ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ξεκινάει η ανάπλαση της παραλίας Αγ. Κοσμά

Οι παρεμβάσεις θα είναι ήπιες με δημιουργία μονοπατιών, καθιστικών και χώρων για ποδηλάτες

  • ΕΘΝΟΣ
  • 8:59, 27/10/2010

Την ανάπλαση τμήματος της παραλίας του Αγίου Κοσμά, σε έκταση 17 στρεμμάτων, εκεί όπου βρισκόταν το κέντρο «Φαντασία» που κατεδαφίστηκε τον περασμένο Μάιο, ξεκινά το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Οι παρεμβάσεις θα είναι πολύ ήπιες, με τη δημιουργία μονοπατιών, καθιστικών, με φυτεύσεις και χώρο για ποδηλάτες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινου Ταμείου και έχει προϋπολογισμό 405.000 ευρώ. Χθες ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός και η κατακύρωση του αποτελέσματος αναμένεται να γίνει εντός του προσεχούς δεκαημέρου. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

«Προχωράμε σε μία βιώσιμη διαχείριση της παράκτιας ζώνης της Αττικής», δήλωσε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, επισημαίνοντας πως πρόθεση του υπουργείου είναι να ανοιχθούν οι παραλίες του Σαρωνικού στους πολίτες.

Μετά την κατεδάφιση του πρώην κέντρου «Φαντασία», υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Ειδικών Εργων του ΥΠΕΚΑ η μελέτη ανάπλασης της περιοχής και γνωστοποιήθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στη μελέτη περιλαμβάνεται και η κατασκευή του πρώτου τμήματος του μεγάλου παραλιακού ποδηλατικού άξονα.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ