ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Να αρπάξει τα λεφτά θέλει η ΝΔ!

Οι 854 από τις 2.056 συντάξεις των δημοσιογράφων κάθε κατηγορίας είναι μικρότερες από 1.000 ευρώ!

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:49, 26/11/2007

Κανένα νόημα δεν έχουν οι απόπειρες ανάλυσης του υποτιθέμενου σχεδίου της κυβέρνησης Καραμανλή στο Ασφαλιστικό. Εναν και μοναδικό στόχο έχουν οι άνθρωποι: να αρπάξουν όσα περισσότερα λεφτά μπορέσουν από τα υγιή Ταμεία! Ολα τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες. Προσπάθησαν να υπεξαιρέσουν περίπου ένα τρισεκατομμύριο δραχμές με το κόλπο των δομημένων ομολόγων, χρησιμοποιώντας τους εγκάθετους στις περισσότερες περιπτώσεις διοικητές και τα αδαή σε κάποιο ποσοστό μέλη διοικήσεων. Τους πήραμε χαμπάρι, τους «κράξαμε» και υποχρεώθηκαν να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω, για να γλιτώσουν τους ανθρώπους τους από τη φυλακή. Παράτησαν κι αυτοί τις εκλεπτυσμένες απάτες και έκαναν το Μέγαρο Μαξίμου... Ζωνιανά: Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) υποτίθεται ότι κλέβουν ληστές από τα Ζωνιανά, ασφαλιστικά ταμεία άρχισε να κλέβει ο... «πολιτικός λήσταρχος» Μαγγίνας! Απλούστατη η κυβερνητική πολιτική: έχετε νοικοκυρεμένα Ταμεία με υψηλά αποθεματικά εσείς μηχανικοί, δημοσιογράφοι κ.λπ.; Φέρτε εδώ το 10% των εσόδων σας, εσείς οι δημοσιογράφοι! Ανάλογες κλοπές και στους μηχανικούς και στους υπολοίπους.

Η κυβέρνηση Καραμανλή προχωρεί κατ ουσίαν σε κατάσχεση ενός μέρους της περιουσίας και των πόρων των υγιών Ταμείων, για να χρησιμοποιήσει αυτά τα κλεμμένα χρήματα των εργαζομένων σε Κύριος οίδε ποιες δραστηριότητες - γιατί φυσικά κανείς δεν πιστεύει το παραμύθι ότι οι υπουργοί της ΝΔ γίνονται κλέφτες και απατεώνες για χάρη του ΙΚΑ και του ΟΓΑ!

Αδιαφορεί παντελώς η κυβέρνηση αν αυτή η υπεξαίρεση πόρων από τα Ταμεία, που δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό, που δεν επιδοτούνται, που δεν αποτελούν κατά κανέναν τρόπο μέρος του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας, τα καταστήσει στο τέλος και αυτά ελλειμματικά μετά την κυβερνητική αφαίμαξη. Οχι μόνο αδιαφορεί, αλλά ουσιαστικά την ενοχλεί να υπάρχουν υγιή ασφαλιστικά ταμεία, γιατί έτσι καταρρίπτονται στην πράξη οι τερατολογίες που χρησιμοποιεί για να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους και να τους κάνει να αποδεχτούν μείωση των συντάξεών τους και αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης.

Οι δημοσιογράφοι, οι μηχανικοί κ.λπ. ρυθμίζουν μόνοι τους τα των συντάξεών τους. Τα Ταμεία τους έχουν δικούς τους πόρους. Δεν ζητούν ούτε ένα ευρώ ενίσχυση από την κυβέρνηση. Το αγγελιόσημο το πληρώνουν μόνο οι επιχειρηματίες που διαφημίζονται, κανένας άλλος. Δεν είναι κοινωνικός πόρος, δεν το πληρώνει το κράτος. Υποκαθιστά την εργοδοτική εισφορά και εισπράττεται μόνο από τους διαφημιζόμενους. Γιατί, λοιπόν, η κυβέρνηση έρχεται με τον «λήσταρχο Μαγγίνα» να υπεξαιρέσει τα χρήματά μας;

Αποτελεί δε πράξη πολιτικής αγυρτείας εκ μέρους της κυβέρνησης Καραμανλή η προσπάθεια να εμφανίσει τις... 2.056 (!) όλες κι όλες συντάξεις που δίνει το Ταμείο των δημοσιογράφων ως τη λυδία λίθο της λύσης του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας. Οι 1.473 ζωντανοί συνταξιούχοι δημοσιογράφοι και οι 583 συντάξεις που παίρνουν χήρες και ορφανά δημοσιογράφων θα σώσουν τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων της χώρας; Ντροπή! Επειτα, ποιοι είναι αυτοί οι υψηλοσυνταξιούχοι δημοσιογράφοι που η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίζει περίπου ως... μεγιστάνες του πλούτου; Μόλις... 9 (αριθμός εννέα) είναι οι δημοσιογράφοι που παίρνουν την ανώτερη σύνταξη που δίνει το Ταμείο μας. Συνολικά, 186 είναι όλοι κι όλοι οι συνταξιούχοι μας που παίρνουν από 2.000 έως 2.700 ευρώ. Εκατόν ογδόντα έξι άτομα!

Αντιθέτως, οι 854 από τις 2.056 συντάξεις δημοσιογράφων είναι κάτω από 1.000 ευρώ. Σχεδόν οι μισές κάτω από χίλια ευρώ. Από αυτές, οι 241 συντάξεις είναι κάτω από 600 ευρώ - και από αυτές οι 167 είναι κάτω και από τα 445 ευρώ! Ναι, καλά διαβάσατε, κάτω από 445 ευρώ! Αν εξετάσει δε κανείς ειδικότερα τις 583 συντάξεις λόγω θανάτου, θα διαπιστώσει ότι μόλις 4 «πλούσιες χήρες» παίρνουν σύνταξη από 1.800 έως 2.000 ευρώ και όλες οι άλλες λιγότερα, ενώ οι 120 από τις 583 συντάξεις που παίρνουν χήρες και ορφανά είναι κάτω των... 445 ευρώ!

Σαφώς και γνωρίζουμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Αλλο, όμως, αυτό και άλλο να εμφανίζονται οι παραπάνω συντάξεις μας ως... «πρόκληση πλούτου» για την ελληνική κοινωνία.

Αλλωστε, οι 9 «Κροίσοι» συνταξιούχοι δημοσιογράφοι που παίρνουν κοντά στις 2.700 ευρώ (μεικτά), δεν κατορθώνουν να πιάσουν ούτε καν την ανώτερη σύνταξη του... ΙΚΑ, η οποία ανέρχεται σε 3.052 ευρώ! Πόσω μάλλον εκείνη του ΤΕΒΕ που ανέρχεται σε 3.609 ευρώ, ενώ είναι κυριολεκτικά «μπατίρηδες» απέναντι στην ανώτατη σύνταξη του ΟΤΕ που φτάνει τα 5.369 ευρώ!

Εμείς, πάντως, αυξήσεις συντάξεων θα ζητήσουμε από το Ταμείο μας και όχι μειώσεις των συντάξεων άλλων Ταμείων. Η μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία αποσκοπεί να στρέψει τη μια ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης, δεν έχει απήχηση στους δημοσιογράφους.

ΥΠΟΠΤΗ ΣΙΩΠΗ
Πού «χάθηκε» ο Γ. Παπανδρέου;

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη σιωπή του επανεκλεγέντος αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου γύρω από τις διάφορες πτυχές του Ασφαλιστικού, που έχουν αναστατώσει την ελληνική κοινωνία. Υποτίθεται ότι αποφασιστικός παράγοντας της εσωκομματικής νίκης του ήταν το ότι εκπροσωπούσε την «αριστερή» γραμμή μέσα στο ΠΑΣΟΚ, οπότε τώρα θα έπρεπε να μαίνεται λάβρος εναντίον της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Το γεγονός, όμως, ότι αποφεύγει να καταδικάσει τη γραμμή του Κ. Καραμανλή οφείλεται σε απλό καιροσκοπισμό («όσο περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα περάσει η ΝΔ τόσο καλύτερα για μένα όταν θα γίνω πρωθυπουργός») ή μήπως σε βαθύτερη ταύτιση απόψεων με τον πρωθυπουργό;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ