ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 32°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Απάντηση σε δημοσίευμα του Εθνους για τις επιμέλειες ανηλίκων

Στις 6-4-2017 δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα ethnos.gr άρθρο με τον τίτλο «ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Αθέμιτα μέσα για την επιμέλεια των παιδιών».

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 18:36, 21/4

Σε αυτό αναφερόταν μεταξύ άλλων:

«Τα τελευταία χρόνια ένα νέο τέχνασμα, μα συνάμα και πρακτική ακόμη και δικηγόρων, κερδίζει έδαφος, προκειμένου να κριθεί ακατάλληλος για το παιδί ο γονιός που δεν έχει την επιμέλεια. Δικογραφίες, αλλεπάλληλες μηνύσεις που εμπεριέχουν ψευδείς κατηγορίες, οι οποίες ξεκινούν από ενδοοικογενειακή βία και φτάνουν μέχρι τη σεξουαλική ασέλγεια στο παιδί, έχουν την τιμητική τους .... ««Έχει γίνει τάση», απαντά ο Ηλίας Τσιριμώκος, πατέρας ενός πεντάχρονου κοριτσιού, της Σεβαστιανής, ο οποίος εδώ και περίπου τρία χρόνια βρίσκεται σε διάσταση με τη μητέρα του παιδιού τους. «Από το 2014 έχει αρχίσει το σχέδιο αποξένωσης του παιδιού μας από εμένα μέσα από δικαστικές διαμάχες, αντιδικίες, παραβιάσεις επικοινωνίας και επανειλημμένες εισαγωγές του παιδιού σε νοσοκομεία για βιασμό και αποπλάνηση από εμένα, τον πατέρα, καθώς και εξέταση από διάφορους ψυχιάτρους», υποστηρίζει ο κ. Τσιριμώκος ....Αποδείχθηκε ότι είμαι αθώος, μου έκανε ξανά ασφαλιστικά μέτρα για σεξουαλική ασέλγεια στο παιδί μου και ζω συνέχεια την ίδια ιστορία. Μαζί και η κόρη μου. Τη βλέπω τρεις ώρες κάθε Τετάρτη απόγευμα και δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα. Κάθε φορά έχω την ίδια αγωνία: θα τη δω ή δεν θα μου ανοίξει την πόρτα κι αυτήν τη φορά;», λέει με την απόγνωση αποτυπωμένη στο πρόσωπό του».

Σε συνέχεια του άνω δημοσιεύματός μας, η εν διαστάσει σύζυγος του κ. Ηλία Τσιριμώκου, Νικολέττα Βλάσση, μας απέστειλε εξώδικο, στο οποίο εκθέτει ότι η πραγματικότητα για την ίδια και το τέκνο της δεν είναι η αναφερόμενη στο ως άνω άρθρο, αλλά εντελώς διαφορετική. Η ίδια είναι άξια και ικανή μητέρα, η οποία δίδει μεγάλο αγώνα για την προστασία του παιδιού της και την ομαλή ψυχοσωματική του ανάπτυξη. Όποιες ενέργειες έχουν γίνει εκ μέρους της αποκλειστικό σκοπό είχαν την προστασία του τέκνου, σε ουδεμία δε ψευδή καταγγελία έχει προβεί ούτε χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα ή τεχνάσματα αυτή ή/και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της. Λόγοι προστασίας της προσωπικότητας του παιδιού δεν της επιτρέπουν να αναφερθεί με περισσότερες λεπτομέρειες στα όσα έχει βιώσει αυτή και η κόρη της.

Η εφημερίδα μας δηλώνει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει την τιμή και την υπόληψη της κας Νικολέττας Βλάσση, ούτε ισχυρίζεται ότι η κα Βλάσση έχει προβεί σε πράξεις και ενέργειες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού ουδόλως υιοθέτησε τις καταγγελίες του συζύγου της. Τα, δε, στοιχεία της κόρης της χορηγήθηκαν από τον ίδιο τον πατέρα. Λυπούμαστε για την αναστάτωση που της προκλήθηκε από το δημοσίευμά μας. 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ