ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 28°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Αρνούνται επεμβάσεις στο νοσοκομείο

Εκτός ελέγχου έχει βγει η κατάσταση στο νοσοκομείο Ζακύνθου, με τους γιατρούς να αρνούνται να χειρουργήσουν και τους ασθενείς να αρνούνται να χειρουργηθούν!

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 21/4

Το περιστατικό συνέβη προχθές, όταν κρίθηκε πως ασθενής χρειάστηκε επειγόντως επέμβαση.

Με γνωστό το πρόβλημα στα χειρουργεία, οι υπηρεσίες του νοσοκομείου απευθύνθηκαν στο ΕΚΑΒ, ζητώντας διακομιδή του ασθενούς σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ απέρριψαν το αίτημα, με το αιτιολογικό πως το περιστατικό μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος βρέθηκε πλέον αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να μην καλυφθεί ο ασθενής.

Απευθύνθηκε εκ νέου στους εφημερεύοντες χειρουργούς του νοσοκομείου Ζακύνθου και τους έδωσε εντολή να προβούν στη διενέργεια των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων για την προστασία της υγείας του ασθενούς.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, την επιστημονική τους ανεξαρτησία, για να πάρει την απάντηση πως ο διευθυντής της κλινικής δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν την επέμβαση...

Η διοίκηση
Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναφέρει το πρόβλημα στη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και στο υπουργείο Υγείας.

Για να διαφυλαχθεί η υγεία του ασθενούς, αποφασίστηκε να κινητοποιηθούν χειρουργοί από άλλο νοσοκομείο της ίδιας ΥΠΕ, οι οποίοι -σε λίγες ώρες- έφτασαν στη Ζάκυνθο, προκειμένου να χειρουργήσουν τον ασθενή.

Ολη αυτή η διαδικασία έγινε γνωστή στον ασθενή, ο οποίος δήλωσε στους υπεύθυνους πως δεν επιθυμεί να χειρουργηθεί λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το νοσοκομείο.

Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος επιρρίπτει ευθύνες στον συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής, εκτιμώντας πως η άρνησή του συνέβαλε στο να υπάρξει κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το νοσοκομείο:

«Βρισκόμαστε ενώπιον μίας νέας σοβαρής κλιμάκωσης στην προσπάθεια απαξίωσης και δυσφήμησης του νοσοκομείου», σημείωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου.

Δ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ