ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 35°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κομφούζιο ελέω «Καλλικράτη» στην Αθήνα

Πορείες στο κέντρο της Αθήνας αυτή αυτήν ώρα από κατοίκους και φορείς δήμων που διαμαρτύρονται για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου «Καλλικράτης».

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 9:44, 25/5/2010

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν μέχρι και αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων και πορειών κατοίκων από δήμους της περιφέρειας που διαμαρτύρονται για τις συνενώσεις που προβλέπει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Καλλικράτης».

Κλειστή αυτήν την ώρα είναι η οδός Σταδίου στο ύψος της διασταύρωσής της με την οδό Αιόλου λόγω πορείας των πωλητών λαϊκών αγορών που διαμαρτύρονται για οικονομικά και θεσμικά τους αιτήματα.

Αναστάτωση επικρατεί και στην Λεωφόρο Μεσογείων, έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 200 ατομα διαμαρτυρόμενα για εργασιακα τους θεματα.

Νωρίτερα, την κατάσταση επιδείνωσε τηλεφώνημα αγνώστου για τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο Αθηνών στη διασταύρωση των οδών Λουκάρεως και Δέγλερη. Το τηλεφώνημα στο εφετείο έγινε στις 10.25 χωρίς ο άγνωστος να προσδιορίσει την ώρα που θα «σημειωνόταν» η έκρηξη. Όπως είπε η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο τμήμα δημοσίευσης πολιτικών αποφάσεων. Τα γραφεία εκκενώθηκαν και οι ειδικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών άρχισαν τους ελέγχους για την ανεύρεση ύποπτου αντικειμένου χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι. Για αρκετή ώρα οι δρόμοι γύρω από το εφετείο αποκλείστηκαν.  

Απόβαση από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης κατέπλευσαν στον Πειραιά κάτοικοι και φορείς από 21 δήμους της Κρήτης. Αντιδρούν στην επικείμενη συνένωσή τους με τον Δήμο Ηρακλείου. Αντιπροσωπείες τους ήρθαν στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και βουλευτές.

Στην Αθήνα κατέφθασαν επίσης με λεωφορεία και κάτοικοι από την Ιτέα, το Κομμένο Άρτας, το Δοξάτο Δράμας και τη Νεάπολη Κοζάνης διαμαρτυρόμενοι και αυτοί για τις συνενώσεις του «Καλλικράτης». Την «απόβασή» τους στην πρωτεύουσα προγραμματίζουν επίσης και κάτοικοι και φορείς της Αν.Αιγιαλείας που αντιδρούν στη συνένωση των Δήμων Αιγείρας, Ακράτας και Διακοφτού με το Αίγιο

Διαφορετική μορφή κινητοποίησης επέλεξαν οι κάτοικοι της Κυλλήνης που από σήμερα Τρίτη κρατούν κλειστό το λιμάνι αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην αλλαγή του ονόματος του νέου δήμου από Δήμο Κυλλήνης σε Δήμο Ανδραβίδας.

Και οι λαϊκές στις κινητοποιήσεις

Λίγο πριν από τις 10.30 περίπου 550 πωλητές λαϊκών αγορών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος και στην συνεχεία πραγματοποίησαν πορεία με αιτήματα θεσμικά και Οικονομικά.

Οι πωλητές πραγματοποιούν πανελλαδική 24ωρη απεργία ζητώντας ενιαίο νομικό πλαίσιο για τις λαϊκές αγορές όλης της χώρας αλλά και διατήρηση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ