ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 32°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Mακάβριο ψέμα από τον πιστολέρο

Εμφανίζει ως νεκρό ένα συνάδελφό του ο οποίος είναι ζωντανός, ενώ βγάζει ψεύτες όλους τους αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του 15χρονου

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:46, 16/12/2008
Ο αστυνομικός-πιστολέρο επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος και ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε, ενώ χαρακτηρίζει «δήθεν αυτόπτες» τρεις μάρτυρες που ήταν παρόντες στη σκηνή της δολοφονίας και μίλησαν για «ευθεία στόχευση»


Ο αστυνομικός-πιστολέρο επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος και ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε, ενώ χαρακτηρίζει «δήθεν αυτόπτες» τρεις μάρτυρες που ήταν παρόντες στη σκηνή της δολοφονίας και μίλησαν για «ευθε

Δεν φτάνει που σκότωσε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, δεν φτάνει που θεώρησε περιττό να ζητήσει και στο απολογητικό του υπόμνημα «συγνώμη», δεν φτάνει που προσπάθησε και νεκρό να «σκοτώσει» το αγόρι, ρίχνοντας... λάσπη στην ηθική του υπόσταση -κατηγορώντας το για «αποκλίνουσα συμπεριφορά»-, τώρα στην προσπάθειά του να γλιτώσει τη φυλακή, εμφανίζει συνάδελφό του ζωντανό ως... νεκρό!

Ξεπέρασε κάθε όριο ο 37χρονος ειδικός φρουρός της Αστυνομίας Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος προκειμένου να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα του καθήκοντος και ως θύμα «σκοπιμότητας των ΜΜΕ και όχι ανεξάρτητων δημοσιογράφων», όπως αναφέρει, χρησιμοποιεί ένα... μακάβριο ψέμα!...

Στην αίτηση αποφυλάκισής του, επικαλείται μεταξύ άλλων την περίπτωση του 24χρονου αστυνομικού Παναγιώτη Τομαρά, για τον οποίον αναφέρει ότι «... μόλις προχτές «έσβησε», ενάμιση χρόνο μετά τη βίαιη επίθεση που είχε δεχτεί, όταν μαζί με τον συνάδελφό του, βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή γύρω από το γήπεδο του μπέιζμπολ στο Ελληνικό και τριάντα τουλάχιστον άτομα, του αντιεξουσιαστικού χώρου προέβησαν σε βιαιοπραγίες εναντίον τους, με σιδερολοστούς, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, οι οποίες και επέφεραν στον άτυχο ήρωα αστυνομικό βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τον περιήγαγαν σε μόνιμη κωματώδη κατάσταση και τελικώς οδήγησαν στην άδικη απώλειά του, χωρίς όμως στη δική του περίπτωση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να κάνουν, έστω και μια μικρή αναφορά στο περιστατικό, τιμώντας τη μνήμη του».

Οπως, όμως δήλωσε στο «Εθνος» ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, ο αστυνομικός Παναγιώτης Τομαράς ζει και σιγά σιγά ξεπερνάει τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Το ίδιο ψέμα επικαλείται και ο δεύτερος αστυνομικός, Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για συνέργεια στην αποτρόπαιη πράξη του Κορκονέα και κατέθεσε και αυτός χτες προσφυγή στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, με την οποία ζητάει την αποφυλάκισή του, για τους ίδιους λόγους.

Η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο 37χρονος ειδικός φρουρός, στην οποία, μεταξύ άλλων, εμφανίζει ως νεκρό έναν συνάδελφό του που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επεισόδια το 2007.
Η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο 37χρονος ειδικός φρουρός, στην οποία, μεταξύ άλλων, εμφανίζει ως νεκρό έναν συνάδελφό του που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επεισόδια το 2007.

Απευθυνόμενος στο δικαστικό συμβούλιο, που θα κρίνει την προσφυγή του, προτού αναφερθεί στην περίπτωση του συναδέλφου του Τομαρά, ο 37χρονος «Ραμπο», υποστηρίζει:

«Ελπίζω ακόμα ότι Υμείς θα κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τη δικογραφία πριν με εμφανίσετε ως αναίσθητο και απάνθρωπο αστυνομικό, ο οποίος αφού σκότωσε εν ψυχρώ έναν δεκαπεντάχρονο νεαρό, ακολούθως δεν ζήτησε συγνώμη και θα αντιληφθείτε ότι προανακριτικώς είχα ζητήσει συγνώμη, θα σκεφτείτε ακόμα και τη θέση του αστυνομικού των 750 ευρώ, ο οποίος καλείται συχνά να εκτελέσει το καθήκον του, δηλαδή να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο, υπό συνθήκες δύσκολες κι επικίνδυνες για τον ίδιο, με κόστος πολλές φορές τη σωματική του ακεραιότητα ή και την ίδια του τη ζωή».

Ο 37χρονος «πιστολέρο» μεταξύ άλλων στρέφει τα «πυρά» του και στον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Επικρατείας Προκόπη Παυλόπουλο και αναφέρει:

«Εν προκειμένω, πολλά Κυβερνητικά στελέχη, αλλά ιδιαίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημοσίας Τάξεως και Επικρατείας, Προκόπης Παυλόπουλος, προέβη σε πρωτοφανή καταστρατήγηση του ως άνω δικαιώματός μου να τύχω δίκαιης δίκης, προσβάλλοντας κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητάς μου, τόσο με τις δηλώσεις του αμέσως μετά το λυπηρό περιστατικό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περί «εν ψυχρώ δολοφονίας» όσο και προσφάτως στα πλαίσια της συνεδρίασης της Βουλής, όταν, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες δηλώσεις, ομίλησε για δολοφονική πράξη και εξέφρασε την πίστη ότι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι βαρύς»...

Ανάμεσα στους λόγους που επικαλείται και που κατά την άποψή του συνιστούν το άδικο και παράνομο της προσωρινής του κράτησης, ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός υποστηρίζει ότι έγινε κακή εκτίμηση του υλικού της δικογραφίας και δη των μαρτυρικών καταθέσεων, των απολογιών, του πορίσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης του κ. Λευκίδη, όπως αυτό αποτυπώνεται στην από 9/12/2008 ένορκη εξέτασή του, και των πορισμάτων των λοιπών εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν επί των πειστηρίων που ανευρέθησαν στο σώμα του άτυχου νεαρού».

Επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος και ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε, ενώ χαρακτηρίζει «δήθεν αυτόπτες» τρεις μάρτυρες που ήταν παρόντες στη σκηνή της δολοφονίας και μίλησαν για «ευθεία στόχευση».

Επιπλέον ισχυρίζεται ότι δεν έγινε «ορθή αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων» και «υιοθετήθηκε πλήρως το ψευδές περιεχόμενο του δήθεν αυτόπτη μάρτυρα στο περιστατικό, Ρωμανού Νικολάου, ενώ δεν ελήφθησαν υπόψη οι καταθέσεις των πραγματικών αυτοπτών μαρτύρων και δη των αστυνομικών της εντεταλμένης για τη φύλαξη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στατικής αστυνομικής δύναμης».

Στην προσπάθειά του να πλήξει την αξιοπιστία και την ηθική υπόσταση του μάρτυρα Ρωμανού, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«...Αλλωστε, οι νέοι αυτοί, ενώ κατοικούν στο Π. Ψυχικό, συνηθίζουν να συχνάζουν στα Εξάρχεια, τα οποία επιλέγουν ως χώρο διασκέδασης, αλλά και διάφορα γήπεδα, όπου προκαλούν επεισόδια, μη επιδεικνύοντας επομένως την αναμενόμενη συμπεριφορά και προσωπικότητα ενός 15χρονου εφήβου, χαρακτηριστική είναι ως προς το σημείο αυτό η κατάθεση του μάρτυρα Ρωμανού Νικολάου: «Μόνο μια λάμπα δεν λειτουργούσε που βρισκόταν δεξιά του Αλέξανδρου», στη δε ερώτηση πώς θυμάται ότι η συγκεκριμένη λάμπα δεν λειτουργεί απαντά: «Επειδή πηγαίνω εκεί αρκετά συχνά, αυτή η λάμπα δε λειτουργεί ποτέ όσες φορές έχω πάει».

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΥΤΟΠΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑ
«Τράβηξε το όπλο και έριξε ευθεία»

Συνεχίστηκε και χτες η εξέταση από τον 9ο τακτικό ανακριτή Φ. Βλάχο, μαρτύρων, που ήταν αυτόπτες στη δολοφονία του 15χρονου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ενας από αυτούς ήταν ο Κώστας Λίλας, 30 ετών, εμποροϋπάλληλος, ο οποίος στην κατάθεσή του φέρεται να είπε -όπως εξάλλου και όλοι όσοι έχουν καταθέσει μέχρι τώρα στον ανακριτή- ότι «είδε τον αστυνομικό να τραβάει το όπλο και να ρίχνει, ευθεία, προς την κατεύθυνση των παιδιών...».

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν στον ανακριτή και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες.

ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
Στη φυλακή 4 ακόμα άτομα

Προφυλακίστηκαν χτες μετά την απολογία τους στον 31ο τακτικό ανακριτή ακόμη τέσσερα άτομα, που συνελήφθησαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη εβδομάδα, με την κατηγορία ότι έριχναν μολότοφ στους αστυνομικούς. Ολοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι βρέθηκαν τυχαία εκεί.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
mbenea@pegasus.gr

 

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ
«Εχει αρχίσει πλέον σιγά σιγά να περπατά». Στο πλευρό του και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Σώθηκε ως εκ θαύματος από τη μανία αφιονισμένης ομάδας και τον... «πέθανε» ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο προφυλακισμένος για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο λόγος για τον νεαρό αστυφύλακα, ο οποίος στις αρχές του Ιουλίου του 2007 δέχτηκε αναίτια άγρια επίθεση από ομάδα 30 ατόμων κατά τη διάρκεια συναυλίας στο γήπεδο του Μπέιζμπολ, στο Ελληνικό, με συνέπεια να υποστεί βαριά αναπηρία.

Οι δράστες τον χτύπησαν αγρίως και αρχικά διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση, με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας.

Μετά το τραγικό αυτό γεγονός, ο νεαρός αστυνομικός και η οικογένειά του ανεβαίνουν, καθημερινά, τον δικό τους «Γολγοθά».

Ο Παναγιώτης μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, σε Ελλάδα και εξωτερικό και προσπαθεί, όσο γίνεται μετά τα βαριά τραύματα, να συνέλθει. Ηδη έχει αρχίσει σιγά σιγά να απολαμβάνει τη ζωή.

Η οικογένειά του βρίσκεται δίπλα του και τον στηρίζει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ώστε κάποια στιγμή να μπορέσει και πάλι να επανέλθει στη φυσιολογική κατάσταση και να γίνει όπως ήταν πριν από την επίθεση που δέχτηκε.

Μαζί του το μοιραίο εκείνο βράδυ στο Ελληνικό ήταν και ένας ακόμη συνάδελφός του, τον οποίο επίσης ξυλοκόπησαν οι δράστες, με συνέπεια να του προκαλέσουν κατάγματα.

Πριν από έναν χρόνο, ο Παναγιώτης επέστρεψε από ειδικό κέντρο αποκατάστασης αναπήρων στο Ισραήλ, όπου ακολούθησε πρόγραμμα για τη βελτίωση της κινητικότητάς του.

Τώρα βρίσκεται με τους γονείς του στο σπίτι τους στην Αθήνα και όπως είπε χθες ο πατέρας του, το πρόγραμμα που ακολούθησε στο Ισραήλ, έχει φέρει αποτελέσματα. «Εχει αρχίσει πλέον σιγά σιγά και περπατά. Μπορεί και πηγαίνει μόνος στο περίπτερο για να αγοράσει εφημερίδα και βγαίνει με τους φίλους του στην καφετέρια της γειτονιάς μας», είπε.

Στο πλευρό του τραυματία, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

«Δώσαμε στο παιδί, τμηματικά, γύρω στα 17.000 ευρώ από τις παιδικές κατασκηνώνεις, προκειμένου να καλύψει τα αυξημένα έξοδα για την αποκατάστασή του», είπαν χθες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

«Προσπαθούν, όσο μπορούν, να συνέλθουν από το κακό που τους προκάλεσαν οι δράστες και να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες προβλήματα που έφερε η αναπηρία ενός νέου παιδιού...», δήλωσαν χθες στο «Εθνος» συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας. «Δεν ήταν εύκολο, αλλά το παιδί, με τη βοήθεια όλων ζει και σιγά σιγά κερδίζει το μεγάλο στοίχημα και περπατά και πάλι», τόνισαν.

Το υπουργείο Εσωτερικών, έως χθες το βράδυ, δεν προτίθετο να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να διαψεύδει τα όσα λέγονται περί θανάτου του νεαρού αστυνομικού.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παναγιώτης Στάθης, «η αστυνομία δεν μπορεί να βγάζει ανακοινώσεις για να διαψεύδει φήμες που κυκλοφορούν σε διάφορα σάιτ. Εάν το παιδί είχε υποκύψει, θα είχε βγει σχετική ανακοίνωση», τόνισε.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ