ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ - ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ανατροπές και πάλι στο Δημόσιο

Θεσμοθέτηση ενιαίου μισθολογίου και υλοποίηση ενός νέου σχεδίου της κινητικότητας προβλέπει, μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό πρόγραμμα για τις αλλαγές στο Δημόσιο, που έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 7:11, 25/7/2015

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα έχουν τεθεί νέες αλλαγές στο Δημόσιο και ένα νέο «μπρα ντε φερ» μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη, το οποίο αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, την αξιολόγηση και την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, την κινητικότητα και τις προσλήψεις νέου προσωπικού.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με τους εταίρους προβλέπεται η θεσμοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, με εφαρμογή από το 2016, ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων που αφορούν 250.000 δημοσίους λειτουργούς, η υλοποίηση ενός νέου κύματος κινητικότητας, καθώς και η αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα προβλέπεται ότι οι συνολικές δαπάνες για το Δημόσιο θα αποτελούν ποσοστό επί του ΑΕΠ που θα βαίνει μειούμενο μέχρι το 2019. Σε αυτό το πλαίσιο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χρ. Βερναρδάκης, απέστειλε επιστολή στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, όπου θέτει το περίγραμμα των βασικών μεταρρυθμίσεων για τη δημόσια διοίκηση και περιγράφει τη βασική αρχή πάνω στην οποία θα χτιστεί το νέο μισθολόγιο, όπου θα είναι η ενσωμάτωση των επιδομάτων στις βασικές αποδοχές.

Παράλληλα παραθέτει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αξιολόγηση, την κινητικότητα και τις προσλήψεις του προσωπικού, δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση δράσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την πάταξη της γραφειοκρατίας, με τη θεσμοθέτηση του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ και την αξιοποίηση της Κάρτας του Πολίτη από το φθινόπωρο.

Από την πλευρά των δανειστών ασκούνται πιέσεις για τη διαμόρφωση νέου ενιαίου μισθολογίου από μηδενική βάση, στο οποίο θα «ανοίγει» η ψαλίδα μεταξύ των νεοεισερχόμενων και χαμηλών προσόντων υπαλλήλων με τους κρατικούς λειτουργούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Η απαίτηση των δανειστών οδηγεί ακόμα και σε μειώσεις βασικών μισθών των νεοεισερχομένων στα όρια του ιδιωτικού τομέα, ενώ ζητείται και η εφαρμογή της αξιολόγησης με τη σύνδεση μισθού με το παραγόμενο έργο.

Παράλληλα προτείνεται η δραστική περικοπή των ειδικών μισθολογίων που αφορούν 250.000 κρατικούς λειτουργούς. Συγκεκριμένα στα ειδικά μισθολόγια περιλαμβάνονται υπάλληλοι μεταξύ των οποίων είναι οι δικαστικοί λειτουργοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και τα μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό ΚΕΠΕ, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές Εθνικής Σχολής Υγείας.

Η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο προκειμένου να μη μειωθούν οι βασικοί μισθοί στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και παράλληλα να εξασφαλιστεί κονδύλι από την περικοπή των μη μισθολογικών επιδομάτων (π.χ. ιδιωτικά ασφαλιστήρια εργαζομένων, συμβάσεις για παιδικές κατασκηνώσεις κ.λπ.), τα οποία θα διατεθούν για την αύξηση των επιδομάτων των κατόχων θέσεων ευθύνης (γενικοί διευθυντές, διευθυντές, προϊστάμενοι).

Βασικό μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για τη διαμόρφωση του νέου μισθολογίου είναι η ενσωμάτωση ειδικών επιδομάτων στις βασικές αποδοχές που αφορούν τα ειδικά μισθολόγια. Το μοντέλο της κατάργησης των επιδομάτων και της ενσωμάτωσής τους στον βασικό μισθό είχε ακολουθηθεί και στη διαμόρφωση του μισθολογίου το 2012, αφήνοντας όμως απέξω τα ειδικά μισθολόγια, στα οποία επιβλήθηκε οριζόντια περικοπή των επιδομάτων.

Η κατάργηση των επιδομάτων και η ενσωμάτωσή τους στον βασικό μισθό θα επιφέρουν μείωση των συνολικών αποδοχών από 5-20%, αλλά θα αυξήσουν τον βασικό μισθό και θα συνυπολογίζονται στην απόδοση σύνταξης, αυξάνοντας τις κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Ποιες είναι οι αλλαγές

Μεταξύ των επιδομάτων που οδεύουν προς κατάργηση και ενσωμάτωση στον βασικό μισθό είναι:

• Τα επιδόματα «εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών» που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι πυροσβέστες.

• Τα επιδόματα «ειδικής απασχόλησης» που παίρνουν όλοι οι ένστολοι.

• Το «επίδομα ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων των δικαστικών λειτουργών».

• Η «πάγια αποζημίωση» των δικαστικών λειτουργών.

• Το επίδομα «δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης» των δικαστικών λειτουργών και του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

• Τα «ερευνητικά επιδόματα» του Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ.

• Τα «ειδικά ερευνητικά επιδόματα» των μελών του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των ΑΕΙ.

• Τα επιδόματα «διδακτικής προετοιμασίας και εξωδιδακτικής πανεπιστημιακής απασχόλησης», του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού των ΑΕΙ.

• Η «πάγια αποζημίωση για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για συμμετοχή σε συνέδρια», την οποία λαμβάνει το Διδακτικό και Επιστημονικό Προσωπικό των ΑΕΙ.

• Το επίδομα «αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος» που λαμβάνουν οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Βαθμολόγηση υπαλλήλων από προϊσταμένους και υφισταμένους

Με στόχο την επαναφορά της αξιολόγησης στο Δημόσιο, χωρίς όμως να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά να συμβάλλει στην εξέλιξη των καλύτερων και αξιότερων υπαλλήλων, το υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει θέσει σε διαβούλευση τον νέο νόμο για την αξιολόγηση, που θεσμοθετεί τη στοχοθεσία υπαλλήλων και τμημάτων.

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης εκτιμά ότι το νομοσχέδιο συμβάλλει ουσιαστικά στην αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης στον βαθμό που οι προϊστάμενοι θα επιλέγονται με αξιοκρατικές διαδικασίες και η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνεται από προϊσταμένους, συναδέλφους αλλά και τους πολίτες. 

Η φιλοσοφία του νέου συστήματος θα αφορά την «αξιολόγηση 360 μοιρών» και θα έχει ως στόχο την ταχύτερη εξέλιξη των εργαζομένων, χωρίς να συνδέεται με τις αποδοχές, ενώ δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα.

Tο σχέδιο για το νέο σύστημα αξιολόγησης θα περιλαμβάνει «βαθμολόγηση» των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους με την ενεργοποίηση θεσμών άμεση δημοκρατίας αλλά και αξιολόγηση των υπηρεσιών από την κοινωνία. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που έχει τεθεί σε διαβούλευση, αξιολογητής του υπαλλήλου και των προϊσταμένων οργανικών μονάδων είναι ο άμεσος ιεραρχικά προϊστάμενός του.

Κάθε αξιολογητής υποχρεούται να συντάσσει εκθέσεις αξιολόγησης για όλους τους υπαλλήλους αρμοδιότητάς του, εφόσον προΐστατο αυτών κατά το προηγούμενο έτος για τουλάχιστον πέντε μήνες.

Η έκθεση αξιολόγησης συντάσσεται από τους αρμόδιους αξιολογητές εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους και περιλαμβάνει τους τίτλους σπουδών, κατάρτισης και επιμόρφωσης, συνοπτική περιγραφή του έργου που επιτελέστηκε από τον αξιολογούμενο, συνοπτικά τα στοιχεία της συμβουλευτικής συνέντευξης και η βαθμολογία του.

Συζήτηση
Πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο αξιολογητής καλεί τον υπάλληλο προκειμένου να συζητήσει μαζί του τρόπους βελτίωσης της απόδοσής του και καλύτερης αξιοποίησης και ανάπτυξης των ικανοτήτων του προς όφελος τόσο του ιδίου όσο και για τη λειτουργία γενικά και την απόδοση της οργανικής μονάδας στην οποία ανήκει. Ο αξιολογούμενος έχει δικαίωμα να καταγράψει απόψεις και αντιρρήσεις εντός δύο ημερών από την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Για την επιλογή προϊσταμένων λαμβάνονται υπόψη οι μοριοδοτήσεις βάσει τυπικών, εκπαιδευτικών και άλλων προσόντων, βάσει εμπειρίας και άσκησης καθηκόντων ευθύνης, βάσει αξιολόγησης και βάσει συνέντευξης.

Ειδικά για την επιλογή προϊσταμένων επίπεδου τμήματος, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μπορεί να προκηρύσσεται και γραπτή εξέταση των υποψηφίων, η οποία διεξάγεται ετησίως με μέριμνα του ΑΣΕΠ και η επιτυχής συμμετοχή σε αυτήν, κατά τα ειδικώς οριζόμενα στην απόφαση, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για το δικαίωμα αίτησης υποψηφιότητας.

 

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ
Ηλεκτρονικά ΚΕΠ και κινητικότητα

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για το 2015 θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 7.000 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 4.500 στον τομέα της υγείας.

Με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, όπως ορίζει η συμφωνία που έχει πραγματοποιηθεί με τους δανειστές, το τελευταίο τρίμηνο του 2015 θα ξεκινήσει ένα νέο κύμα κινητικότητας για την κάλυψη βασικών αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό από υπηρεσίες που έχουν πλεόνασμα υπαλλήλων σε δομές που καταγράφουν έλλειμμα εργαζομένων. 

Στα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου είναι να εφαρμοστεί μια εξειδικευμένη κινητικότητα στη βάση των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας και με τη λογική της κάλυψης εξειδικευμένων αναγκών. 

Συγκεκριμένα, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου επεξεργάζεται σχέδιο για την καταγραφή των επιστημονικών ειδικοτήτων των υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, προκειμένου να «κουμπώσουν» με τις αντίστοιχες ανάγκες που θα καταγράψουν οι υπηρεσίες. Στην κινητικότητα θα «μετρήσουν» όχι απλώς η κατηγορία εκπαίδευσης, αλλά η ειδικότητα, οι τίτλοι σπουδών, οι θέσεις ευθύνης που έχει υπηρετήσει ο υπάλληλος κ.ά.

Eξειδικευμένοι
Η νέα κινητικότητα θα επικεντρώσει τη μετακίνηση εξειδικευμένων στελεχών και όχι υπάλληλων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, καθώς στις περιπτώσεις των μη προσοντούχων υπαλλήλων είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αυτήν τη φάση να υπολογιστούν οι πλεονάζοντες υπάλληλοι ανά υπηρεσία που θα μπορούσαν να μετακινηθούν.

Παράλληλα η κυβέρνηση επικεντρώνει στις δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η λειτουργία του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, όπου οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά 9 πιστοποιητικά, μεταξύ των οποίων: ατομικός λογαριασμός ΙΚΑ, ληξιαρχική πράξη γάμου, ληξιαρχική πράξη γέννησης, ληξιαρχική πράξη θανάτου, ασφαλιστική ενημερότητα για επιχειρήσεις, εργοδότες, πιστοποιητικό γέννησης, βεβαίωση ιθαγένειας, οικογενειακή κατάσταση για ΟΓΑ, οικογενειακή κατάσταση. 

Σε αυτό το πλαίσιο θα ανακοινωθεί σύντομα η λειτουργία της Κάρτας του Πολίτη, όπου με την αξιοποίηση των κωδικών του TAXIS οι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο.

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ