ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«COPA-LOCA»

Ελληνας μικρομηκάς στις Κάνες

Η μικρού μήκους ταινία του Χρήστου Μασσαλά, με τον τίτλο «Copa-Loca», θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρώτη προβολή της στο φετινό Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, το παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Κανών που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 28 Μαΐου. 

  • ΕΘΝΟΣ
  • 10:00, 21/4 , ενημερώθηκε
Σκηνή από τη μικρού μήκους ταινία του Χρ. Μασσαλά «Copa-Loca»
Σκηνή από τη μικρού μήκους ταινία του Χρ. Μασσαλά «Copa-Loca»

Η ταινία, που θα είναι υποψήφια για το βραβείο Illy για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία, αφηγείται την ιστορία της Copa-Loca, ενός εγκαταλελειμμένου καλοκαιρινού θερέτρου. Η Πολίνα είναι το κορίτσι στην καρδιά του θερέτρου.

Ολοι νοιάζονται για εκείνη και εκείνη νοιάζεται για τους πάντες -με κάθε δυνατό τρόπο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σύνοψη της ταινίας. Ο σκηνοθέτης Χρήστος Μασσαλάς γεννήθηκε το 1986 και σπούδασε κινηματογράφο στο Λονδίνο.

Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ ενώ έχει επίσης κερδίσει πολλές καλλιτεχνικές υποτροφίες στη Σερβία και τη Νορβηγία. Αυτή την περίοδο γράφει το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, με τίτλο «Broadway», σε παραγωγή της Heretic.