ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΟΜΗΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Νέο χτύπημα της «συμμορίας των θυρίδων»

Ξαναχτύπησε χθες το μεσημέρι η «συμμορία των θυρίδων», πραγματοποιώντας ληστεία μετά ομηρείας σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Καλλίπολη. 

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 21/4 , ενημερώθηκε
κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έκανε φύλλο και φτερό το υποκατάστημα προκειμένου να εντοπίσει γενετικό υλικό ή/και αποτυπώματα των ληστών
κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έκανε φύλλο και φτερό το υποκατάστημα προκειμένου να εντοπίσει γενετικό υλικό ή/και αποτυπώματα των ληστών

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τέσσερις δράστες εισήλθαν στις 2 το μεσημέρι στο εσωτερικό του καταστήματος, που βρίσκεται στην οδό Χατζηκυριάκου 27-31. Με προτεταμένα τα όπλα ακινητοποίησαν πέντε υπαλλήλους και τρεις πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο εσωτερικό του καταστήματος. Ακολούθως, η σπείρα χωρίστηκε και δύο από τους ληστές κατευθύνθηκαν στο ημιυπόγειο της τράπεζας όπου είναι τοποθετημένες θυρίδες πελατών. Επί τρεις ώρες οι ληστές παραβίαζαν ανενόχλητοι τις θυρίδες χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό (εργαλεία οξυγονοκόλλησης).

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας εκτιμούν ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες με της κινηματογραφικής ληστείας που είχε πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2016 σε υποκατάστημα της Πειραιώς στη Λ. Κηφισίας στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι ένοπλοι κατάφεραν χθες στην Καλλίπολη να διαρρήξουν 50 θυρίδες από τις 200 που διαθέτει το συγκεκριμένο κατάστημα και να αφαιρέσουν ό,τι περιείχαν. Περί τις 4.50 μ.μ., υπάλληλος της τράπεζας, που μάλλον κατάφερε να διαφύγει την προσοχή των ληστών, πάτησε το κουμπί πανικού που ειδοποιεί την αστυνομία.

Κατά πληροφορίες, οι ληστές διέφυγαν λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, έχοντας αποσπάσει άγνωστο αριθμό χρημάτων, κοσμημάτων και πολύτιμων αντικειμένων, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα ενημερωθούν για το εσωτερικό των θυρίδων από τους ιδιοκτήτες τους που θα κληθούν να καταθέσουν. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι ένοπλοι ληστές είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με μάσκες σιλικόνης και κουκούλες, ενώ φορούσαν και γάντια. Οι δράστες χρησιμοποίησαν πιστόλια και έφεραν εξειδικευμένο εξοπλισμό για τη διάρρηξη των θυρίδων.

Οι επικεφαλής των ερευνών πήραν χθες καταθέσεις από τα οχτώ άτομα που ήταν στο εσωτερικό της τράπεζας κατά την ώρα της ληστείας. Επίσης, πήραν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας, ενώ αναζητούν και κάμερες από παρακείμενα κτίρια και καταστήματα. Παράλληλα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έκανε φύλλο και φτερό το υποκατάστημα προκειμένου να εντοπίσει γενετικό υλικό ή/και αποτυπώματα των ληστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όμηροι κατέθεσαν ότι οι δράστες είχαν ξενική προφορά στην ομιλία τους που παρέπεμπε σε Αλβανούς υπηκόους.

Οι λόγοι που οι επικεφαλής των ερευνών θεωρούν ότι τις ληστείες σε Αμπελοκήπους και Καλλίπολη τις έχει κάνει η ίδια σπείρα είναι οι εξής: τέσσερις οι δράστες που φορούσαν μάσκες σιλικόνης (δεν αποκλείεται να είναι οι ίδιες), ίδια ώρα εισόδου στο υποκατάστημα (2 μ.μ.), ίδια ώρα παραμονής, περί τις 2,5 ώρες, κρατώντας ομήρους, ίδια τράπεζα.

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ