ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η πρώτη ηλεκτρονική επίδοση απόφασης στο ΣτΕ

Παρουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδευόμενου από την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες, έγινε η πρώτη ηλεκτρονική επίδοση απόφασης του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με ηλεκτρονική υπογραφή. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 15:39, 13/11/2013

Τη διαδικασία πραγματοποίησε η προϊσταμένη του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ Δήμητρα Τετράδη-Χαρλαύτη, και μετά από τρία λεπτά η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, με τη σειρά της, διαβίβασε ηλεκτρονικά στο ΣτΕ το αποδεικτικό επίδοσης, δηλαδή τη διαβεβαίωση ότι παρέλαβε ηλεκτρονικά την επίδοση της δικαστικής απόφασης.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η σημερινή ημέρα την οποία χαρακτήρισε ιστορική για το ΣτΕ, είναι η θετική πλευρά της διοικητικής μεταρρύθμισης. Όπως σημείωσε ο υπουργός, από την ηλεκτρονική επίδοση των δικαστικών αποφάσεων είναι τεράστια τα οφέλη, καθώς διακινούνται τρία εκατομμύρια σελίδες μέσα σε ένα χρόνο, μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του ΣτΕ.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΣτΕ ότι θα συνεχιστεί η στήριξη του δικαστηρίου με την παροχή πόρων, αλλά και θα επεκταθεί με το επόμενο πλαίσιο στήριξης.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣτΕ ανέφερε ότι «η πορεία του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οδό της ηλεκτρονικής πληροφορίας και επικοινωνίας είναι σχετικώς μακρά και γόνιμη», σημείωσε ότι το ΣτΕ «διακρίνεται έναντι εγχώριων θεσμών και ανταγωνίζεται αξιοπρεπώς αντίστοιχους θεσμούς πολύ προηγμένων ευρωπαϊκών κρατών», καθώς «το πληροφοριακό του σύστημα έχει πληρότητα και βάθος, που μόνο εκείνοι που το εκμεταλλεύονται γνωρίζουν την αξία του», και τόνισε:

«Το περιβάλλον στο οποίο ανεπτύχθη επί σειρά ετών το σύστημα δεν ήταν ιδιαιτέρως φιλικό. Ελάχιστοι οι πόροι που μας διατέθηκαν. Οικονομία και στους ανθρώπινους πόρους σε εποχή ευμάρειας. Σήμερα, εν μέσω κρίσεως, φαίνεται να υπάρχει μια μεταβολή στάσεως. Αρκεί να είναι συνεχής και ουσιαστική».

  

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ