ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η πρόταση από το Συμβούλιο Εκπαίδευσης

Λιγότερα μαθήματα, μικρότερη ύλη και περισσότερη χρήση των νέων τεχνολογιών φαίνεται ότι θα είναι το πλαίσιο των προτάσεων που θα καταθέσει το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αναμόρφωση του λυκείου

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:56, 24/4/2009

Λιγότερα μαθήματα, μικρότερη ύλη και περισσότερη χρήση των νέων τεχνολογιών φαίνεται ότι θα είναι το πλαίσιο των προτάσεων που θα καταθέσει το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αναμόρφωση του λυκείου.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, υπό την προεδρία του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη, τονίστηκε ότι ο εθνικός διάλογος εισέρχεται στην πιο ουσιαστική του φάση, αφού δόθηκαν κατευθύνσεις στην επιτροπή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τις προτάσεις που θα υποβληθούν σχετικά με τις αλλαγές στο λύκειο.

Ο κ. Μπαμπινιώτης όταν, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ρωτήθηκε και για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, τόνισε ότι «στόχος είναι η ελεύθερη πρόσβαση, αλλά μακροπρόθεσμα, και μόνον όταν είναι έτοιμα τα πανεπιστήμια να δεχθούν τόσους φοιτητές όσοι και οι υποψήφιοι» και προσέθεσε ότι σε αυτή τη φάση θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις που υπάρχουν για ένα νέο εξεταστικό σύστημα, δικαιότερο και πιο αξιοκρατικό. Οπως έγινε γνωστό, η επόμενη συνεδρίαση του ΣΠΔΕ θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαϊου.

Νομοσχέδιο, για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών γενικών ειδικοτήτων στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας. Με το νομοσχέδιο αυτό, υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης των καθηγητών αυτών στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών και συνεπώς η ευκαιρία πρόσβασης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ