ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παίρνουν διαζύγιο και από τις... εκλογές οι διαζευγμένοι πατέρες

Αποχή διαμαρτυρίας από τις προσεχείς εκλογές κήρυξε χθες ο Σύλλογος για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:53, 21/8/2007

Αποχή διαμαρτυρίας από τις προσεχείς εκλογές κήρυξε χθες ο Σύλλογος για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια, ο οποίος αριθμεί εκατοντάδες μέλη.

Οι διαζευγμένοι πατέρες αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο καθώς, όπως λένε, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις τους για ισότιμη μεταχείριση από την πολιτεία έχουν αγνοηθεί παντελώς.

Βασικό αίτημα του συλλόγου αποτελεί η αναθεώρηση του εθνικού οικογενειακού δικαίου με βάση τα διεθνή πρότυπα ώστε ο πατέρας να μην αντιμετωπίζει άνιση μεταχείριση από την πολιτεία σε σχέση με τη μητέρα ύστερα από ένα διαζύγιο.

Οπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Σπιτάλας, πρόεδρος του συλλόγου, «είμαστε η μόνη χώρα όπου στις 99,6% των περιπτώσεων η επιμέλεια του παιδιού δίνεται στη μητέρα και υπάρχει τόσο μεγάλη καταστροφή του πατέρα και του συγγενικού του περιβάλλοντος».

Ο ίδιος τονίζει ότι όλες οι παροχές που υπάρχουν στην Ελλάδα για τη μονογονεϊκή οικογένεια αφορούν τη διαζευγμένη μητέρα, ενώ αντίθετα ο χωρισμένος πατέρας δεν απολαμβάνει ισότιμα τα ίδια δικαιώματα, όπως η γονική άδεια.

Ο Σύλλογος για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια είχε εκπονήσει σχέδιο νόμου για την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων, ωστόσο η πρότασή του δεν εξετάστηκε από τη Βουλή παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ