ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
24 ΜΑΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 23°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μια Αφροδίτη για τους μετανάστες

«Να ανοίξουμε την καρδιά μας στους μετανάστες», λέει η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ στην διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στο ΕΘνος online.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 14:41, 23/12/2009

Δίχως να αποποιείται το ρόλο της ακτιβίστριας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των «μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών» στη χώρα μας, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ μιλάει στο  ΕΘνος online με την ιδιότητα του συμβούλου για θέματα μετανάστευσης.

Σκιαγραφεί το δράμα των «ανθρώπων σκιών» που ζουν ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, μιλά για τους σύγχρονους sans papiers της χώρας μας, περιγράφει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών και εξηγεί γιατί το «κλείσιμο» της Παγανής στη Λέσβο σηματοδοτεί τη νέα πολιτική της κυβέρνησης.

Η σύμβουλος του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγια, χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτρος τους μετανάστες 2ης γενιάς.

Eκφράζει τη βεβαιότητα ότι σύντομα η κυβέρνηση θα κάνει πράξη το σύνθημα «κλείνουμε τα σύνορά μας και ανοίγουμε την καρδιά μας» με τη νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στη χώρα μας, να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα.

Τέλος, ξορκίζει το «χαβαλέ» ως μέσο αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων όπως είναι η μετανάστευση και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί μέχρις ότου κλείσουν όλα τα κέντρα υποδοχής - φυλακές για τους λαθρομετανάστες.

Νίκος Β.Τσίτσας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ