ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
24 ΜΑΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 23°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μυστικές προσλήψεις

Κάτω από... άκρα μυστικότητα η ΕΥΠ, λίγο πριν από τις κάλπες, προσλαμβάνει σωρηδόν «γαλάζια» παιδιά. Εξέδωσαν προκήρυξη - φάντασμα για 120 διορισμούς την Παρασκευή και δίνουν διορία μέχρι σήμερα, για την υποβολή δικαιολογητικών

  • ΕΘΝΟΣ
  • 7:13, 14/8/2007

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
petros@pegasus.gr

Κάτω από... άκρα μυστικότητα -γνώρισμα που διακρίνει άλλωστε τη φυσιογνωμία της- η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), λίγο πριν από τις κάλπες, προσλαμβάνει σωρηδόν «γαλάζια» παιδιά χωρίς να την παίρνει κανείς είδηση...

Η υπηρεσία την περασμένη Παρασκευή, παρακάμπτοντας κάθε έννοια διαφάνειας και αξιοκρατίας, εξέδωσε προεκλογική προκήρυξη για την πρόσληψη 120 μονίμων υπαλλήλων, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους μόνο δύο 24ωρα προθεσμίας προκειμένου να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Η επίμαχη προκήρυξη δημοσιεύθηκε επισήμως χθες, ενώ η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη, δηλαδή ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου!

Στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από την ΕΥΠ σημείωναν στο «Εθνος» ότι αυτή η τελευταία προκήρυξη «αποτελεί το άκρον άωτον της κομματικοποίησης», καθώς μόνο όσοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση προλαβαίνουν τώρα να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά τους και να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους.

Συνήθης πρακτική
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΥΠ εκδίδει και προσλαμβάνει μόνιμους υπαλλήλους σε χρόνους - εξπρές. Πριν λίγο καιρό ορκίστηκαν άλλοι 14 υπάλληλοι, των οποίων οι διαδικασίες πρόσληψης (έκδοση προκήρυξης, γραπτές και προφορικές εξετάσεις, αποτελέσματα), διήρκεσαν μόλις πέντε εργάσιμες ημέρες. Ανάλογη... μυστικοπάθεια επικράτησε και σε παλαιότερη προκήρυξη για την πρόσληψη άλλων 75 ατόμων. Το πιο τραγελαφικό συνέβη όταν για την κάλυψη οκτώ θέσεων φορτοεκφορτωτών, σε άλλη προκήρυξη, κρίθηκαν ικανές και προσελήφθησαν επτά γυναίκες. Οι επιτυχούσες σήμερα υπηρετούν σε γραφεία.

Επί των ημερών της... επανίδρυσης του κράτους έχουν προσληφθεί στην ΕΥΠ 250 συνολικά άτομα. Σε όλες τις περιπτώσεις, όπως καταγγέλλεται, οι προσλήψεις διενεργήθηκαν σε χρόνους που δεν επέτρεπαν στο ευρύ κοινό να εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Οι τελευταίες προσλήψεις των 120 «εκλεκτών», σύμφωνα με κάποιες πηγές, συνδέονται με την προμήθεια του «υπερκοριού» από την ΕΥΠ. Και εξυπηρετούν -ως ένα βαθμό- τα ρουσφέτια που έχουν υποβάλει στο Μαξίμου οι εμπλεκόμενοι προμηθευτές.

Το «Εθνος» επικοινώνησε χθες με την ΕΥΠ και η απάντηση του υπαλλήλου κυμάνθηκε στο... περίπου. «Απ ό,τι έχω ακούσει θα πάρει περίπου 120 άτομα, δεν γνωρίζω πότε λήγει», ανέφερε. Ο ίδιος υπάλληλος μας παρέπεμψε στον αρμόδιο, τον οποίο όμως βρίσκουμε μόνο σε ημέρες και ώρες γραφείου...

Στον δικτυακό τόπο της ΕΥΠ επισημαίνεται ότι η νευραλγική υπηρεσία «εξαιρείται απ τη διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ (Ν. 2190/94 άρθρο 14 παρ. 2ε)», ενώ «ο τρόπος γνωστοποίησης της προκήρυξης καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξης».

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ