ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
24 ΜΑΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 23°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δεν αποκλείει παραίτηση ο Nιώτης

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, εάν τα παιδιά του κριθούν ένοχα απο τη Δικαιοσύνη.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 12:06, 7/12/2009

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, εάν τα παιδιά του κριθούν ένοχα απο τη Δικαιοσύνη. «Ολα είναι ανοικτά, για μένα η πολιτική είναι πάντα μία στάση ζωής, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε», δήλωσε συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.  

Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε περήφανος που τα παιδιά του δεν επιχείρησαν ποτέ «να αντλήσουν από την πολιτική εξουσία του γραφείου μου» και υπογράμμισε ότι είναι αυτοτελείς προσωπικότητες.

Η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν είναι κακούργημα, είναι όμως τιμωρητέα, ξεκαθάρισε, αλλά πρέπει τα πάντα να κρίνονται κατά περίπτωση.

Ο Γρ.Νιώτης μίλησε και στην εκπομπή Κοινωνία Ωρα MEGA το πρωί της Δευτέρας για την εμπλοκή των παιδιών του στην υπόθεση του Ρεσάλτο, του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού στο Κερατσίνι στο οποίο εισέβαλε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας συλλήψεις.

Μεταξύ των ατόμων που βρισκόντουσαν στο χώρο ήταν και η κόρη του Α' Αντιπροέδρου της Βουλής, 30χρονη δικηγόρος, αλλά και ο 25χρονος γιός του, μεταπτυχιακός φοιτητής.

«Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνιση όχι με βάση το τί λέω εγώ αλλά τι είπε χθες ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Κερατσινίου για το Ρεσάλτο, γιατί οι εικόνες που είδαμε στην τηλεόραση περίπου οδηγούσαν στην εικόνα ότι έχουμε να κάνουμε με μία γιάφκα.

Το δ.σ. Κερατσινίου είπε ότι είναι ένα ανοιχτό πολιτικό καφενείο το οποίο λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια, είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους. Τα παιδιά που συγκεντρώνονται εκεί έχουν ορισμένες ιδεολογικές και πολιτικές ανησυχίες και ταυτίσεις.

Εκδίδουν εφημερίδα, είναι αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, είναι γνωστό στην πόλη, παρεμβαίνει στην πόλη, στα τοπικά, κοινωνικά και πολιτικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα και σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν είναι μία κλειστή, υπόγεια και αραχνιασμένη γιάφκα.

Ηταν και εκείνη την ώρα ανοιχτό και προσβάσιμο και μάλιστα οκτώ από τα παιδιά που συνελήφθησαν, για πρώτη φορά είχαν πάει να πιουν καφέ και να συζητήσουν σε αυτό το πολιτικό και κοινωνικό στέκι».

Στη συνέχεια μάλιστα σημείωσε ότι κατά δεύτερον «και από την εικόνα που έχω, δεν κατηγορούνται τα παιδιά μου και τα άλλα παιδιά ότι έπραξαν οτιδήποτε εναντίον προσώπων ή περιουσιών. Ηταν και παρέμειναν εκεί να πίνουν τον καφέ τους, έτσι συνελήφθησαν. Απλά δίπλα τους βρέθηκαν ορισμένα αντικείμενα που κατά την Αστυνομία είναι δυνατόν κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να συναποτελέσουν υλικό για να φτιαχτούν μολότωφ».

Εσπευσε πάντως να σημειώσει ότι ο κ.Χρυσοχοΐδης «κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του. Η Αστυνομία πήγε και βρήκε ορισμένα ευρήματα και τώρα κάτω από την έρευνα της Δικαιοσύνης θα πρέπει, δηλώνοντας ότι έχω απόλυτη και απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ήδη χθες διέγραψε το ένα από τα δύο κακουργήματα για τα οποία κατηγορούνται οι 25 αυτοί νέο.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ