ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΠΟΤ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΙΣΠΑΝΟ ΗΘΟΠΟΙΟ Χ. ΜΠΑΡΔΕΜ

Μήνυμα ευαισθησίας «για τον πόνο των άλλων»

«Παστίλιες για τον πόνο του άλλου. Εσύ τις παίρνεις κάποιοι άλλοι σταματούν να πονούν», λέει σε άπταιστα ελληνικά ο διάσημος Ισπανός ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ, ο οποίος συμμετέχει στη νέα καμπάνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» με αφορμή τη χθεσινή Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 21/12/2012
O διάσημος Ισπανός ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ στο σποτ της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»
O διάσημος Ισπανός ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ στο σποτ της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»

Ο Μπαρδέμ απευθύνει έκκληση στους Ελληνες να βοηθήσουν τους αδύναμους και να στηρίξουν έμπρακτα τους ανθρώπους που η κρίση σπρώχνει στο περιθώριο.

«Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ισπανία έφεραν μια επανάσταση με μια απλή κίνηση. ''Παστίλιες για τον πόνο του άλλου''. Οσο δυσκολεύει η ζωή μας, τόσο μεγαλώνει η ευαισθησία μας για τον πόνο των άλλων.

Τώρα αυτή η επανάσταση έρχεται και στην Ελλάδα», λέει ο Μπαρδέμ αναφερόμενος στη γέννηση της εκστρατείας.

Ο Ισπανός ηθοποιός εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι και οι Ελληνες «θα δώσουν στον κόσμο ένα μάθημα αλληλεγγύης, βοηθώντας αυτούς που περισσότερο έχουν ανάγκη» και εξηγεί τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να υποστηρίξει τις «Παστίλιες».

«Συμμετέχω γιατί μου το πρότειναν οι ''Γιατροί Χωρίς Σύνορα'', μια οργάνωση που αξίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμησή μου. Με απίστευτες ιδέες, οι Γιατροί μάς εξοικειώνουν με πολύ απλό τρόπο με τη σύνθετη πραγματικότητα των «ξεχασμένων» ασθενών. Είναι μια οργάνωση αποτελεσματική. Υποστηρίζοντάς την είμαι σίγουρος ότι, με ελάχιστη προσωπική προσπάθεια, ο αντίκτυπος στις δράσεις της είναι άμεσος».

Μιλώντας για την «εμπλοκή» του Μπαρδέμ στο όλο εγχείρημα ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» Χρήστος Χρήστου λέει:

«Είναι χρόνια υποστηρικτής των ''Γιατρών χωρίς Σύνορα'' και αυτό το σποτ ήταν κάτι που το ήθελε ο ίδιος πάρα πολύ και επιπλέον επιλογή του ήταν να το απευθύνει και στα ελληνικά. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του έναν... γιατρό χωρίς σύνορα και εντελώς συνειδητά θέλει να βοηθάει με κάθε τρόπο και την οργάνωση αλλά και τον κόσμο».

ΣΤΕΛΛΑ ΚΕΜΑΝΕΤΖΗ

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ