ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Προσλήψεις υπαλλήλων σε σούπερ μάρκετ

Ειδικότητες που ζητεί η ΑΒ Βασιλόπουλος

 • Εργασία
 • 12:05, 29/10/2011

Νέες θέσεις εργασίας επιθυμεί να καλύψει μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, η ΑΒ Βασιλόπουλος. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θέλει να εντάξει στο δυναμικό των καταστημάτων της στη δυτική Θεσσαλονίκη υπεύθυνους για Κρεοπωλείο, Οπωροπωλείο, Αλλοιώσιμων, Τυποποιημένων προϊόντων και Ταμείων, αλλά και μόνιμους υπαλλήλους διαφόρων τμημάτων.

Οι υποψήφιοι για τις επίμαχες θέσεις θα πρέπει να διαθέτουν εμπειρία τριών ετών σε αντίστοιχη θέση ή γενικότερα στον χώρο των τροφίμων και απολυτήριο Λυκείου, ενώ να επισημάνουμε ότι πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ θα θεωρηθεί πρόσθετο προσόν.

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ικανοί στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και στην καθοδήγηση ομάδας, καθώς και αποτελεσματικοί στην επίτευξη των εταιρικών και προσωπικών στόχων. Η εταιρεία προσφέρει:

 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών που περιλαμβάνει υψηλές αποδοχές, bonus βάσει στόχων.
 • Συνεχής εκπαίδευση.
 • Μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

Επιπλέον, ο όμιλος ΑΒ Βασιλόπουλος αναζητά προσωπικό για μόνιμη απασχόληση στα παρακάτω τμήματα των καταστημάτων της: Delicatessen, Ετοιμα Φαγητά, Οπωροπωλείο, Τυποποιημένα Προϊόντα, Ιχθυοπωλείο, Κάβα, Κρεοπωλείο, Ταμεία.

Στους νέους συνεργάτες παρέχονται ικανοποιητικές αποδοχές, δυναμικό περιβάλλον εργασίας με άρτια εκπαίδευση και κυρίως μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

Οι υποψήφιοι που πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές παρακαλούνται να υποβάλουν βιογραφικό σημείωμα on line στο www.abcareers.gr σημειώνοντας τον κωδικό θέσης «ΠΚΔΘ». Εξάλλου, έναν νέο συνεργάτη ειδικότητας Oracle Hyperion planning analyst (OHPA2) θα προσλάβει η αλυσίδα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποχρεωτική εμπειρία 3-5 ετών σε σχεδιασμό Oracle Hyperion.

Ακόμη, θα πρέπει να έχουν πτυχίο στην Πληροφορική & Τεχνολογία Υπολογιστών, ή οποιαδήποτε άλλη γνώση των τεχνικών προσανατολισμού.

Οι υποψήφιοι μπορούν να στέλνουν τα βιογραφικά τους στην παρακάτω Διεύθυνση: Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων, Τμήμα Απασχόλησης: Λεωφόρος Σπάτων 81, Γέρακας Αττικής, Ταχυδρομικός Κώδικας: 153 10, Αγία Παρασκευή Τ.Θ. 60011.

Ο σημαντικότερος παράγοντας
Ο Χρήστος Διαμαντόπουλος, employment manager ΑΒ Βασιλόπουλος, δηλώνει στο «Εθνος-Εργασία»: «Πιστή στις αξίες και στο όραμά της, η ΑΒ Βασιλόπουλος θεωρεί το ανθρώπινο δυναμικό ως τον σημαντικότερο παράγοντα για την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία δίνει πρωταρχικά ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση-πρόσληψη ικανών ανθρώπων-υποψηφίων, ενώ επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και εξέλιξη των εργαζομένων της. Η επαγγελματική εμπειρία δεν αποτελεί καθοριστικό κριτήριο επιλογής, καθώς στην ΑΒ Βασιλόπουλος παρέχεται η δυνατότητα απόκτησής της μέσα σε ένα άρτια οργανωμένο περιβάλλον.

Συνδυάζοντας τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εκπαίδευση, η ΑΒ Βασιλόπουλος υποδέχεται τους νέους συνεργάτες της με πολύπλευρη ενημέρωση σε θέματα εταιρικής οργάνωσης και κουλτούρας, διαδικασιών και δραστηριοτήτων του Ομίλου (orientation), ενώ τους δίνει αμέσως τη δυνατότητα να αναλάβουν ουσιαστικά καθήκοντα ώστε να ξεκινήσουν δυναμικά και παραγωγικά στον νέο τους ρόλο (on-the-job training).

Η ΑΒ Βασιλόπουλος παρέχει στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους δυνατότητες σταδιοδρομίας στον χώρο των καταστημάτων της, ως εκπαιδευόμενα στελέχη (διευθυντές, υποδιευθυντές, προϊστάμενοι τμημάτων). Συνεπώς, όσοι επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα σε μία εταιρεία που έμπρακτα αποδεικνύει τον σεβασμό της στον άνθρωπο και στην αξιοκρατία, το ενδιαφέρον της στην επαγγελματική ανάπτυξη και την επένδυσή της στο ανθρώπινο δυναμικό μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στη διεύθυνση www.abcareers.gr.

Βερόπουλος ΑΕΒΕ
Οι κενές θέσεις καλύπτονται άμεσα

Η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στη Βερόπουλος ΑΕΒΕ, Ειρήνη Μαυράκη, δηλώνει στην «Εργασία»: «Δεν έχει αλλάξει κάτι στην πολιτική που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Η πολιτική μας είναι ότι προσλαμβάνουμε προσωπικό εφόσον δημιουργηθεί στα καταστήματα κενή θέση εργασίας. Πέρυσι που ανοίξαμε 10 νέα καταστήματα δημιουργήθηκαν αρκετές νέες θέσεις εργασίας, οπότε χρειάσθηκε να καλύψουμε με νέες προσλήψεις το επιπλέον προσωπικό. Φέτος καλύπτουμε τις κενές θέσεις που δημιουργούνται ύστερα από αποχωρήσεις».

Να επισημάνουμε ότι κάθε υποψήφιος που ενδιαφέρεται να εργασθεί στον όμιλο Βερόπουλος μπορεί να κάνει αίτηση εργασίας σε οποιοδήποτε κατάστημα είναι κοντά στον τόπο διαμονής του, σε όλη την Ελλάδα. Εάν το κατάστημα αυτό δεν έχει κενή θέση, ο υπεύθυνος περιοχής ελέγχει όλα τα καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του τόπου διαμονής του υποψηφίου και αναλόγως τον ενημερώνει.

Γαλαξίας
Διακόσιες νέες θέσεις το 2011

Ο διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων των σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας», κ. Δήμος Παύλου αναφέρει στην «Εργασία»:

«Κάθε χρόνο, επενδύει σε νέα καταστήματα και μόνο με αυτοχρηματοδότηση, χωρίς δανεισμό, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Ετσι έγινε και το 2011, προσφέροντας περίπου 200 νέες θέσεις.

Παρά την αρνητικότατη συγκυρία, δεν μειώσαμε θέσεις εργασίας και ελπίζουμε να μη μειώσουμε και στο μέλλον.

Από το ήδη υπάρχον προσωπικό, δεν έχουμε αποχωρήσεις.

Στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης, στα καταστήματα που υπάρχει ανάγκη κάλυψης των κενών αυτών θέσεων και μετά από προσεκτική μελέτη, καλύπτουμε κάποιες θέσεις, επιλέγοντας τα αντίστοιχα άτομα μέσα από τις εκατοντάδες βιογραφικά που έχουμε στην εταιρεία μας».

Τα ΜΕΤΡΟ ψάχνουν συνεργάτες για καταστήματα σε όλη τη χώρα

Νέους συνεργάτες για τα νέα καταστήματά της σε Θήβα και Κιάτο, τα οποία θα λειτουργήσουν μέσα στο έτος, αναζητεί η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΜΕΤΡΟ». Επιπλέον, τα «ΜΕΤΡΟ» θα προσλάβουν εννέα στελέχη για τα καταστήματα Κομοτηνής, Κιλκίς και Αρτας.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις των στελεχών στα τρία νέα καταστήματα του ομίλου θα πρέπει να έχουν τα εξής απαραίτητα προσόντα:

 • Απολυτήριο λυκείου τουλάχιστον
 • Επιθυμητό πτυχίο από ΤΕΙ ή ΑΕΙ
 • 3 χρόνια σχετική προϋπηρεσία στον χώρο των πωλήσεων
 • Ικανότητες οργάνωσης και προγραμματισμού
 • Ικανότητα επικοινωνίας, ομαδικής εργασίας και επίλυσης προβλημάτων
 • Διοικητικές ικανότητες
 • Αριστη διαχείριση χρόνου και προσανατολισμός στο αποτέλεσμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους στο e-mail του τμήματος προσλήψεων hr@metro.com.gr,  αλλά και το φαξ: 210-2830783.

Επένδυση
Ο γενικός διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, κ. Γιάννης Δρίτσας, δηλώνει στο «Εργασία»:

«Η εταιρεία μας, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, επενδύει συστηματικά στις τοπικές κοινωνίες ανοίγοντας καινούργια καταστήματα και στηρίζοντας την οικονομία του τόπου.

Το δίκτυο καταστημάτων αυτήν τη στιγμή αγγίζει τα 88 σημεία πώλησης, ενώ άλλα 2 καταστήματα, ένα στο Κιάτο κι ένα στη Θήβα, θα ανοίξουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο αριθμός των εργαζομένων στην εταιρεία ξεπερνάει τα 3.500 άτομα». Μάλιστα, ο κ. Δρίτσας αναφέρει πως «το σημαντικότερο κεφάλαιο και η κινητήρια δύναμη της εταιρείας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Αυτός είναι και ο λόγος, εξάλλου, που η εταιρεία επενδύει συστηματικά στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη των εργαζομένων της, ενώ παράλληλα τους δίδονται κίνητρα και πρόσθετες παροχές, για να εργασθούν σε έναν εξαιρετικά δυναμικό και αναπτυσσόμενο κλάδο.

Η εταιρεία με διάφορες πολιτικές και διαδικασίες προσπαθεί και διατηρεί το επίπεδο των εργαζομένων σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα».

Πωλητές και προϊσταμένους τμημάτων ζητεί η Makro

Εμπειρους εξωτερικούς πωλητές και προϊσταμένους τμημάτων ζητά η Makro Ελλάς για να καλύψει τις ανάγκες των καταστημάτων της ανά την Ελλάδα. Η Makro Ελλάς είναι από τις μεγαλύτερες χονδρεμπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από το 1992.

Θέσεις εξωτερικών πωλητών
Οι εξωτερικοί πωλητές αναφέρονται στους διευθυντές Ανάπτυξης Πελατών των καταστημάτων και είναι υπεύθυνοι για την προώθηση πωλήσεων προϊόντων ιδιωτικής ή μη ετικέτας, την ανεύρεση και ανάπτυξη πελατολογίου σε ορισμένη γεωγραφική περιοχή, καθώς επίσης και τη συνεχή επικοινωνία με τους πελάτες. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις των πωλητών θα πρέπει να διαθέτουν εμπειρία τουλάχιστον τριών ετών στον κλάδο των Πωλήσεων, Τροφίμων - Μη Τροφίμων ή Μαζικής Εστίασης, αναπτυγμένες ικανότητες επικοινωνίας και προώθησης πωλήσεων, ικανότητες διαπραγμάτευσης, καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και χρήσης Η/Υ, δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, ενώ η ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση θα θεωρηθεί πρόσθετο προσόν. Να επισημανθεί ότι οι θέσεις παρέχουν bonus βάσει στόχων, εταιρικό αυτοκίνητο, κινητό, laptop, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και συνεχή εκπαίδευση.

Θέσεις προϊσταμένων τμημάτων
Επιπλέον, ο όμιλος αναζητεί προϊσταμένους τμημάτων οι οποίοι, μεταξύ άλλων, θα φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος με στόχο τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων, θα παρακολουθούν τις πωλήσεις και την κερδοφορία του τμήματός τους ανά κωδικό προϊόντος και θα προτείνουν σχέδιο δράσης, θα προγραμματίζουν, θα συντονίζουν και θα ελέγχουν τις καθημερινές εργασίες του τμήματος με στόχο να παρουσιάζουν την καλύτερη δυνατή εικόνα για τον πελάτη, θα επιβλέπουν και θα ελέγχουν τις καθημερινές παραλαβές των προϊόντων του, αλλά και θα διαχειρίζονται τις επιστροφές προϊόντων σε περιπτώσεις μη ικανοποιητικής ποιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα βιογραφικά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cv@makro.gr, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται το site της εταιρείας: Web Address www.makro.gr.

Κριτήρια αξιολόγησης
Η Ζέτα Ζιόβα, επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού και Εταιρικής Επικοινωνίας, δηλώνει στο «Εθνος-Εργασία»: «Στην προσπάθειά μας να είμαστε πάντα στην κορυφή, τον σημαντικότερο ρόλο έχουν οι άνθρωποί μας. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από προγράμματα επιλογής προσωπικού τα οποία στηρίζονται σε συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της κάθε επιλογής. Το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρείας στην αγορά εργασίας εκδηλώνεται με τρεις τρόπους: 1) προσλαμβάνοντας εξειδικευμένα στελέχη στα διάφορα τμήματα της εταιρείας, 2) εκπαιδεύοντας αποφοίτους πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων με στόχο την απορρόφηση αρκετών από αυτούς και 3) στηρίζοντας τους ανέργους μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, η Makro προέβη σε 80 νέες προσλήψεις μέσα στο 2011, απασχόλησε 60 εκπαιδευομένους από ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα προκειμένου να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στον τομέα τους, ενώ από τον Ιανουάριο του 2012 θα εκπαιδεύσει 21 ανέργους στο αντικείμενο των πωλήσεων και της εξυπηρέτησης πελατών, προώθησης προϊόντων βιολογικών και φιλικών προς το περιβάλλον».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΓΕΝΗΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ