ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 28°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δικαστικό - δικηγορικό κύκλωμα καταγγέλλει ο Μπουτάρης

Ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις επαναπροσλήψεων εκδίδονται από συγκεκριμένους δικαστές στην Αθήνα 

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 8/11/2011
Ο Γ. Μπουτάρης άφησε υπαινιγμούς και για τους δικηγόρους του Δήμου Θεσσαλονικής
Ο Γ. Μπουτάρης άφησε υπαινιγμούς και για τους δικηγόρους του Δήμου Θεσσαλονικής

Την ύπαρξη δικαστικού - δικηγορικού κυκλώματος στην Αθήνα, όπου καταφεύγουν πρώην συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και εξασφαλίζουν με ασφαλιστικά μέτρα την επιστροφή στην εργασία τους, κατήγγειλε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Είναι τουλάχιστον ύποπτο όταν υπάρχει μόνο ένας δικηγόρος σε όλη την Ελλάδα και δύο πρόεδροι δικαστηρίων που εκδίδουν τέτοιες αποφάσεις.

Κάτι δεν μου πάει καλά» είπε, προσθέτοντας με έμφαση ότι «εκεί στην Αθήνα δεν είναι άλλο βασίλειο».

Για να γίνει αυτό -για να δοθεί δηλαδή το δικαίωμα να προσφύγουν οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια της Αθήνας και όχι της Θεσσαλονίκης, όπου οι αποφάσεις είναι συνήθως απορριπτικές- δόθηκε «παρέκταση» με απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Το ίδιο συνέβη για έναν μικρό αριθμό τους πρώτους μήνες της διοίκησης Μπουτάρη για λόγους ισότητας, όπως ειπώθηκε.

Οπως είπε ο δήμαρχος, ήδη έχουν επιστρέψει με... παρέκταση μέσω Αθηνών 460 συμβασιούχοι, που επιβαρύνουν τον δήμο Θεσσαλονίκης με επιπλέον 7 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Οπως είπε ο Γ. Μπουτάρης, για το γεγονός έχει ενημερώσει τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, ενώ άφησε υπαινιγμούς και για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση οι δικηγόροι του δήμου.

Ο Κ. Γκιουλέκας
Αντίθετη θέση διατύπωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Γκιουλέκας, που τάχθηκε υπέρ της «παρέκτασης», υποστηρίζοντας ότι είναι δικαίωμα των εργαζομένων να επιλέγουν πού θα δικαστούν.

ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ