ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 30°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Γενική απεργία σήμερα - Ποιοι συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

«Παραλύει» την Τετάρτη η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 0:07, 17/5 , ενημερώθηκε

Τα συνδικάτα καλούν τους πολίτες σε συλλαλητήριο στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος για να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών και συζητούνται την Τετάρτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει την 24ωρη απεργία «μητέρα των μαχών απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία. Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν τόσο στις 17 όσο και στις 18 Μαΐου.

Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ 

Την Τετάρτη, τα λεωφορεία θα τραβήξουν «χειρόφρενο» από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00πμ και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, οι συρμοί θα κινούνται κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να μπορούν να μεταβούν οι απεργοί στις συγκεντρώσεις.

Όπως έγινε γνωστό, τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα μέχρι και την Παρασκευή, καθώς η ΠΝΟ ανακοίνωσε σήμερα νέα 48ωρη απεργία.

Την Πέμπτη, οι οδηγοί λεωφορείων θα συμμετάσχουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00πμ και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας καθώς και οι Υπάλληλοι Πολιτικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται πτήσεις ορισμένων αερογραμμών. (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)

Συλλαλητήριο και την Πέμπτη 

Νωρίτερα σήμερα, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε και νέο συλλαλητήριο για την Πέμπτη, στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος.

Σε συμμαχία με τη ΓΣΕΕ και τους κοινωνικούς - επιστημονικούς φορείς, η διοίκηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν ένα βροντερό «παρών», εκφράζοντας τη δυναμική αντίδρασή τους στα νέα μέτρα.

Την Πέμπτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα μέτρα από την Ολομέλεια και να ψηφιστούν.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ