ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 33°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δικαιώνονται προσωρινά 20 σχολικοί φύλακες

Προσωρινή διαταγή, με την οποία επιστρέφουν στις θέσεις τους 20 σχολικοί φύλακες του δήμου Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 17:00, 4/3/2014

Οι σχολικοί φύλακες προέβησαν στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να επανέλθουν στη δουλειά τους, έως ότου συζητηθεί στην ουσία της η υπόθεση, διαδικασία που ορίστηκε να γίνει στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Μετά την προσωρινή τους δικαίωση, θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται κανονικά.

Στο πλευρό των σχολικών φυλάκων βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, καταθέτοντας στο δικαστήριο, τόνισε ότι με την απομάκρυνση διαφόρων κλάδων εργαζομένων «διαλύεται ο δήμος».

Οι παραπάνω εργαζόμενοι ήταν μεταξύ των 90 σχολικών φυλάκων, των οποίων η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είχε απορριφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Παντελή Ραδίση, το σκεπτικό της απόφασης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι οι συγκεκριμένοι σχολικοί φύλακες επρόκειτο να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας με βάση την κινητικότητα, κάτι το οποίο όμως, όπως είπε ο κ. Ραδίσης, δεν συνέβη, με συνέπεια να καταθέσουν νέο αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής.  

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ