ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
24 ΜΑΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 23°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κατάληψη σε σταθμό Μετρό υπέρ του νυχτερινού ωραρίου

Εντονη κινητικότητα επικρατεί στο Διαδίκτυο από την περασμένη Παρασκευή, με αφορμή το... μέτωπο που έχει ανοίξει για τη δοκιμαστική μεταμεσονύχτια λειτουργία του Μετρό και του ΗΣΑΠ

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:58, 5/2/2008

Εντονη κινητικότητα επικρατεί στο Διαδίκτυο από την περασμένη Παρασκευή, με αφορμή το... μέτωπο που έχει ανοίξει στην πρωτεύουσα για τη δοκιμαστική μεταμεσονύχτια λειτουργία του Μετρό και του ΗΣΑΠ, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μέχρι τις 02:00.

Στην επέκταση του ωραρίου αντιδρούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι και πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας.

Οι μπλόγκερ του «G700» (η «γενιά των 700 ευρώ» (G700) είναι μια εναλλακτική κίνηση στο Διαδίκτυο που δημιουργήθηκε για να δώσει φωνή στους νέους, εργαζόμενους, 25 - 35 ετών, που δουλεύουν πολύ και αμείβονται δυσανάλογα σε σχέση μ' αυτό που παράγουν) οργανώνουν συμβολική κατάληψη στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα το ερχόμενο Σάββατο, 09/02, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 2:00, ζητώντας να προχωρήσει η πιλοτική επέκταση του ωραρίου.

«Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό. Η διεύρυνση της χρήσης τους -εφόσον κριθεί εφικτή- θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για όλους μας: από τη μείωση της κίνησης των ΙΧ τις ώρες της βραδινής εξόδου, τον περιορισμό των ατυχημάτων που οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, την οικονομική ελάφρυνση όλων εκείνων που μέχρι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ταξί για τις αντίστοιχες μετακινήσεις τους», αναφέρουν οι «G700», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη στάση του σωματείου των εργαζομένων που «με στάσεις εργασίας επιχειρεί να επιβάλει αυταρχικά την άποψή του. Μας αρνούνται ακόμη και το δικαίωμά να "ψηφίσουμε" χρησιμοποιώντας το δίκτυο κατά τη δοκιμαστική περίοδο. Η μεταμεσονύχτια λειτουργία του μετρό και του ηλεκτρικού είναι πάγιο αίτημα πολλών συμπολιτών μας»

Γιάννης Φώσκολος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ