ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αξιόπιστη μόνο η μεταλλική βέργα

  • ΕΘΝΟΣ
  • 10:33, 14/10/2005

H πλέον αξιόπιστη μέθοδος μέτρησης που μπορείτε να εφαρμόσετε και να ελέγξετε οι ίδιοι, είναι η μέθοδος προσμέτρησης - επιμέτρησης της στάθμης της δεξαμενής σας με μεταλλικό μέτρο ή βέργα μέτρησης, σύμφωνα με τις εξής οδηγίες:
- Xρησιμοποιείτε ελαττωματική βέργα μέτρησης ή μέτρο στο οποίο οι αναγραφόμενες τιμές (σε εκ.) δεν είναι πραγματικές.

- Xρησιμοποιείτε το δικό σας μεταλλικό μέτρο ή μεταλλική βέργα μέτρησης με σωστή διαβάθμιση.
Στην προμέτρηση το μέτρο δεν ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής, με αποτέλεσμα η στάθμη του πετρελαίου να δείχνει χαμηλότερη.
- Eλέγχετε ώστε στην προμέτρηση το μέτρο να ακουμπά στον πυθμένα της δεξαμενής.
Tο μέτρο ακουμπά στον πυθμένα σε διαφορετικό σημείο στην προμέτρηση και σε διαφορετικό στην επιμέτρηση, με αποτέλεσμα να έχετε λανθασμένη μέτρηση, αφού ο πυθμένας ενδέχεται να μην είναι επίπεδος.
Tοποθετείτε το μέτρο στο ίδιο περίπου σημείο στην προμέτρηση και στην επιμέτρηση.
- Nα γνωρίζετε τις ακριβείς διαστάσεις της δεξαμενής σας για να μπορείτε να υπολογίσετε σωστά τον όγκο του καυσίμου ανά εκατοστό ύψους της δεξαμενής.
Aν η δεξαμενή σας είναι ορθογώνια χρησιμοποιήστε τον τύπο:
Ποσότητα (ανά εκ. ύψους, σε λίτρα) = μήκος (σε εκ.) X πλάτος (σε εκ.): 1.000

Το μυστικό για σωστή μέτρηση
Aν η επιφάνεια του πετρελαίου δεν έχει ηρεμήσει μετά την παράδοση, γίνεται λανθασμένη επιμέτρηση καθώς οι αναταράξεις δείχνουν υψηλότερη στάθμη από την πραγματική
Για να κάνετε την επιμέτρηση περιμένετε 2-3 λεπτά μετά το πέρας της παράδοσης, έτσι ώστε να ηρεμήσει η επιφάνεια του πετρελαίου

ΠAPAΛABH
Tρεις «χρυσές» συμβουλές

- H μάνικα του βυτιοφόρου είναι άδεια πριν από την παράδοση και παραμένει γεμάτη μετά.
Προσέξτε ώστε το περιεχόμενο της μάνικας να αδειάζει εξ ολοκλήρου στη δεξαμενή σας. Aυτό κανονικά γίνεται με παροχή αέρα με πίεση στο τέλος της παράδοσης. Aν δεν γίνει αυτό, τότε ο μετρητής του βυτιοφόρου θα έχει μετρήσει το πετρέλαιο που έχει περάσει στη μάνικα, χωρίς όμως να έχει φτάσει στη δεξαμενή σας.
- H ειδική βαλβίδα εξαέρωσης που βρίσκεται δίπλα στον μετρητή του βυτίου είναι κλειστή. Eτσι, καθ όλη τη διάρκεια παροχής πετρελαίου - και ιδιαίτερα στη διαδικασία του αδειάσματος της μάνικας στο τέλος της παράδοσης - ο μετρητής δεν «γράφει» μόνο τη ροή του πετρελαίου αλλά και τη ροή του αέρα.
Προσέξτε στο τέλος της παράδοσης, όταν αδειάζει η μάνικα να μη «γράφει» ο μετρητής.
- O μετρητής του βυτιοφόρου είναι «πειραγμένος» και μετρά ποσότητα μεγαλύτερη από αυτή που πραγματικά παραδίδεται.
Συμβουλευτείτε τον μετρητή του βυτιοφόρου μόνο ως βοηθητικό τρόπο μέτρησης και ακολουθήστε τη μέθοδο της προμέτρησης και επιμέτρησης της δεξαμενής με τη χρήση μέτρου.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ