ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πλημμύρες στην Αττική

Εφιαλτικό προοίμιο για τους φθινοπωρινούς μήνες αποτέλεσαν οι δεκάδες πλημμύρες που σημειώθηαν σε περιοχές της δυτικής Αττικής ύστερα από βροχόπτωση που κάποτε θα αποτελούσε μια ανώδυνη καλοκαιριάτικη μπόρα...

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 19:39, 31/8/2009

Μία μέτριας έντασης βροχόπτωση που μόνο κατα τόπους είχε το χαρακτήρα καταιγίδας ήταν αρκετή -και ενώ διανύουμε ακόμη τον Αύγουστο- για να εγκλωβισθούν αυτοκίνητα, να πλημμυρίσουν υπόγεια και να δεχθεί η Πυροσβεστική τουλάχιστον 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Από το καλοκαιρινό μπουρίνι δημιουργήθηκαν προβλήματα σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένου του οδικού της δικτύου, ενώ ξεχείλισε το ρέμα της Εσχατιάς (περιοχή Φυλής) στους πρόποδες της Πάρνηθας με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οχήματα και να πλημμυρίσουν υπόγεια κατοικιών. Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 50 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Και πυρκαγιά

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας κοντά στη Ιερά Μόνή Οσίου Μελετίου. Παρά τη βροχή που είχε προηγηθεί και τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας, η πυρκαγιά ευλόγως κινητοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα (ας μην ξεχνάμε ότι απο τα Δερβενοχώρια είχε ξεκινήσει και η καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας προ δύο ετών). Την ώρα αυτή επιχειρούν στη περιοχή 3 ελικόπτερα, 33 άνδρες και 11 οχήματα.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Κουντούρης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ