ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 29°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ SOCIAL MEDIA

Πλήθος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος: Δεν εκβιαζόμαστε

Εικόνες «Αγανακτισμένων» του 2011 θύμιζε απόψε το Σύνταγμα, όπου πλήθος κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε», που καλέστηκε αυθόρμητα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 19:06, 5/2/2015

Μόνο που οι συγκεντρωμένοι σήμερα δεν διαμαρτύρονταν όπως το '11 κατά της μνημονιακής πολιτικής, αλλά δήλωναν τη στήριξή τους στη σημερινή κυβέρνηση, στους χειρισμούς της και στην ανατροπή του μνημονίου.

Συγκεκριμένα στο κείμενο-κάλεσμα αναφέρεται: «Στέλνουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε. Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησής μας. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας».

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους απολυμένοι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι πρόσφατα ξανακέρδισαν τις θέσεις τους, και οι απολυμένοι της ΕΡΤ, άρχισαν να συρρέουν από τις 18.00 μπροστά από τη Βουλή. Ιδιαίτερα πυκνό το πλήθος μπροστά από τον μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, που πρόσφατα έφυγαν τα κάγκελα και πολλά ήταν τα παιδιά με τους γονείς τους που παρατηρούσαν τους τσολιάδες.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια σχολίαζαν οι παρευρισκόμενοι την απόλυτη απουσία της αστυνομίας, συγκρίνοντας με παλιότερες συγκεντρώσεις.

«Αποτελεί καθήκον μας να στηρίξουμε την υπέρβαση που γίνεται, δεν μπορούσα να κάτσω σπίτι μου» δηλώνει η Μαρία Πετρίδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ζήσαμε πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές, μέσα στο ψέμα και τη φαυλότητα, τώρα ξημερώνει μια άλλη μέρα» συμπληρώνει.

Σημειώνεται πως όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έχουν κλείσει για τα αυτοκίνητα, με εξαίρεση την οδό Φιλελλήνων.

Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο

Εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας έδωσαν απόψε το "παρών" και στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη.

"Η ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα. Οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται πλέον στον ELA. Δεν θα δεχθούμε τον νέο εκβιασμό. Δεν θα δεχθούμε την επιστροφή του μνημονίου. Δε θα δεχθούμε την διάλυση της κοινωνίας και την συνέχιση της καταστροφής για τη χώρα μας", επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο κάλεσμα της συγκέντρωσης που έγινε μέσω Facebook.

Οι διαδηλωτές ύψωσαν πανό που έγραφε: "Τέλος ο εκβιασμός. Κερδίζουμε τις ζωές μας πίσω". Για τις 16 Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί νέα κινητοποίηση, πάλι στο Λευκό Πύργο, σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να διαπραγματευθεί το ελληνικό χρέος. 

Συγκεντρώσεις στην Κρήτη

Συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική θέση στις διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκε επίσης στο Ηράκλειο και στην πλατεία Ελευθερίας.

«Δεν θα δεχθούμε τον νέο εκβιασμό. Δεν θα δεχθούμε την επιστροφή του μνημονίου. Δεν θα δεχθούμε την διάλυση της κοινωνίας και την συνέχιση της καταστροφής για τη χώρα μας. Στηρίζουμε την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την παρουσία μας στους δρόμους! Είμαστε το ισχυρότερο χαρτί», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική πρόσκληση την οποία απηύθυναν οι οργανωτές στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειρηνική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Το κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση έγινε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί πολίτες και εκπρόσωποι φορέων στις τοποθετήσεις τους δήλωσαν την συμπαράστασή τους στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα επεσήμαναν ότι η Ελλάδα με την στάση της στέλνει σήμερα σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα να σταματήσουν οι πολιτικές της λιτότητας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ