ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 20°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ», ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Σωστή διατροφή και σακχαρώδης διαβήτης

Η Δημόσια Υγεία στην υπηρεσία του Πολίτη της χώρας. Τα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης τα οποία παρέχουν Δευτεροβάθμια αλλά και Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κυρίως στον πληθυσμό της Βορειοανατολικής Αττικής καθώς και σε ασθενείς που παραπέμπονται από άλλες περιοχές, διοργανώνουν δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών (παιδιών και ενηλίκων), σε θέματα σωστής διατροφής, πρόληψης και αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 16:05, 17/5 , ενημερώθηκε

Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και θα περιλαμβάνουν ενημερώσεις από το στελεχιακό δυναμικό των Νοσοκομείων, με συμπλήρωση ερωτηματολογίων, μετρήσεις σακχάρου κλπ., αλλά και σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, σε Δημοτικά Σχολεία της Ανατολικής Αττικής με εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα σωστής διατροφής και με ενημέρωση εκπαιδευτικών για τη διαχείριση του νεανικού διαβήτη τύπου Ι.

Ήδη το στελεχιακό δυναμικό των τριών Νοσοκομείων έχει προχωρήσει στη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων στα ΚΑΠΗ Πεντέλης και Νέας Πεντέλης, στην Πλατεία Ανάληψης των Βριλησσίων, στην κεντρική Πλατεία του Αμαρουσίου , ενώ το περασμένο Σάββατο υπήρξε αντίστοιχη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, παρουσία του κοινού διοικητή Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ΓΝ Αττικής Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ και ΓΝ Παίδων Πεντέλης Εμμανουήλ Κουταλά, του αναπληρωτή διοικητή Νοσοκομειακής Μονάδας «Αμαλία Φλέμινγκ», Ιωάννη Μιχαλακούκου και του αναπληρωτή διοικητή Νοσοκομειακής Μονάδας παίδων Πεντέλης, Ευάγγελου Τριγώνη.

Εκατοντάδες δημότες αλλά και περαστικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φλέγον θέμα της σωστής διατροφής και του σακχαρώδους διαβήτη από το ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων.

Θα ακολουθήσουν δράσεις την Κυριακή 28 Μαΐου (10.00 -14.00) στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης, την Κυριακή 11 Ιουνίου (10.00-14.00) στον προαύλιο χώρο του ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Λυκόβρυσης.και το Σάββατο 17 Ιουνίου (10.00-14.00) στον Γέρακα, έμπροσθεν του Δημαρχείου Παλλήνης.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα δράσεων στην Α’ τάξη του 1οου Δημ. Σχ. Γέρακα με θέμα «μαθαίνουμε να ετοιμάζουμε μόνοι μας τα σνακ μας», στη Β’ Τάξη του 2ου Δημ. Σχ. Γέρακα με θέμα «μαθαίνουμε τους γονείς μας να ψωνίζουν υγιεινά στο σούπερ μάρκετ» και στο 4ο Δημ. Σχ. Παλλήνης, όπου εκτός των δύο παραπάνω προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί και το Πρόγραμμα «μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας το πρωινό μας», αλλά και ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών για το νεανικό διαβήτη τύπου Ι.

Πρόθεση του Συγκροτήματος των τριών Νοσοκομείων είναι η διοργάνωση και στο μέλλον αντίστοιχων δράσεων, για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στη διαρκή βελτίωση της υγείας των πολιτών, στη μείωση της νοσηρότητας, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των υπηρεσιών υγείας.

ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ