ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 27°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βρήκε στέγη στο «σπίτι» της Αρσης Βαρών στη Νίκαια

Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Το αρχαίο ρητό φαίνεται να εφαρμόζεται στο ακέραιο από την παραχώρηση του Ολυμπιακού Κέντρου Νίκαιας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς: από τις νίκες των αθλητών της άρσης βαρών, ο χώρος παραδίδεται για 40 χρόνια στη μαγεία της πανεπιστημιακής γνώσης.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 11:57, 17/5/2009

Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Το αρχαίο ρητό φαίνεται να εφαρμόζεται στο ακέραιο από την παραχώρηση του Ολυμπιακού Κέντρου Νίκαιας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς: από τις νίκες των αθλητών της άρσης βαρών, ο χώρος παραδίδεται για 40 χρόνια στη μαγεία της πανεπιστημιακής γνώσης. Τη σύμβαση παραχώρησης του Ολυμπιακού Κέντρου Νίκαιας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς υπέγραψαν στις 30 Απριλίου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Γεώργιος Οικονόμου και ο πρόεδρος της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. Διονύσης Σταμενίτης, παρουσία του γενικού γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης Κ. Μπούρα, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Περισσότεροι από 5.500 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς πρόκειται να «στεγαστούν» στις εγκαταστάσεις των συνολικά 25.000 τ.μ.

Με τις κατάλληλες μετατροπές, τα κτίρια θα μεταβληθούν σε σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, ολοκληρωμένα εργαστήρια, άνετα γραφεία, χώρους για πολιτιστικές εκδηλώσεις, γυμναστήρια και άλλους υποστηρικτικούς χώρους. Το έργο για τις μετατροπές των εγκαταστάσεων έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Πανεπιστημίου.

Επίσης, για μεγαλύτερη διευκόλυνση των φοιτητών, η προσβασιμότητα του χώρου θα διευκολυνθεί με την επέκταση του μετρό, αλλά και με την ενίσχυση των λεωφορειακών συνδέσεων.

Δωρεάν παραχώρηση
Αναφορά στην παραχώρηση έκανε και ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του.«Η παραχώρηση αυτή είναι όχι μόνο μακροχρόνια, αλλά και δωρεάν. Ετσι θα εκταμιευτεί ευκολότερα το ποσό για τη μετασκευή του χώρου, ώστε να εξυπηρετεί με σύγχρονο τρόπο τις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού.

«Η στέγαση του πανεπιστημίου θα αναζωογονήσει την περιοχή, θα ενισχύσει τον αστικό ιστό, και θα δώσει και στην περιφέρεια της πόλης δυνατότητες ισότιμης διεκδίκησης μιας άλλης καθημερινότητας γύρω από χώρους των Γραμμάτων, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

«Η τελική αυτή παραχώρηση συμπίπτει με τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια λειτουργίας του πανεπιστημίου. Επιθυμώ να ευχαριστήσω, εκ μέρους όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, όλους όσοι βοήθησαν για την παραχώρηση», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Γεώργιος Οικονόμου.

«Το γυμναστήριο της Νίκαιας παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, βγάζοντας έτσι την περιοχή της Νίκαιας από το περιθώριο των κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων, τοποθετώντας την στο επίκεντρο των γραμμάτων και του πολιτισμού», τονίζει ο πρόεδρος της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» Διονύσης Σταμενίτης.

«Σκοπός μας είναι η αξιοποίηση της κληρονομιάς των Αγώνων με γνώμονα το κοινωνικό όφελος και τις νέες ανάγκες ζωής στη σύγχρονή πόλη», επεσήμανε τέλος ο γ.γ. Ολυμπιακής Αξιοποίησης Κωνσταντίνος Μπούρας.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ