ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ενστολη διαμαρτυρία στη Βουλή

Στους δρόμους βγήκαν χθες το απόγευμα οι υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας για τη διεκδίκηση αιτημάτων τους που σχετίζονται με τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό τους

  • ΕΘΝΟΣ
  • 7:17, 15/7/2010

Στους δρόμους βγήκαν χθες το απόγευμα οι υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας. Οχι για τον περιορισμό της εγκληματικότητας, αλλά για τη διεκδίκηση αιτημάτων τους που σχετίζονται με τα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό τους.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί διοργάνωσαν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς το κοινοβούλιο, προκειμένου, όπως είπαν, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που προωθούνται στο σχετικό νομοσχέδιο. Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία έγινε υπό τους ήχους τραγουδιών που ακούγονται στις συγκεντρώσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων της αριστεράς, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης και εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων.

«Διαχρονικά είμαστε η πλέον αδικημένη κατηγορία εργαζομένων. Τώρα, με τα όσα προωθούνται προς ψήφιση, η αδικία αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρίστος Φωτόπουλος.

Σε ψήφισμά τους οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των ενστόλων τονίζουν ότι με τις αλλαγές που προωθούνται μειώνονται δραματικά οι συντάξεις τους, περιορίζεται η συμμετοχή του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση, καταργείται η 13η και 14η σύνταξη, αυξάνονται τα όρια γενικής αποστρατείας στα 60, με 40 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας, ενώ η επικουρική ασφάλιση, τα Μετοχικά Ταμεία και Ταμεία Αρωγής οδηγούνται σε διάλυση και, παραλλήλως, από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους, οι νεοπροσλαμβανόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας εντάσσονται στο Ι.Κ.Α.

«Δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός μας, διότι το προσδόκιμο ζωής μας είναι ο απροσδόκητος θάνατος στην εκτέλεση του καθήκοντος» είπε ο ταμίας της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης.

Για απόλυτο αιφνιδιασμό από τους αρμόδιους στο θέμα του ασφαλιστικού τους, κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος. Ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Μανολούδης, ανέφερε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζει η πολιτεία τους ένστολους με τη δημοσιοϋπαλληλική λογική.

Σπύρος Κουντούρης
Φωτογραφία: Κ. Πολύβιος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ