ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ
28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 31°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Οκτώ προσαγωγές ύστερα από επιχείρηση στη «Βίλα Αμαλίας»

Οκτώ προσαγωγές έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΛΑΣ που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη βίλα Αμαλία. 

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 9:10, 20/12/2012

Η έφοδος έγινε στον χώρο ο οποίος εδώ και χρόνια βρίσκεται υπό κατάληψη, στην συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν, παρουσία εισαγγελέα, μετά από καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 1.500 άδειες φιάλες, δοχεία με εύλεκτο υλικό, αντισφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες, μαχαίρια, μεταλλικά σφαιρίδια, σφεντόνες, ένα πτυσσόμενο γκλομπ και μικροποσότητες κάνναβης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

«Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα στη “Βίλα Αμαλία” μετά από μακρά σειρά ετών, κατ’ εκτέλεση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τη ρητή εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικός Δένδιας.


Το μήνυμα μας είναι σαφές: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν μπορεί να είναι χώρος ανομίας. Και τα χιλιάδες μπουκάλια για την παρασκευή βομβών “μολότοφ” και τα άλλα υλικά που βρέθηκαν στη “Βίλα Αμαλία” αποδεικνύουν ότι ο χώρος αυτός υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια ένα εργαστήρι o ανομίας».

Σε ερώτηση επίσης δημοσιογράφου για το εάν θα συνεχιστούν σε άλλες καταλήψεις ανάλογες επιχειρήσεις, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απάντησε:

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει μία υποχρέωση από το Σύνταγμα και τους νόμους. Και το ξαναλέω, έχει την εντολή του Πρωθυπουργού να αποκαταστήσει το αυτονόητο. Να αποκαταστήσει τη νομιμότητα οπουδήποτε και εάν αυτή παραβιάζεται. Δεν λέω ότι έχει ένα εύκολο έργο, δεν λέω ότι αύριο θα γίνουν θαύματα. Αλλά αυτή είναι η εντολή, αυτό είναι το πλαίσιο και αυτό είναι το έργο που θα πραγματοποιηθεί».

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ