένα, ξεφλουδισμένα από το φλοιό τους. Λευκά ή άσπρα αμύγδαλα βρίσκετε στην αγορά είτε ολόκληρα είτε εφιλέ (σε φετάκια) σε τιμή ακριβότερη βέβαια από τα υπόλοιπα. Μπορείτε όμως εύκολα να τα ξεφλουδίσετε και μόνοι σας στο σπίτι.
Το μυστικό είναι αμύγδαλα μουλιασμένα στο νερό
Για να ξεφλουδίσετε γρήγορα και εύκολα τα αμύγδαλα από τη φλούδα τους, τα βάζετε να βράσουν στο νερό για 2’-3’. Τα βυθίζετε σε κρύο νερό να μειώσετε τη θερμοκρασία. Μόλις μπορείτε να τα πιάσετε, βοηθώντας λίγο με τα χέρι σας, απομακρύνετε τις φλούδες, που έτσι κι αλιώς θα φεύγουν σε μεγάλο μέρος από μόνες τους.
ΕΟΔΥ για Μαγνησία: Ανιχνεύθηκε σαλμονέλα στο δίκτυο ύδρευσης και σε ασθενείς - Τι προκύπτει για τον θάνατο της γυναίκας
Τουρισμός: «Κανόνι» βάρεσε η FTI Touristik - Στον «αέρα» χιλιάδες τουρίστες που είχαν κλείσει πακέτα
Βίντεο ντοκουμέντο από το Χαλάνδρι: Αστυνομικοί εγκαταλείπουν το περιπολικό μετά από επίθεση με πέτρες
Πώς συννεφιά και σκόνη έβαλαν φρένο στην άνοδο της θερμοκρασίας - Ποια η πιο δύσκολη μέρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr