ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος

Η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στο Λιμενικό Σώμα από τον διαχωρισμό των υπηρεσιών του σε δύο υπουργεία κορυφώθηκε χθες, με την παραίτηση του αρχηγού του Σώματος, αντιναύαρχου Αθανάσιου Μπούσιου.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 11:59, 9/10/2010

Η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στο Λιμενικό Σώμα από τον διαχωρισμό των υπηρεσιών του σε δύο υπουργεία κορυφώθηκε χθες, με την παραίτηση του αρχηγού του Σώματος, αντιναύαρχου Αθανάσιου Μπούσιου. Στελέχη του Λ.Σ. υπογραμμίζουν ότι το γεγονός υπερβαίνει κατά πολύ μία προσωπική επιλογή και θέτει σοβαρά ζητήματα για την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Μπούσιος υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη, επικεντρώνοντας στην ανησυχία του για τη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος από τον διαχωρισμό των υπηρεσιών του και ειδικά των επιχειρησιακών και την ένταξή τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο υπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση του αρχηγού και τον παρακάλεσε να παραμείνει στη θέση του μέχρι να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ και να προχωρήσει στην επιλογή του αντικαταστάτη του.

Ακολούθως, ο κ. Μπούσιος κάλεσε όλους τους ανώτατους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος και σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα τους ανακοίνωσε την παραίτησή του, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν.

Να σημειωθεί ότι η παραίτηση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος είναι η δεύτερη που γίνεται μέσα σε διάστημα ενός χρόνου. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του κ. Θεόδωρου Ρεντζεπέρη μετά την κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας και την κατανομή των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα δύο υπουργεία.

Οπως έλεγαν συνεργάτες του κ. Μπούσιου, η παραίτησή του υποβλήθηκε έπειτα από πολύ σκέψη, ως πράξη ευθύνης, με αποκλειστικό γνώμονα την καλή λειτουργία του Λιμενικού Σώματος, η οποία ο πρώην αρχηγός θεωρεί ότι διαταράσσεται.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η επιλογή του νέου αρχηγού αναμένεται να γίνει ανάμεσα στους δύο υπαρχηγούς, Παν. Εξαρχόπουλο και Κων. Σούλη, ή τον γενικό επιθεωρητή Απ. Πουλιάκα.

ΣΤ. ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ