ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ
29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 26°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΟΔΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΜΟΥ

Ραντεβού στα νέα στέκια της Αθήνας

Το κέντρο είναι με διαφορά ο αγαπημένος προορισμός εξόδου στην Αθήνα.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 15/3/2013
Γεμάτοι με όμορφο και κεφάτο κόσμο, οι δρόμοι Κολοκοτρώνη και Πανόρμου, αλλά και τα στενά που τους περιστοιχίζουν, κρύβουν πάντοτε εκπλήξεις

Γεμάτοι με όμορφο και κεφάτο κόσμο, οι δρόμοι Κολοκοτρώνη και Πανόρμου, αλλά και τα στενά που τους περιστοιχίζουν, κρύβουν πάντοτε εκπλήξεις

Και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται, αλλάζοντας σημεία και στέκια διασκέδασης, επαναπροσελκύοντας όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Από τις κλασικές περιοχές που πάντα συγκέντρωναν κόσμο για έναν καφέ ή ποτό μέχρι και ένα γεύμα, εδώ και καιρό δίνεται η σκυτάλη σε κάποια ίσως πιο εναλλακτικά σημεία της πόλης, στην οδό Κολοκοτρώνη και τους γύρω δρόμους, συμπεριλαμβανομένης και της πλατείας Καρύτση, αλλά και στην Πανόρμου ? κέντρο απόκεντρο, και τα στενά που την περιτριγυρίζουν...

Οι επιλογές και στις δύο αυτές περιοχές είναι πολλές. Μπορεί οι κεντρικές οδοί που περιστοιχίζουν αυτές τις περιοχές να κινούνται υποτονικά, αλλά μόλις βρεθεί κανείς σε ένα από τα δύο άκρα της Κολοκοτρώνη ή της Πανόρμου αρχίζει να αλλάζει διάθεση... Καφέ, μπαρ και μεζεδοπωλεία διαμορφώνουν ατμόσφαιρα χαλάρωσης και διασκέδασης, που μας έχουν λείψει... Γεμάτοι με όμορφο και κεφάτο κόσμο, οι δύο δρόμοι (Κολοκοτρώνη - Πανόρμου) αλλά και τα στενά που τους περιστοιχίζουν είναι μέσα στη ζωντάνια και κρύβουν πάντοτε εκπλήξεις καλλιτεχνικές, ακόμα και τις καθημερινές...

Η οδός Κολοκοτρώνη είχε πάντα τον δικό της χαρακτήρα, γνήσια αθηναϊκό, αλλά τώρα, σε μια τόσο μεταβατική περίοδο, είναι οπωσδήποτε ενθαρρυντικό σημάδι το γεγονός ότι όσες βιτρίνες αδειάζουν δεν μένουν για πολύ καιρό έτσι. Στη θέση τους ξεπηδούν μικρά καφέ και μπαρ, τα οποία μέσα σε μία τριετία έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί.

Αγαπημένος και κλασικός προορισμός διασκέδασης, δεν στερείται τίποτα από τη λάμψη και τη δόξα της «διπλανής» πλατείας Καρύτση, αντιθέτως θα πει κανείς ότι τα δύο σημεία έχουν ενοποιηθεί. Τα μπαράκια είναι εναλλακτικά και ο κόσμος που πηγαίνει θέλει να ακούσει rock, jazz, funk και indie μουσικές επιλογές, να χορέψει swing, να δει εκθέσεις ? που σε συχνά διαστήματα αλλάζουν... αλλά και να επιλέξει το ποτό που θα πιει ανάλογα με το μαγαζί στο οποίο θα διαλέξει να το απολαύσει...«Ο κόσμος πια είναι εκλεκτικός, πηγαίνει όπου μπορεί να συνδυάσει την καλή ποιότητα με την ακόμα καλύτερη τιμή ενός ποτού», τονίζει ο Χρήστος Χουσέας, ιδιοκτήτης του μπαρ «42»
  «Ο κόσμος πια είναι εκλεκτικός, πηγαίνει όπου μπορεί να συνδυάσει την καλή ποιότητα με την ακόμα καλύτερη τιμή ενός ποτού», τονίζει ο Χρήστος Χουσέας, ιδιοκτήτης του μπαρ «42»

«Οταν άνοιξα εγώ το μπαρ, το 2010, το κομμάτι της Κολοκοτρώνη και γύρω από αυτήν μετρούσε 27 μπαρ, και σήμερα έχει φθάσει τα 100 και όλα είναι γεμάτα από κόσμο... κάθε ηλικίας, ανάλογα με την ώρα...

Το σημαντικό είναι ότι οι τιμές είναι φιλικές, ενώ στην κάβα του κάθε μαγαζιού μπορείτε να βρείτε διαφορετικά ποτά στο πλαίσιο ενός υγιούς ανταγωνισμού που έχουμε μεταξύ μας. Στο δικό μου βρίσκει κανείς πολλά και λογικά κοστολογημένα malts και μπίρες, ενώ εναλλάσσονται εκθέσεις φωτογραφίας και σεμινάρια φωτογραφίας, εξ ου και το όνομα Ippo, ''Intelligent Picture Project Organi-zation''», λέει στο «Εθνος» ο ιδιοκτήτης του bar και φωτογράφος Ιπποκράτης Ναυρίδης.

Μπαράκια και καφέ σε όλα σχεδόν τα στενά της Κολοκοτρώνη, που δεν αφήνουν αδιάφορους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς... Στο τελείωμα του δρόμου και πριν ξεμυτίσει κανείς στη Σταδίου, μέσα στη στοά βρίσκεται ένα ακόμα μπαράκι μόλις 2 ετών, το «42», ψυχή του οποίου είναι ένας παλιός γνώριμος της περιοχής, ο Χρήστος Χουσέας.

«Ο κόσμος πια είναι εκλεκτικός, πηγαίνει όπου μπορεί να συνδυάσει την καλή ποιότητα με την ακόμα καλύτερη τιμή ενός ποτού με δεδομένο ότι έχει περιορίσει και τα ποτά σε μία έξοδο», λέει ο κ. Χουσέας.

ΠΑΝΟΡΜΟΥ
Ευχάριστη... βαβούρα σε ατμόσφαιρα ...Κυκλάδων

«Ο κόσμος αναζητά την καλή διασκέδαση, με καλά προϊόντα και φυσικά πια με τις καλύτερες δυνατές τιμές», λέει ο Γιώργος Μπότσης, ιδιοκτήτης του καταστήματος «Θάλειας μεζεδοτεχνείον»

«Ο κόσμος αναζητά την καλή διασκέδαση, με καλά προϊόντα και φυσικά πια με τις καλύτερες δυνατές τιμές», λέει ο Γιώργος Μπότσης, ιδιοκτήτης του καταστήματος «Θάλειας μεζεδοτεχνείον»

Ραντεβού στην Πανόρμου δίνουν όλο και περισσότεροι. Και, γιατί όχι, εφόσον εκεί βρίσκει κανείς μοντέρνα καφέ και ποτάδικα αλλά και ευφάνταστα μεζεδοπωλεία μέσα σε μια ευχάριστη βαβούρα που από την άνοιξη και έπειτα παραπέμπει σε κυκλαδικό νησί... «Φέτος η κίνηση που καταγράφουμε εμείς είναι κατά 30-40% περισσότερη από άλλες χρονιές. Ο κόσμος βγαίνει παρεΐστικα και τον ενδιαφέρει να συνδυάζει το καλό ποτό με πλούσια ποικιλία και κάποιες βραδιές με ζωντανή μουσική», τονίζει ο ιδιοκτήτης του «Rialto» στην οδό Πανόρμου, Γ. Μυλούλης.

Η... φήμη της δρόμου ξεπέρασε κάποια στιγμή τα όρια της περιοχής της κι έφερε εδώ περισσότερο κόσμο, με αποτέλεσμα να ανοίξουν και άλλα μαγαζάκια στους τριγύρω δρόμους της. Εκεί στην οδό Κουτσικάρη 47 θα βρει κανείς το «Θάλειας μεζεδοτεχνείον», που ύστερα από χρόνια στην Τζια, η κυρία Θάλεια έφερε τους μεζέδες της στην Αθήνα με τη βοήθεια του γιου της, Γιώργου. «Ο κόσμος αναζητά την καλή διασκέδαση, με καλά προϊόντα και φυσικά πια με τις καλύτερες δυνατές τιμές. Αλλωστε αυτοί που θα έρθουν στο μαγαζί σου αυτοί θα το διαφημίσουν κιόλας», λέει ο Γιώργος Μπότσης.

Στέλλα Κεμανετζή 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ