ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Ξεσηκωμός» από τους ένστολους

«Στον δρόμο του αγώνα μάς οδηγεί η αιφνιδιαστική ασφαλιστική μας κατεδάφιση» υποστηρίζουν οι ομοσπονδίες των ένστολων που πραγματοποιούν διαμαρτυρία αύριο στις 6.30 το απόγευμα έξω από τη Βουλή

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:56, 13/7/2010

«Η εργασία μας δεν είναι πλασματική, αλλά πραγματική. Εργαζόμαστε ως μάχιμοι, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και αργίες και Σαββατοκύριακα και δεν πληρωνόμαστε. Η αιφνιδιαστική ασφαλιστική μας κατεδάφιση μας οδηγεί στον δρόμο του αγώνα, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας».

Με αυτές τις φράσεις οι ομοσπονδίες αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών καλούν όλους τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας να συμμετάσχουν στην πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία, αύριο, στις 6.30 το απόγευμα, έξω από τη Βουλή.

Το κλίμα όλες αυτές τις μέρες στην Αστυνομία, στο Λιμενικό και στην Πυροσβεστική είναι βαρύ. Χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ, με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε ότι κατατέθηκε μία τροπολογία για στρατιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία:

- Προσμετράται ως πραγματική συντάξιμη υπηρεσία η μάχιμη πενταετία, για την εργασία, πέραν του πενθημέρου, με την πληρωμή ολόκληρων των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργαζόμενο και με κρατήσεις που θα διενεργούνται από την αποζημίωση για την πέραν του πενθημέρου εργασία. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα, με υπουργική απόφαση, να επεκταθούν οι υπηρεσίες στις οποίες υπολογίζεται διπλός ο χρόνος υπηρεσίας για την απόκτηση του δικαιώματος των ετών της «μάχιμης» πενταετίας.

Με άλλη διάταξη προβλέπεται η μείωση του ορίου ηλικίας κατά 2 έτη (από 55, που ισχύει στο Δημόσιο, στα 53), σχετικά με την αναστολή καταβολής της σύνταξης σε περίπτωση σύναψης εργασιακής σχέσης ή αυτοαπασχόλησης. Τέλος, προβλέπεται η αναγνώριση ως συντάξιμης υπηρεσίας, με την καταβολή των ανάλογων εισφορών, του χρόνου φοίτησης σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων κάνει λόγο για «συστηματική απαξίωση και διαρκή ευτελισμό των ένστολων εργαζομένων» και τονίζει: «Δεν είμαστε αυτοί οι οποίοι ρήμαξαν τα ταμεία του κράτους! Δεν είμαστε ούτε προνομιούχοι, ούτε κατέχοντες, αλλά μη έχοντες! Είμαστε αυτοί που καθημερινά ξεκινούν για την εργασία τους μη γνωρίζοντας όχι μόνο τι ώρα θα τελειώσουν αλλά και αν θα γυρίσουν!».

Εν τω μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου στο δημόσιο και μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ