ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

«Mea culpa» από την Α. Διαμαντοπούλου

Σε χαιρετισμό της προς την εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η υπουργός παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα έκτροπα της μαθητικής παρέλασης στα Γιάννενα τα οποία είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτο φαινόμενο». Στο σημερινό της χαιρετισμό, η Α. Διαμαντοπούλου αναφέρει πως αντέδρασε «εν θερμώ» και χαρακτηρίζει λανθασμένη την αντίδρασή της.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 20:50, 4/3/2012

«Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!»  ανέφερε η Α. Διαμαντοπούλου σε σύντομο χαιρετισμό της στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Το «mea culpa» της υπουργού αναφέρεται στο πρόσφατο περιστατικό στα Γιάννενα, όπου κατά την παρέλαση, μαθητές μούντζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων.

Στις 22 Φεβρουαρίου, η υπουργός Παιδείας σε ανακοίνωσή της είχε χαρακτηρίσει "απαράδεκτο το φαινόμενο" το οποίο όπως πρόσθεσε "λύπησε βαθιά όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες".

Κατά τα άλλα, η υπουργός συνεχάρη την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τη διοργάνωση του διαγωνισμού και την προώθηση των Μαθηματικών, τους γονείς και τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ιδιαιτέρως αυτούς που διακρίθηκαν.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία των Μαθηματικών στα νέα Προγράμματα Σπουδών και στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας τους σε όλες τις βαθμίδες. Αναφέρθηκε, επίσης, στα ειδικά προγράμματα, για μεγάλο αριθμό υποτροφιών, που δίδονται σε κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών, με στόχο "να κρατήσουμε στη χώρα μας τους σημαντικούς επιστήμονες που η Ελλάδα, ιδιαιτέρως στην κρίση, έχει ανάγκη".
 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ