ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βράβευση για τους 25 καλύτερους εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα

Τις είκοσι πέντε εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2012, ανέδειξε πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Great Place to Work Hellas σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School. 

  • Εργασία
  • 12:05, 12/5/2012
Οι εκπρόσωποι και των 25 εταιρειών που αναδείχθηκαν Best Workplaces 2012, κατά την τελετή απονομής των φετινών βραβείων

Οι εκπρόσωποι και των 25 εταιρειών που αναδείχθηκαν Best Workplaces 2012, κατά την τελετή απονομής των φετινών βραβείων

Τις είκοσι πέντε εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2012, ανέδειξε πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Great Place to Work Hellas σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School.

Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και τη «θύελλα» που επέφεραν στις εργασιακές σχέσεις οι δεσμεύσεις του Μνημονίου, οι εταιρείες που αναδείχθηκαν «πρωταθλητές» στη φετινή έρευνα, ψηφίστηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενούς τους ως ασφαλή εργασιακά περιβάλλοντα, με αξίες, ιδανικά και σεβασμό στους ανθρώπους τους.

«Βλέπουμε ότι οι πολίτες δίνουν μεγάλη σημασία στην κοινωνική ευθύνη που επιδεικνύουν οι εταιρείες, ιδιαίτερα στο κατά πόσο δημιουργούν θέσεις εργασίας και υποστηρίζουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, χτίζοντας εμπιστοσύνη και σεβασμό. Είναι αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να βγουν κερδισμένες από την κρίση», σημειώνει ο πρόεδρος του Great Place to Work Hellas Δημήτρης Γ. Μαύρος.

Εξάλλου, φέτος απονεμήθηκαν τρία ειδικά βραβεία σε εταιρείες για τις εξαιρετικές πρακτικές που εφαρμόζουν αναφορικά με τους εργαζόμενούς τους στους εξής τομείς:

  • Σεβασμό της Διαφορετικότητας και Ισων Ευκαιριών: Kleemann.
  • Συστηματική και Αποτελεσματική Επικοινωνία: Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
  • Εκπαίδευση με στόχο την προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων: JTI.

Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν είναι υποψήφιες για να μπουν στη λίστα των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη, οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Ιούνιο στη Γερμανία.

Η HR Manager της Medtronic Hellas SA, Εφη Βαλλιανάτου
Η HR Manager της Medtronic Hellas SA, Εφη Βαλλιανάτου

Medtronic
Παρά την κρίση δεν αποκλίνουμε από τις αξίες μας

Ηδιάκρισή μας για τρίτη συνεχή χρονιά στον διαγωνισμό BestWorkPlaces, και μάλιστα στην πρώτη θέση, γεμίζει όλους τους ανθρώπους της Medtronic με ιδιαίτερη περηφάνια και χαρά, αποτελώντας επισφράγιση των συνεχόμενων προσπαθειών για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού και φιλικού εργασιακού κλίματος, σύμφωνα με τις αρχές της κουλτούρας μας.

Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό μας αποτελεί πρωταρχικό και στρατηγικό στόχο, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι μέσω της προσφοράς του -σε συνδυασμό με τα υψηλής προδιαγραφής προϊόντα μας- μπορεί η εταιρεία μας να μένει πιστή στην αποστολή της, δηλαδή «να απαλύνει τον πόνο, να αποκαθιστά την υγεία και να παρατείνει τη ζωή» για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Σαφώς, οι καιροί που διανύουμε είναι πολύ δύσκολοι, με συνεχόμενες αλλαγές που απαιτούν γρήγορη προσαρμογή σε νέες καταστάσεις, όμως ανταποκρινόμαστε χωρίς να αποκλίνουμε από τις αξίες μας και τα θεμέλια που έχουμε χτίσει με συνέπεια και κόπο, όπως ενδεικτικά είναι ο σεβασμός, η ανοικτή επικοινωνία, η αναγνώριση, η επιβράβευση και η ίση μεταχείριση των εργαζομένων μας.

Συνεπώς, οι πρακτικές που αναπτύσσουμε και που μας οδηγούν έμπρακτα σε ένα εξαίρετο εργασιακό περιβάλλον δεν είναι μόνο συνδεδεμένες με αυξήσεις σε αποδοχές και παροχές, αλλά και με τη σωστή αντιμετώπιση πρωτίστως των ανθρώπων μας και των αναγκών τους.

LAMDA Hellix

Η Βαρβάρα Παναγοπούλου, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Η Βαρβάρα Παναγοπούλου, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Προσωπικές διακρίσεις μέσα από τον κοινό στόχο

Η καταξίωση της LAMDA Hellix και οι αλλεπάλληλες ετήσιες διακρίσεις της τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά είναι απόρροια της συλλογικής προσπάθειας των ανθρώπων που την αποτελούν σε συνδυασμό με τις καινοτόμες υπηρεσίες της.

Η βράβευσή της ως Best Workplace in Greece 2012 έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία στη σημερινή δυσμενή κοινωνικοοικονομική συγκυρία. Αποτελεί αναγνώριση της επιμονής της εταιρείας στη διαρκή βελτίωση των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει πως στελέχη που εργάζονται σε ένα ασφαλές, αξιοκρατικό και δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον μοιράζονται κοινούς στόχους και επιθυμίες, είναι σε θέση να επιτύχουν σημαντικές προσωπικές και εταιρικές διακρίσεις. Ως εταιρεία έχουμε αναπτύξει και προωθούμε τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την προσπάθεια για συνεχή βελτίωση.

Το ομαδικό πνεύμα που επικρατεί μεταξύ όλων των εργαζομένων της εταιρείας δίνει την αίσθηση ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν μέλη μιας ομάδας, ικανής να τους στηρίξει σε κάθε πτυχή της επαγγελματικής αλλά και προσωπικής πορείας τους.

Στη LAMDA Hellix, μέσω παρακολούθησης εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ενεργού ρόλου στη λήψη αποφάσεων και έμπρακτης συμβολής στην υλοποίηση έργων, συμβάλλουμε στην προσωπική τους ανέλιξη, ενώ ταυτόχρονα ωφελούνται η εταιρεία και οι πελάτες της.

Κινητήρια δύναμη
Στόχος όλων μας στην εταιρεία είναι η άρτια και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών μας και αυτό αποτελεί και την κινητήρια δύναμη για να εξελίσσουμε τις υπηρεσίες μας και να καινοτομούμε, προσφέροντας τις αρτιότερες τεχνολογικά υπηρεσίες, προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η LAMDA Hellix είναι ένα one-stop-shop για παροχή υπηρεσιών Neutral World-Class Data Center, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη επενδυτικό πλάνο περαιτέρω ανάπτυξης εγκαταστάσεων και υπηρεσιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Οι άνθρωποί μας αποτελούν τη δύναμή μας

Δεύτερη συνεχόμενη βράβευση ως η εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα και η υψηλότερη διάκριση με βάση τον δείκτη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Τελικά η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο έχει αντίκτυπο στην οικονομική ευρωστία των επιχειρήσεων;

Αναμφισβήτητα οι εργαζόμενοι είναι η καρδιά της κάθε εταιρείας και γι’ αυτόν τον λόγο η διαμόρφωση ενός ποιοτικού και αξιοκρατικού εργασιακού περιβάλλοντος το οποίο σέβεται, στηρίζει και αναπτύσσει τους ανθρώπους του είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιτυχία των επιχειρήσεων. Αλλωστε οι εργαζόμενοι που βρίσκουν καθημερινά κίνητρο και ηθική ικανοποίηση στη δουλειά τους είναι σίγουρα πιο αποδοτικοί και συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης.

Για εμάς στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, οι άνθρωποί μας αποτελούν τη δύναμή μας. Στα 47 χρόνια παρουσίας μας στην ελληνική αγορά η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι καταναλωτές και η επιτυχημένη επιχειρηματική μας πορεία είναι αποτέλεσμα της καθημερινής προσπάθειας, της δημιουργικότητας και της αφοσίωσης κάθε εργαζομένου μας. Η συνεχής επένδυση στο εργασιακό περιβάλλον αποτελεί τον πρωταρχικό μας στόχο, τον οποίο ενισχύει η δέσμευση στην προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων, η υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων διοίκησης, οι ανταγωνιστικές παροχές και αποδοχές, και η εξασφάλιση ενός κοινωνικά υπεύθυνου και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας.

Σε μια χρονιά όπως η περσινή, που οι εργασιακές σχέσεις δοκιμάστηκαν έντονα λόγω των επιπτώσεων του μνημονίου, η εταιρεία σας βραβεύτηκε για το σταθερό και ασφαλές εργασιακό της περιβάλλον. Τελικά το αίσθημα εμπιστοσύνης ανάμεσα στη διοίκηση και στους εργαζόμενους θα εξακολουθήσει να υπάρχει, κόντρα στα «σημεία των καιρών»;

Στις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η παγκόσμια και εθνική οικονομική κρίση, η διασφάλιση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος που σέβεται και εξελίσσει τους ανθρώπους αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία και σημασία.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αρκετά χρόνια βραβεύεται σταθερά, ενώ οι άνθρωποί μας, φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά μας ανέβασαν στην κορυφή, γεγονός που αποδεικνύει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε καταφέρει να χτίσουμε μαζί τους και αναγνωρίζει την προσπάθεια που καταβάλλουμε να προσφέρουμε ένα δίκαιο, ποιοτικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους.

Η εμπιστοσύνη αυτή έχει κτιστεί μέσα από την πολυετή αποτελεσματική συνεργασία της διοίκησης με τα Σωματεία των εργαζομένων μας. Ολες μας οι αποφάσεις πραγματοποιούνται μέσα από διάλογο και συλλογική προσπάθεια.

Ποιες πρακτικές εφαρμόζει στο προσωπικό της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, προκειμένου να καταδεικνύει το ανθρωποκεντρικό της προφίλ;

Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχουμε διαχρονικά υιοθετήσει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση που χαρακτηρίζει κάθε δραστηριότητά μας με στόχο να αναδεικνύουμε την προσφορά των ανθρώπων μας, επιβραβεύοντας τη δέσμευσή τους στις αξίες και στο όραμα της εταιρείας μας και ανταμείβοντας τις προσπάθειές τους.

Συγκεκριμένα ενισχύουμε την Ανάπτυξη & Εκπαίδευση των ανθρώπων μας, δημιουργώντας και υλοποιώντας προγράμματα βασισμένα στις προσωπικές ανάγκες τόσο του κάθε εργαζόμενου όσο και του οργανισμού. Κάποια από αυτά τα προγράμματα είναι η νέα «Ακαδημία E-Learning» που περιλαμβάνει ενότητες ειδικά σχεδιασμένες για την εταιρεία μας. Επιπλέον, οι εργαζόμενοί μας παρακολουθούν τα ξεχωριστά προγράμματα E-learning:»Ακαδημία Finance» και «Ακαδημία Commercial». Αλλα μεγάλα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι: «Διαχείριση Αλλαγής», «Coaching», «Ατομική Βελτίωση & Ανάπτυξη».

Επίσης, μέσα από δομημένες διαδικασίες ανασκόπησης των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μας σε όλα τα επίπεδα, δημιουργήσαμε για ακόμα μία χρονιά στοχευμένα προσωπικά πλάνα ανάπτυξης και βελτίωσης δεξιοτήτων, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας έτσι την προσωπική προσπάθεια.

Στον άξονα της Αναγνώρισης συνεχίζουμε για 3η χρονιά τα 2 μεγάλα προγράμματα με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων μας: το Πρόγραμμα «Καινοτομίας» όπου διακρίνονται πρωτότυπες και νέες ιδέες για τη βελτίωση των λειτουργιών και των διαδικασιών μας και το Πρόγραμμα «Συμπεριφοράς» όπου βραβεύουμε τους ανθρώπους μας, οι οποίοι σύμφωνα με τις προτάσεις των συναδέλφων τους ξεχώρισαν για το πάθος τους και τις αξίες τους.

Ακόμη, επανεξετάζουμε και βελτιστοποιούμε το πακέτο των παροχών μας. Στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς προσαρμογής των παροχών στις ανάγκες των ανθρώπων μας, εστιάσαμε στο ιατροφαρμακευτικό μας πρόγραμμα, προχωρώντας στην εισαγωγή νέων καλύψεων και ανανέωσης των υπαρχόντων ώστε να λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι τη μέγιστη δυνατή αξία.

Τέλος, όπως ήδη αναφέραμε, ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας των εργασιακών μας σχέσεων είναι η άμεση συνεργασία με τα Σωματεία των εργαζομένων μας.

Εκτός από τις ενέργειες της εταιρείας σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους της, ενισχύετε και τους Ελληνες παραγωγούς της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Θέλετε να μας εξηγήσετε την πολιτική σας;

Μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού υποστηρίζουμε την ελληνική οικονομία και στηρίζουμε την απασχόληση καθώς προμηθευόμαστε μέρος της πρώτης ύλης μας, για την παραγωγή της μπίρας Amstel και ΑΛΦΑ από Ελληνες παραγωγούς.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2008 που ξεκίνησε το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας, έχουμε προμηθευτεί συνολικά περίπου 50.000 τόνους υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού από εγχώριους παραγωγούς. Η αξία της ποσότητας αυτής ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, το οποίο έχουν αγκαλιάσει ήδη περισσότεροι από 1.000 Ελληνες παραγωγοί, ενισχύει την απασχόληση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει 320 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 265 είναι αποκλειστικά στον αγροτικό τομέα (βάσει προτύπου Μελέτης της Triple Value/2008).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μοναδική ζυθοποιία στην Ελλάδα που διαθέτει δύο δικά της βυνοποιία (Πάτρα & Θεσσαλονίκη), που έχει δηλαδή τη δυνατότητα να μετατρέπει το κριθάρι σε βύνη, ενώ οι υπόλοιπες ζυθοποιίες πρέπει να την εισάγουν από το εξωτερικό.

Η δέσμευσή μας για ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και στήριξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας θα συνεχίσει να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στα επόμενα χρόνια, με στόχο σταδιακά να καλύψει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες της παραγωγής της από ελληνικό κριθάρι.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ 

 

 

ΟΙ 25 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  Κατηγορία πάνω από 251 εργαζόμενοι   Κατηγορία 50 - 250 εργαζόμενοι   Κατηγορία 20 - 49 εργαζόμενοι
1 Αθηναϊκή Ζυθοποιία 1 Medtronic Hellas 1 LAMDA Hellix Data Centers
2 Kleemann Hellas 2 GE Healthcare 2 SAS Institute
3 Club Hotel Casino Loutraki 3 LeasePlan Hellas 3 1-Source Aero Services
4 Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. 4 Data Communication 4 Edenred
5 Leroy Merlin 5 JTI 5 Sprint Integrated Communications
6 Pharmathen 6 MARS Hellas    
7 Παπαστράτος 7 General Mills  
8 Ομιλος Henkel-Rilken 8 Genesis Pharma  
9 Κωτσόβολος / Dixons South-East Europe 9 International Life Α.Ε.Α.Ζ.  
10 Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ιδρυμα 10 British American Tobacco Hellas  

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ