ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 33°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΜΗΝΥΣΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Θ. ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ο χρυσαυγίτης ψυχίατρος Κ. Παρασχάκης ξαναχτυπά

Του επιβλήθηκε αργία έξι μηνών από το υπουργείο Υγείας και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΨΝΑ) για την έκδοση πιστοποιητικών οπλοφορίας σε χρυσαυγίτες.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 2/7/2014
Ο ψυχίατρος Κώστας Παρασχάκης
Ο ψυχίατρος Κώστας Παρασχάκης

Οσο ήταν εκτός υπηρεσίας, ο ψυχίατρος Κώστας Παρασχάκης δεν πήρε τίποτα πίσω σε σχέση με την ιδεολογική του ταυτότητα: εξέφραζε την υποστήριξή του στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες, συνέχιζε τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, χυδαιολογούσε σε βάρος των Εβραίων. Και φυσικά, αν και πρωτοφανές για ψυχίατρο, συνέχισε να υποστηρίζει το κόμμα που πιστεύει στις ναζιστικές πολιτικές της στείρωσης και της ευθανασίας των ψυχικά πασχόντων και των αναπήρων...

Τώρα, ο δρ Ψυχώ της Χρυσής Αυγής «ξαναχτυπά», καταθέτοντας μήνυση στον Θόδωρο Μεγαλοοικονόμου, διευθυντή της 9ης Ψυχιατρικής Κλινικής του ΨΝΑ, για «ψευδή καταμήνυση» και «παράβαση καθήκοντος», επειδή τον αποκάλεσε νεοναζί και στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτό που ενόχλησε περισσότερο τον Κ. Παρασχάκη όμως ήταν η καταγγελία του Θ. Μεγαλοοικονόμου για τα ανεπίσημα πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης που εξέδιδε για την έκδοση αδειών οπλοφορίας σε χρυσαυγίτες βουλευτές και άλλους. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο δρ Ψυχώ υποστηρίζει ότι η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε βασίζεται στην καταγγελία του Θ. Μεγαλοοικονόμου (της 23/9/13).

Μόνο που τα αδικήματα βάσει των οποίων επιβλήθηκαν οι πειθαρχικές ποινές στον Κ. Παρασχάκη βασίστηκαν και τεκμηριώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές και τα πειθαρχικά όργανα. Αυτή η τεκμηρίωση και όχι οι ισχυρισμοί του Θ. Μεγαλοοικονόμου ήταν που τελικά επέβαλαν την πειθαρχική δίωξη και ποινή του δρος Ψυχώ. «Παράβαση καθήκοντος θα ήταν αν κανείς έβλεπε δίπλα του, στον χώρο εργασίας του -με όλη την ιδιαίτερη φύση αυτής της εργασίας-, αυτές τις παρανομίες που καταστρατηγούν και απαξιώνουν τα ιατρικό λειτούργημα και σιωπούσε», λέει στο «Εθνος» ο Θ. Μεγαλοοικονόμου.

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ