Ελλάδα|05.01.2023 08:20

Ξέσπασμα της διευθύντριας Παθολογικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου: «Εξαναγκάζομαι σε παραίτηση»

Newsroom

Παραιτείται η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου στην Κρήτη, καταγγέλλοντας πως «εξαναγκάζεται να παραιτηθεί» λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών εργασίας.

Ειδικότερα, με ανάρτησή της η Ελένη Ιωαννίδου ανακοινώνει πως παραιτείται από τη θέση της «γιατί με αυταρχικό τρόπο μού επιβλήθηκε να συμμετέχω σε διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών παρά την έγγραφη και έντονη αντίθεση μου που πηγάζει από την μη ειδίκευσή μου σε αυτό το αντικείμενο».

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, «εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί τα τελευταία χρόνια δεν έχω πάει σε ένα συνέδριο, σε ένα μετεκπαιδευτικό σεμινάριο, δεν έχω λείψει από τη δουλειά για περισσότερο από μια εβδομάδα».

«Εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί ο χρόνος μου με την οικογένεια μου είναι ελάχιστος και είμαι σε μια συνεχή κίνηση και αγωνία για να κρατήσω ένα επίπεδο στη φροντίδα των ασθενών, στην εκπαίδευση των ειδικευόμενων και τη συνεργασία με τις άλλες κλινικές. Εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί εδώ και 4 χρόνια δεν μπορώ να λειτουργήσω το εξωτερικό παθολογικό ιατρείο και ντρέπομαι τους ασθενείς που νοσηλεύω όταν τους λέω ότι δεν γίνεται επανεξέταση. Εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ γιατί αγνοήθηκα σε όποια πρόταση έκανα για προϊσταμένη της κλινικής και για νοσηλεύτρια λοιμώξεων», συμπληρώνει αναφορικά με τους λόγους παραίτησής της.

Στη συνέχεια αναφέρει πως παραιτείται γιατί «έχω φτάσει στα όρια της σωματικής και ψυχικής μου αντοχής» και καταλήγει πως ζήτησε «την κανονική άδεια η οποία είναι γύρω στις 170 μέρες με την πρόθεση παραίτησης» και η απάντηση ήταν «άλλο ένα όχι».

Το έντονο παρασκήνιο

Σημειώνεται πως της παραίτησης προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο που κορυφώθηκε στις αρχές της εβδομάδας όταν η κα Ιωαννίδου κατέθεσε στα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου την αίτηση για την χορήγηση 170 ημερών αδείας που δικαιούται με την πρόθεση παραίτησης, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Το πρωί της Τετάρτης, μάλιστα, υπήρξε νέα συνάντηση μεταξύ της κα Ιωαννίδου και της διοίκησης του νοσοκομείου, όπου της ανακοινώθηκε πως το αίτημά της απορρίφθηκε, με την ίδια να απαντά πως μετά τη σημερινή εφημερία στο ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο, θα επανέλθει τη Δευτέρα με σκοπό να υποβάλει και επίσημα την παραίτησή της.

Η ανάρτηση της κα Ιωαννίδου:

 

ΚρήτηΡέθυμνοΕΣΥγιατροίειδήσεις τώρανοσοκομείο