ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 23°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Το σύνθημα για την φωταγώγηση των 16 χριστουγεννιάτικων δέντρων, που δημιούργησαν φέτος σπουδαστές εφαρμοσμένων τεχνών για τον στολισμό της πλατείας Συντάγματος έδωσε απόψε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Την Πέμπτη η αντίστοιχη εκδήλωση για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον Πειραιά.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 19:03, 11/12/2012

 

 Στην πλατεία Συντάγματος μπροστά σε πλήθος κόσμου, δεκάδες παιδάκια και τους γονείς τους ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έδωσε το σύνθημα της φωταγώγησης 16 χριστουγεννιάτικων δέντρων που δημιούργησαν με τη δική τους εικαστική προσέγγιση σπουδαστές, εγκαινιάζοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από νωρίς η συμφωνική ορχήστρα και η Big Band του δήμου Αθηναίων διαμόρφωσαν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες εορταστική ατμόσφαιρα και λίγο μετά οι υπεύθυνοι χαιρέτισαν την εκδήλωση και τόνισαν ότι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φετινό μουσικό πρόγραμμα υπόσχονται να μας αλλάξουν την διάθεση.

Από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου 550 μουσικοί θα δώσουν το παρών σε συνολικά 30 γειτονιές και κέντρα Πολιτισμού που οργανώθηκαν για τις ημέρες αυτές.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων διευκρίνισε ότι σε πείσμα των σκληρών και δυσκολότατων καιρών η Αθήνα γιορτάζει, παλεύει, μένει ζωντανή και θα γίνει γιορτινή.

«Καθένας για όλους και όλοι για τον καθένα είπαμε φέτος και κάναμε σύνθημα μας την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή». Όπως τόνισε ο κ. Καμίνης «όλοι οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν δικαίωμα στη γιορτή. Όλες οι ηλικίες, οι φυλές και οι θρησκείες. Άνεργοι και συνταξιούχοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άστεγοι, ευπαθείς ομάδες, οικογένειες που χειμάζονται οικονομικά, συμπολίτες μας που έμειναν μόνοι τους».

Επισημαίνοντας την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας ο κ. Καμίνης τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έμειναν πιστές στο χαμηλότερο δυνατό οικονομικό κόστος, δαπανώντας, όπως και πέρσι, μόλις το 10% των χρημάτων που ξοδεύονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν στοχεύουν στον εύκολο και φανταχτερό εντυπωσιασμό, δεν βασίζονται στην αλόγιστη σπατάλη. Αναζητούν και φιλοδοξούν να ξαναζωντανέψουν το βαθύτερο, το ουμανιστικό και πανανθρώπινο νόημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε να λαμπρύνουν την πόλη όπως αξίζει σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με μακρόχρονη παράδοση πολιτισμού και ιστορίας.

Στον Πειραιά, το χριστουγεννιάτικο δένδρο θα φωταγωγήσει την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Παραμυθένιου Χριστουγεννιάτικου χωριού του Αη Βασίλη.

Σημειώνεται, ότι εξαιτίας των έργων του Μετρό στην πλατεία Κοραή, ο δήμος Πειραιά έχει μεταφέρει το κύριο μέρος των δράσεων του στο Πασαλιμάνι.

Σημειώνεται επίσης, ότι στην ίδια πλατεία στο Πασαλιμάνι το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, μετά από πρωτοβουλία της προέδρου της Κοινωφελής Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Πασχαλίνας Καλαγιά θα γίνει ειδική εκδήλωση από τις 16:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, όπου τα παιδιά όλων των σχολείων θα μπορούν να ολοκληρώσουν το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης και να προσφέρουν από ένα βασικό είδος διατροφής ( γάλα μακράς διαρκείας, ζυμαρικό, όσπριο, ζάχαρη, μαρμελάδα, κονσέρβα) για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Η Φιλαρμονική του δήμου θα δημιουργήσει εορταστική ατμόσφαιρα με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μαθητές θα πουν τα κάλαντα, ενώ animateurs θα ξεσηκώσουν τα παιδιά με παιχνίδια και κατασκευές.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ