ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εμπλοκή στις υπηρεσίες του Λιμενικού

«Eμφραγμα» στη λειτουργία των υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας έχει προκαλέσει η «διχοτόμησή» του στα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη

  • ΕΘΝΟΣ
  • 10:08, 2/3/2010

«Eμφραγμα» στη λειτουργία των υπηρεσιών του πρώην υπουργείου Ναυτιλίας έχει προκαλέσει η «διχοτόμησή» του στα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο είναι ότι πολλοί αξιωματικοί του Λιμενικού οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες ενταγμένες στο υπουργείο Οικονομίας δεν υπάγονται, τυπικά, πλέον στη στρατιωτική ηγεσία τους, αφού το Λιμενικό ως Σώμα ανήκει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη...

Η δυσλειτουργία, πλέον, είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και για θέματα καθημερινότητας, αφού για παράδειγμα το Λιμενικό Σώμα δεν έχει ούτε καν διεύθυνση προμηθειών, αφού η προϋπάρχουσα έχει ενταχθεί στο υπουργείο Οικονομίας.

Καταγγελία

Η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) έχει καταγγείλει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της αυτή την κατάσταση, ενώ ανοιχτά εκφράζεται και η δυσφορία εφοπλιστών.

Ηδη παραδοσιακοί εφοπλιστές συζητάνε το ενδεχόμενο διαγραφής πλοίων από το ελληνικό νηολόγιο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη χτεσινή συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά με τη διοίκηση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της κυβέρνησης ετοιμάζονται κάποιες διορθωτικές κινήσεις, κυρίως μέσα από Προεδρικό Διάταγμα που προετοιμάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και από το σχέδιο νόμου για τη σύσταση αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.

Η ΠΟΕΠΛΣ στην ανακοίνωσή της κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχτεί το παραμικρό στην κατεύθυνση της «διάσπασης του ΛΣ σε κάθε επίπεδο και κυρίως στη μη αυτόνομη και αυθύπαρκτη πορεία του Λιμενικού Σώματος».

ΣΤ. ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ